Akvariumet........

Jag måste ju visa bilderna på akvariumen.
 Nu var det inte bara ett som behövdes rengöras ifrån algblomningen  , utan 2 stycken.
Vi har ett stort och ett litet. Förr hade vi faktiskt 2 stora och ett litet. Det lilla kallade vi för "barnkammaren". Även ibland för sjukstugan, haha. Eftersom vi har Scalarer så är det svårt att få yngel om man inte flyttar på dom små. Scalarer är ena riktiga "mördarmaskiner". Ger sig på allt som är smått och rör sig. Det hjälper inte hur mycket växter och gömslen man har." Pirayerna" hittar dom små ändå. Förr hade vi stora fina slöjdstjärtar, men dom var lite svåra att ha. Eftersom dom var bra mobbningsobjekt med sina fina stjärtar som dom var beroende av. Klart att det alltid fanns en mobbare som tyckte om att dra dom i fenorna. Sedan var inte deras framtid så ljus. Då kom dom till " sjukstugan" för "heeling", haha
Vi köpte en gång små fina "pingpong" bollar. Det var fiskar som såg ut som små vita pingisbollar. Små runda fiskar där det stack ut lite fenor ifrån kroppen. Eftersom fenorna inte var så stora så simmade dom lite konstigt. Dom lixom guppade fram. När vi kom hem så släppte vi då ner dom till sina nya vänner/fiender. Allt såg bra ut. Sedan var vi tvungna att åka en sväng. När vi sedan kom hem mötte oss en hemsk syn. Hade vi tyckt att "bollarna" simmade konstigt innan så var det ingenting emot vad dom gjorde nu. Dom simmade huller om buller, sicksax, frammåt, backåt, mycket konstigt. När vi då tog oss en nämre titt så för stod vi varför! Scalarerna hade " pickat" ut ögonen på dom. Dom små mördarna var alldeles galna. Endel" bollar" hade kanske ett öga kvar och då ville dom små " jäv...a" åt det. I det ögonblicket så var det mycket nära "mördarmaskinerna" hade fått följa med "bollarna" på en sjömansbegravning dom oxå.
Vem är det som säger att det är så fridfullt att sitta och titta på ett akvarium.........?




Detta är det lilla som vi nu har i köket. Det är mysigt att stå och titta på..



Detta är det stora. Ser ni hur skitigt det är???



Nu är det städat! Ser ni skillnaden. Jag brukar ändra lite varje gång jag städar ur det.


Vi har fortfarande "mördarmaskiner" i akvariumet. Men det är inte samma. Vi har 5 antagonister, alla i olika färger. Dom får ägg som dom vaktar, men än har dom aldrig fått yngel.


Puss o Kram på Er! / Suss




Kommentarer
Postat av: jess

vi har oxå fiskar hemma , så jäkla mysigt att släcka ner överallt och bara ha akvariet tänt!

2010-07-16 @ 12:37:35
URL: http://theshedevil.blogg.se/
Postat av: susanne

Sv Jess

Har ni små mördarmaskiner oxå?? Javisst är ett rent akvarium snyggt! :) / Suss

2010-07-16 @ 15:45:15
URL: http://sussifarten.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0