Vilken blunder...

Är det tilllåtet att göra vilka "blunders" som helst?
idag har jag gjort en stor i alla fall. I skrivande stund sitter jag och funderar på en sak. I samma veva kommer mina tankar på att det är den 30 augusti idag.
MIN MAMMA FYLLER 73 - år IDAG!!!
Jag har inte ens ringt och grattat henne. I skrivande stund är det alldeles för sent. Barnen har inte heller hört av sig till henne...
Detta är inte god uppfostren...
/ Kram Suss.

Playtones på Sigges loge.....

Då är jag färdig med Playtones bilder. Detta är ju oxå ett band som var med i dansbandskampen. Tyckte dom var bra. Dom har ett lite annorlunda stuk på sin musik. Skönt så det förslår. Köpte deras skiva så fort den kom ut. Har inte varit och lyssnat på dom innan nu. Tillfället har inte funnits. När dom var i Boråsparken var jag sjuk...
Övervägande av medlemmarna kommer ifrån Kallinge i Blekinge. Sedan är dom väl sprida runt omkring. Det är väl därför endel sånger känns sköna när dom sjunger. När deras ursprung lyser igenom i sångtexter. Det låter bara för skönt när Stefan  sjunger ordet " stjärt" haha...
Dom kommer till Sandhem fredag den 24/9. Gissa vem som skall vara där då:)


DETTA ÄR PLAYTONES! Ett gäng sköna grabbar som skojar med varandra på scen....



Det är väl detta instrumentet som gör att jag diggar deras sköna sound! STEELGUITAR..



Och det är denna person : PETER som fixar fram ljuden... Det får mig att rysa ( av välbehag..)



Denna glada "pricken" vikarierar egentligen bara för Andreas ( som är pappa ledig). Hoppas han har det bra.
"Pricken" heter Johan Ek. Inte gjorde han många dans steg... MEN spela kunde han. Super!....



Har ni sett???? En HELT KLAR BILD på någon som spelar trummor... Det är inte lätt att få med "trummnissarna" på bild skall ni veta! Oftast så sitter dom ner sjunkna bakom trumman, eller ett plexiglas eller så står det något annat ivägen. En eloge till Playtones för detta. Och det måste väl kännas bra för PER att se publiken oxå.. det finns sååå mycket roligt framför scen, haha.



Denna snubben med sin kontrabas var svårast att få med på bild, sa Sigge. Han vände och vred på sig hela tiden.. Namn: Mattias. Tror inte att det är många ungdomar som lär sig spela kontrabas nu för tiden. Det verkar vara lite bökigt att ta med sig på bussen......????



Detta är då Sigge i hög form, haha. Ett tag när han både filmade med ena handen och tog kort med den andra, samtidigt, såg det nästan lite för ambitiöst ut. Men det blev många bra bilder. Skall lägga upp lite film senare, vid ett annat tillfälle..



Dessa fötter tillhör då gruppens front person. Gissa vem???



Dessa händer tillhör oxå denna person. Har läst att dessa händer brukade ratta lastbilar för inte så länge sedan. Men det är kanske ganska lika. Att köra lastbil med mjuka rörelser eller att smeka fram underbar toner från ett piano, vad vet jag! Skall nog ta och fråga detta nästa gång, haha...



VOLÀ!!! Har har vi då STEFAN...Satt ju längst fram på scen och fick väl ta dom "värsta" dusterna med damerna. Inte för att jag tror att han tog illa upp. Det är förunderligt hur när gångna endel kan bli, haha.
Ser han inte snäll ut?????



Undrar vem han har ögonen på :)??
Stefan sjunger ( tycker jag) bättre i verkligheten än på skivan. Han har för skön dialekt...



Playtones spelad ju tillsammans med Zekes . Detta var en super kombination. Oj, vad det svängde! Vid trummorna ser ni Zekes , Simon som har kommit in på scen och trummar på tillsammans med Per. Det var mycket skoj och lattjande bandmedlemmarna emellan. Det var kul att se denna spelglädjen... Man blev så glad.



Rickard ( Zekes) och Stefan körde lite skön sjungande sånger tillsammans. Hade fin stämsång. Dom gick bra ihop. ingen tog ut den andra..


Dom som filmade och fotade mest på HELA kvällen var dessa " tjommar" haha. SIGGE o ANNAE.
"Vad filmar du? Det har jag inte med på min vidiokamera...." Man kan säga att kvällen blev väl dokumenterad. Inget undgick deras kamera lins, haha



Vem håller sin dyrgrip bäst??? Tycker nog att det ser bra ut ifrån båda hållen. PS Det är faktiskt jag som tagit dessa korten på dom. Jag kan jag med, haha  :):)



Snygg buss dom hade. Undrar om det var Stefan som rattade eller om dom har chaufför??


Detta var en riktig höjdar kväll. Det var länge sedan vi hade såå häär roligt. Det var väl inte överfullt med publik. Kan bara säga: KOM UT OCH DANSA TILL PLAYTONES o ZEKES. Ni går miste om en bra dans kväll med mycket ös.  När jag satt och fixade till bilderna och kollade av filmerna, önskade jag att det skulle vara lördag NU.. Att man hade detta att se fram emot istället för att det redan varit. Det känns lite sorgset. DET VAR SÅ JÄVLA BRA!!!
MEN Playtones kommer till Sandhem om bara några veckor ( Inte snöstorm eller hällregn kan stoppa mig där, det skulle väl vara tandvärk i så fall, HAHAHA).

Skriver om Zekes ikväll när jag kommit hem. Nu måste jag fixa mat till Lill killen och mig. Sedan väntar ett  kvälls pass på jobbet. På återseende..
Plockar ut Scottarna för att sätta på Playtones i bilstereon........Det låter inte bra! Men det är så det känns...

/ Kram på Er! Suss

Dagen efter.....

Sitter och samlar krafter!
I alla fall sitter jag och äter ( rester Kina mat från igår) Vi skall grilla ikväll.
Var som sagt på Sigges loge igår kväll. JÄVLAR vilken trevlig och rolig kväll!  Var tvungen att ta till ett kraft uttryck bara för att ni skall förstå hur bra kvällen var.....
Det var en kväll med bra musik, trevliga människor, mycket dans, band som hade spelglädje och detta lyste ut till publiken. Och så hade vi trevligt rese sällskap. Tack Anna! ( även tack för blomman ifall jag glömde detta....?) Åter kommer senare om kvällen i ord och BILD.


Kom i säng ( soffan) vid 06 tiden imorse. Det är ingen ide att lägga sig bättre. Lill killen kommer snart.,haha
Sigges loge slutar inte innan 02 på natten. Dessutom spelade dom över tiden. Och det är klart man är till SIST. Och sedan tar det en stund hem. Det var dimma på vägen igår. Då kör man lite försiktigt oxå.
Sedan då det tycktes som man bara sovit 10 min ( det var 2 timmar) väcks man av en ljuvlig liten stämma, som förkunnar att det är morgon....... Upp och hoppa. Ögonen känns som 2 små springor, munnen är torr ( fast jag inte druckit en enda droppe), kroppen känns tung och man har en lätt skalla värk av för lite sömn. Då vill Sofie till Hööks i Borås ( en hästbutik) Jippi! Hon kunde inte ha valt en bättre dag att förkunna detta på?? Ingen idé att protestera ( hon har ju Alex när vi är på dans). Man får ju ställa upp för varandra, eller hur. Bara till att sminka över de värsta mörka ringarna under ögonen och likblekheten. På med läppstift och vips så ser man lite OK ut, trotts allt för lite sömn.....
Nu tog ju detta en stund och sedan hem. Detta är ju inte riktigt vad jag tänkt jag skulle gjort idag. Där ligger ju att fixa räkningarna som prio ETT., trädgården prio  två. Inget av detta är fixat ännu. och det vet ifaan om jag ens orkar.....

/ Kram från en trött Suss

Lördags skoj.....

Morgon och middag!
Äntligen helg! Vilket underbart ord, speciellt om man inte skall gå upp och jobba. Och det skall jag inte denna helgen.
Idag skall jag och Herr L iväg och dansa. Vi får sällskap av fröken Anna E , skoj. Vi skall till Sigges loge. Ett place som ligger helt ute i skogen. Varför ligger dom flesta ute danserna mitt i skogen? Antagligen är det väl för att man inte skall störa när liggande villa områden. Men ändå! Skulle det inte komma mera folk om det låge lite mera centralt tro?....

Herr L har problem! Hans kära kompis " åkgräsklipparen" startar inte.... Och gräset växer för fullt och är i stort behov av klippning.... Det blir väl snart dax för att plocka fram lien för att få av skiten..

Har ni något kul för Er i helgen?? VAD??

/ Kram Suss

Äntligen fredag!!.....

Varför känns det alltid så skönt när det äntligen är fredag???
Är det fler som känner på sammavis?
Och dessutom så är jag äntligen ledig denna helgen. Har ju som bekant jobbat 2 helger i rad.
Imorgon lördag så kommer det att bli skoj..... Då åker jag till Sigges loge. Där skall det dansas till Zekes och till Playtones. Åh vad skoj det skall bli. Men vi får hoppas det blir lite varmare. För sist jag var där så var det lite kallt. Det är ju så kallad ute dans fortfarande. Och då är det öppet runt om. Och man orkar inte dansa HELA tiden(För att hålla värmen i kroppen..).  Då blir det lite " röset" att stå still. Men som sagt, man får väl sätta på sig bra kläder...
Goa AnnaE skall oxå följa med. Det skall bli kul Anna....Vi ringer på fredag, så syns vi på lördag........( Scotts låt, haha).
Jag åker inte bara på Scotts inte.....haha.

Igår blev det inte så mycket vid datorn. Det märks att skolan kommit igång... Skolarbete går före nöjen, hihi. Det blev ingen tid över till mig på " normal" kvälls tid. Och sedan när datan var ledig ( Herr L sitter här oxå skall ni veta) då var klockan över midnatt och jag blev trött. Kände att sova gick före. Jag jobbar delad tur idag ser ni.

Jag skall svara på alla kommentarer ikväll. Och så fick jag en AWARDS utav Nadia. JÄTTE SKOJ. Tack så mycket!. Jag skall besvara den på riktigt sätt i helgen.

Nu väntar duschen och sedan åka till jobbet..
Syns ikväll!!!
/ Kram Suss



Nu blommar solrosorna. Rena Mc´Donalds för insekterna......


Det är så hjärtat smälter......


Nu skall ni få se på något sött!!!!



Oj ! Här var det trångt emellan bröderna...



En av de söta honorna. Visst är hon fin med sitt röda öga...





Tagna med sofies systemkamera : SONY a330 10,2 megapixels ( Den nya leksaken)(3 bilder ner)


Här ligger brosorna sida vid sida. Dom syns knappast. Dom smälter in i mamma Sveas päls...


Ser ni hur hon tuttar sött. Oj! Vad det smackas. Mjölk är gott...




Visst är detta en söt syn. Det smackas och pips när man trängs runt maten.

Ingen som behöver en liten katt om 13 veckor.....

/ Kram på er!  Suss

Onsdag 25/8

Är hemma idag!
Har en semester dag!
Idag skulle jag egentligen ha varit i Göteborg med min tand igen ( har ju ett besök kvar på 1 1/2 timme). Men det blev inte så, var tvungen att ringa återbud igår. Alex är förkyld med feber och hosta. Då får man inte lämna på dagis och jag tycker inte att man åker någonstanns med barn som inte är friska. Skulle vi själva åka om vi hade 38,5 i feber??? Knappast troligt. Herr L hade oxå lagt in en semester dag, men han har ju ingen ersättare. Så han kan ju åka och jobba som vanligt. Men på min arbetsplats har man  fixat in någon för mig... så jag får väl vara ledig då, haha. Det är allt lite puligt ibland att ha barn, men inget att göra åt. Har nu fått en ny tid 21 september, får hoppas att den kommer att fungera. Det fanns inte gott om tider inte. Och jag måste först fixa denna tandens rötter innan jag kan få en ny krona på satt. Detta är en långdragen historia...

Nu till små missarna:
Svea hon är en riktig höns mamma, haha. Hon lämnade inte lådan mer än en gång igår. Och det var för att kissa i kattlådan som står 1,5 meter bort... Hon gick inte ens upp för att äta och dricka. Så vad gjorde då denna här stora höns mamman ( allså jag) jo! jag matade henne i lådan, haha. Svea satte sig upp, men ungarna fortsatte att dia. Jag höll i skålarna så att hon kunde äta. Hur fjölig får man bli ? HAHA. Idag så kom Svea upp till oss i köket för att äta och sedan ta sig en snabbis runda runt huset på 10 minuter. Sedan ville hon in igen, och pep ner i källaren och till ungarna. Tänk att dessa moders instinkter sitter inne på en katt. Precis likadant på en människa. Efter födslen så sitter beskyddar instinkt, moderskänlor, mjölk produktion ( inte undra på att man känner sig som en ko ibland, haha) allt bara finns där. Hur förunderlig är inte naturen????

En kväll nu i veckan så åt jag något gott! Det är bara jag som äter svamp! Ingen annan i familjen äter. Man skulle nästan tro att dom tror man skulle förgifta dom ,haha. Men jag vet faktiskt hur en kantarell ser ut. Skogens guld!!
Hur gott är inte det att steka färska kantareller i smör och bara njuta för fulla muggar.....



SMASKENS DUBBELT UPP!!!.......

/ KRAM SUSS

 

Överraskningen.....

Då har det äntligen hänt!
Tjocke Svea har fått sina ungar i natt. Hon fick 5 st ( hur dom nu fick plats). Det blev 2 hanar som är röda och 3 honor som är sköld färgade. DOM ÄT SÅ SÖTA, ALLIHOPA!!!!
Lilla Svea tar så bra hand om dom. Men det är ett under att ingen ramlade ner ifrån hyllan, och slog ihjäl sig.
Svea var inte nöjd med sin bo plats, utan hon ville väll hitta ett mera undanskymt ställe. Och det hittade hon på en hylla bland tjejernas ridkläder. Där fick hon sina ungar....... Vad hon måste ha kämpat. Tänk er 5 stycken.... I våran värld räcker det med att få EN bäbis åt gången ( har ju ingen erfarenhet att tvillning födsel) Men man är ganska nöjd när det hela är över så att säga, haha
Nu skall ni få se på familje lyckan:


Här har Svea lagt sina små.....



Titta vad jag varit duktig! Fixat detta alldeles själv........



Två av dom små söta honorna. Alla 3 är röda på någotvis i ansiktet.....



Gamlingen Sven tittar ner på barn kammaren.... Vad är detta som låter? Är det råttungar kan tro???..
Sven har aldrig sett en liten kattunge i hela sitt 17-åriga liv, så det är inte så konstigt att han tittar ordenligt.. Men efter titten gick han sin väg. Och mamma Svea kom ner hoppande till de sina....



Har ni sett vad sött!! 5 fina små ungar... Svea ligger och spinner och trampar med tassarna. Familje lycka ( än så läng...)

Som sagt så behåller jag själv en hane för Sveas skull. Och dom andra!..... Jag skall höra mig för runt lite så får vi se... men 5 ungar är lite för mycket även för en katt att orka med. Svea kommer att bli som ett streck. Detta är första och sista kullen för henne. Vi skall starta med p-piller till henne om en vecka sa veterinären idag. Sedan skall vi sterilisera henne när ungen slutat att dia henne....

Men det är så mysigt att ha fått smått i huset. Senast jag hade egna kattungar var när jag bodde hemma. då var jag ca 13 - 14 år..... MYS

 
Kram på ER ! / Suss


Tjock Svea....

Jag förolämpar ingen! Det är ju "katta" min jag syftar på, haha. Hon börjar att bli bra rund om magen nu. Uppskattar att det blir 3 - 4 små missar någon gång denna veckan. Katter går dräktiga ca 65 - 69 dygn. Oj vad spännande. Finns det en fin hane kommer vi behålla den. Annars........ usch vad hemskt



Det ser inte super tjockt ut, men det är en "stor" mage som hänger ner...



När hon kommer in så lägger hon sig som en "padda" på golvet. Svea ligger inte i sängarna. Tur det inte är mitt i den heta sommarvärmen. Hon ligger och flåsar ändå...



I slutet på förra veckacla så var hon på "allerten"! då smäckte hon en fågel ,haha. FÖRST VAR HON INNE  EN SVÄNG MED DEN OCH LA UPP DEN PÅ KÖKS GOLVET. mEN JAG GILLAR INTE ATT HA  EN DÖDfÅGEL PÅ GOLVET. HON VILLE VÄL BARA VIS UPP SIG SOM DEN STORE JÄGAREN HON ÄR.. dUKTIGA sVEA...

/ Kram på Er så hörs vi imorgon, Suss



En fin eftermiddag idag......

Eftermiddag!
Oj vad fort dagen går. Den bara rusar fram. Det är ju alltid så när man har mycket att göra och kort tid på sig, eller hur.
Tvätten hänger ute i det vackra vädret, för Vi har faktiskt solsken vi!!! Det är ca 23 grader i skuggan och då är det betydligar varmare i solen. Jag skall ta och tvätta en matta för hand har jag tänkt mig. Jag har lagt upp den på studsmattan ( någon nytta skall man väl ha av otyget).  Sedan får mattan ligga där och torka. Det är Alex som skitar ner den. Den finns inne vid tv bordet och när han då fikar där inne så kommer det ner lite kaksmulor, chokladbitar, ostbågar, kanske lite dricka oxå m.m. Så det kan vara skönt att ha tvättat den nu innan hösten kommer på allvar..... Men det är ett riktigt litet " neger göromål". Tråkigt och det tar sin lilla tid. Och ett fasligt skrubbande.....

Brukar ni tvätta "stor" mattorna ( allså sådanna man inte kan tvätta i maskin) eller köper ni nya????
Jag vill inte göra mig av med denna ännu. Alex är lite för liten än. Det lär ju komma fler saftglas med tillbehör innan han fixar att fika utan att spilla......
Nehe, bäst att hugga i, så att det blir klart någon gång.... Det var ingen som fixade detta under helgen, trotts att jag sa att någon gärna fick tvätta den,haha....

/ Kram Suss

Rond 1....

Denna morgonen var väl inte den bästa!
Att börja kl 7 och ta en "rond" med dom stora tjejerna kan få vilken stadig person som helst ur balans. Hatar att alltid behöva ta om samma visa: Den här om att man städar och plockar upp efter sig utan att någon skall tala om att man skall göra det.... Har ju som sagt jobbat sedan fredags kväll, och Herr L ser ju INTE när det ligger saker framme som inte hör dit.... Så klart att det är lugnt och fridfullt då..men när jag har ledigt så ser jag allt det dära och sedan är cirkusen igång....jag blir såååå trött!
Så nu blir det att köra igång den vanliga visa, över full tvättkorg, plocka, städa, putsa badrumms speglarna. Man kan ju undra hur " någon" bär sig åt för att det skall vara tjugo fingrar och annat klet på speglen, hm. Förresten! det är ingen som har satt dit dom heller, konstigt. Speglen var kliniskt ren i fredags em när jag åkte till jobbet. Hur kan man missa ALLA handtag som finns på alla speglar och dörrar, jag bara undrar.....

En trött husmor skall sätta igång, och sedan bli ännu tröttare.......
Vi hörs igen! Är ju som sagt ledigt ifrån jobbet idag, haha
/ Suss

Det gick som en dans!.....

Morgon!
Går dagskvällen gick jätte bra!!!
Killen jobbade som om han hade "eld i baken"
Han var jätte duktigt. Vi stämplade ut 21,19 igår. Vi skall sluta 21,15, de ni. Han for runt som en "skållad råtta".
Han hade förstått innebörden av orden: Våran arbetstid är emellan 15,45 till 21,15! Och där emellan skall vi hinna med ALLA 62 besök vi har TILLSAMMANS. Och att vi skall göra allt dom är beviljade ( och gärna lita till). Vi FÅR inte slarva och framför allt: TA MED ALLA SOPOR UT FÖR NATTEN.. Allt detta fixade han, jiippii.
Dessutom skall ni veta att vi har en palliativ vårdtagare oxå. Och där tar det tid, och det måste det få göra. Jag är så nöjd. Dessutom så tog han passet den sjuka tjejen skulle haft idag oxå. En delad tur. Allt löste sig bra.
Nu får vi hoppas det går lika bra ikväll för dom. Han jobbar tillsammans med en annan person. Men nu har han ialla fall fått träna en gång under en trevlig handledare, hahaha.

Nu är jag redo för att möta denna nya dag.
 Jag fick ett så trevligt E-mail igår! Hoppas bara det gick fram. Datan var inte min kompis igår igen. Jävla skit apparat. Den gör inte som jag vill! Har du inte fått något svar om "stjärterum" så hör av dig igen......Här finns plats you now!........

Ha en bra dag!/ Suss

En kväll av oro.....

Dear folks!
Är hemma på en snabbis, det blev kassler och champinjonsås till middag. Herr L fixade detta. Laga mat gör han faktiskt riktigt bra. MEN det här med att städa, fixar han inte. Han dammsuger OM man ber honom. Det är städning för honom, haha.

Skall försöka vila en lite sväng innan jag skall tillbaka. Känner att jag kan behöva detta.
Ikväll blir det " skoj", hahaha ( Kan hålla mig för skratt...).
Det kommer att bli jag som jobbar med en person som ALDRIG har jobbat kväll. Beundrar honom för att han sa JA. För det är inte så lätt att jobba kväll hos oss. Bara 2 personal, många som larmar och många besök ( typ 32 st per person). Så det kommer att bli ett stort ansvar på mig, att allt utförs och det kommer att ta tid. Men det är bara att jobba systematiskt tills allt är gjort. Guider jag honom bra, kanske vi kan sluta vid 21,30 ikväll, haha. Det kommer att bli många svar i larmet med.Mobbcaull: Det är Susanne!!

En av personalen fick gå hem idag. Hon mådde inte bra... Det är inte lätt att få in någon till en Lördags kväll.. Det vet alla som har suttit i en telefon och ringt den ena efter den andra. Och hela tiden krymper namnen på vikarie listan. Det är då man kan börja bli lite svettig....
Dom gamla måste ju få sin hjälp. Och det känns svårare att ringa ordenarie personal och beodra in någon.... Men det är så det är. Företaget måste ju gå runt, arbets uppgifter utföras. Det kan vara ett riktigt HELVETE ibland..

Så hej på en stund. Återkommer ikväll och talar om hur det gick... Tjofljöt!!!!!
/ Suss

Klar........

Benen värker ( och inte beror det på växtverk inte). Jag har nog gått 1223 gånger upp och ner i trappen ( ner till källaren) haha. Lämna grejer, hämta grejer upp, ner, upp, ner osv. Vem kom på hus med källare eller övervåning. Man skulle ha ett en plans hus. Bara raka spåret.
Nu är jag i alla fall klar med städning av huset. Det tar sin lilla tid. Trött så att jag snart går på knäna. Orkar snart inte hålla armarna vid tangent bordet, då är man trött.....
Det jävligaste av allt är att när jag har ledigt igen på måndag.Så ser man inte att jag städat idag. Då är det samma skit igen Städa igen. Jag tycker att det känns som jag bara städar varje gång jag är ledig ifrån mitt jobb. Hur otacksamt är inte det, haha

SENARE:
Har precis vaknat och skall göra mig klar att åka till jobbet. Det var skönt att få sträcka ut sig en stund.
Det ser ut att bli en fin dag idag! Antagligen bara för att jag gör en delad tur idag.
Ha det nu riktigt skönt idag, så hörs vi ikväll.

Puss o Kram på ER! / Suss

Far och son i arbetstagen. Bäst att dokumentera när det sker!...

Innan i somras när det var fint väder så jobbade "stor kille" och "lill kille" i trädgården tillsammans.
Vi har sagt att vi skall gjuta runt små landen i trädgården. För annars kommer vi väl att ha land i HELA trädgården efter några år. Ni vet! När man kant skär runt landet så blir jordhögen i mitten större och större för varje år. Så när nu Herr L hade semester fixade han till 2 av dessa. Tänkte lägga upp lite bilder över detta stor jobbet, haha



Här har Herr L fixat till själva gjut formen...


Här kånkas det och bärs på ameringsjärn som skall ner i betongen. Här kan man inte tillgripa arbetsmiljön inte. Man får rätta sin längd efter kortast, haha...



Här hjälper man till och " vibbar". En gigantisk elvisp. Den skulle man använda till kaksmeten, då vore det klart på några sekunder. Alex gillade när det vibrerade i händerna....



Här har vi det mobila gjuteriet. Alex hjälper till med sten kastningen. Far o son in action...



Sedan  efter några dagar när det har torkat så får man ta bort formen. Alex tar i för " Kung och foster land" med kofoten. Hej och hå!!!...


En hjälpande hand kan vara bra ibland. Ser ni svansen på " dino" oxå. Vasstand måste ocå vara med...

Och här skulle jag nu haft ett kort på slut resultatet. MEN! Jag hittar inte bilden... shit!.. den kommer senare OM jag hittar den, haha.

/ Kram Suss


Höst på väg?.......

Uppdatering!
Schemat följs. Städning avklarad på källarplan. Tvättkorgs monstret har jag effetkivt motat tillbaka till sin plats.
Innan i morse så hade monstret kommit en bit ut på golvet. Det fick inte plats i tvättkorgen. Konstigt! Är det bara jag som kan tvättmaskinen i hushållet? Bor jag tillsammans med några analfabeter.....?
Vilket fall som helst. Just nu vet "monstret" sin plats, haha

Middagen till mig och killen blev väl inget att skryta över , haha. Wienerkorv till mig och fiskpinnar och PULVER mos till honom.( Jag åt mos oxå).
Efter denna super måltid blev jag sugen på något gott till kaffet i em när alla kommit hem. Så jag svängde ihop en vinbärs kaka ( detta receptet har ni redan ). Den befinner sig i ugnen just nu...

Medans jag stod i busken och plockade av vinbären kom jag på mig med att lyssna efter ladusvalan. Och vilken tur! Jag hörde den fortfarande. då är det fortfarande sommar. När jag inte kan se sädesärlan eller höra svalan så är det HÖST. Jag gillar inte när fru ärla tar  och packar sina väskor och tar sina ungar och drar till varmare bredd grader. Inte heller när svalan köper enkel biljett för ett halvår, för att flyga "Birdair" över halva jorden. Tänk om en annan kunde göra likadant?. Kan inte säga att jag är någon större fantast av höstmörkret. Då gillar jag vintern bättre, haha. Det är väl inte undra på att vi nordbor är tilltäppta och buttra. Vem faan blir glad av mörker, dimma, regn och blåst...hm. När vi blir pensionärer en gång typ 2032, då skall jag ha en lägenhet på Mallorca. Där skall jag sitta på terassen och dricka en cola och njuta och känna mig som en flytt fågel när höstrusket sätter in.........


Dream on!!! / Suss 

Dagen flyger fram....

Då har man gjort första resan intill stan idag.
Är bara ledig idag. Jobbar sedan fre, lör delad tur och på  söndag 7 - 16.
Har en himla massa att göra idag.
Gick upp tidigt för Alex skulle vara hoss frisören redan kl 9 idag. Det är ont om tider så här i skolstarten. Tiden måste ju passa med min ledighet oxå. Det är samma pysslande för mig. Ringde förra veckan till min frisör. Vi fick leta länge innan vi kunde synkra ihop våra tider. Därför fick jag vänta ända till 9 September. Varför kommer alltid hårets förfall ögonblickligen? Det som var snyggt igår ser för jävligt ut dagen efter. Man får ingen fasson på håret vad man än gör. Inte ens en halv spray flaska kan få håret att ligga " rätt".. Ordet orkan säkerfungerar inte ( en rejäl sprutning av hårsprayett) Håret ligger slickat jämns med huvud svålen. Endel kanske föredra slickat hår, men jag vill allt ha lite "fluff" i det, haha..
Så nu skall jag hugga i med städningen. Sedan middag.... Vad vi skall äta har jag inte kommit på än. Det är ju bara Lill killen och jag. Hoppas på sol så att gräsmattan kan klippas idag. 
 

Hörs om en stund. Då får vi se hur långt jag kommit i mitt  planerande........
Gör ni något kul? Eller är det alla vardags bestyr som upptar er dag oxå????

/ Suss

Handledarkurs, inget för en fattiglapp, haha...

Ikväll har Herr L, jag och Em varit på handledar kurs till körkortet. Em skall börja nu. Skall skriva in sig nästa vecka. Körkort, det kommer att bli en kostsamm affär. 40 minuter körtid kostar här 430:-. Här blir det många sköna tusenlappar som kommer att fladdra förbi i en jädrans hastighet. Men man får väl se det som en investering innför fram tiden.
 Annars har dagen varit bra. Är ledig imorgon , bloggar mera då.
 Nu känner jag att jag behöver krama kudden ett tag.

God natt på Er! / Suss

Skolstart......

Ögonbrynen är plockade, naglarna filade och NY målade. Nya kläder framlagda. Klart att kläderna är bytta några gånger. Fötterna är filade för att passa i ett par " jesus sandaler". pling - plinget är framlagt. Väskan är utprovad för att ge det rätta helhets intrycket. Kompisarna är ringda till. Så att man träffas på rätt plats vid rätt tidpunkt..
Allt är OK för vad??? JO, SKOLORNA BÖRJAR HÄR IMORGON. Nu åker båda tjejerna in till stan ochTingsholmsgymnasiet. Em börjar sista året. Och Sofie börjar första.
Nu skall livet äntligen återgå till det normala efter 10 veckors sommarlov. Att dessa veckor kan gå så fort. Nu blir det åter läxläsning och " måsten". Alex började på stora avdelningen idag, nyckelpigan. han är en stor grabb nu och kan bära sin väska själv. Det är viktigt det.
Klart det är svårt att komma till sängs. Det är ju som när vi börjar att jobba igen efter semestern. Det känns lite pirrigt.
Tänk! Det känns inte så länge sedan dom små rulltorna började första klass....
Man stod på trappen med sin nya väska och var förväntans full.....
Time goes by, very fast.

Sleep good! / Kram Suss

Klent virke! Ta 2 alvedon och kom....

Det var riktigt skoj att kolla runt på facebook. Men lite nya knappar och länkar att hålla koll på. Men ge mig lite tid så har jag det som i en liten ask, haha Alla är vi barn i början.
Imorgon är det delad tur igen. Så jag är inte hemma innan till kvällningen. Vi får hoppas det blir en bra dag. Men syster yster ringde idag och informerade att det var fler som ringt sig sjuka. VAD ÄR DET MED DAGENS UNGDOMAR. De måste vara av hemskt klent virke. Förkyld - ta några alvedon ( om man inte har feber naturligtvis) och kom. Oftast så går det att jobba då. Skulle alla vara hemma vid förkyldning skulle nog sverige stanna :)
Det är nog bäst att " knyta" sig nu, det kan ju bli en jävlig dag imorn! Men hörre ni! Det var ju för sjutton fredag den 13 förra veckan ( i fredags), haha.

Ja,ja! Den som lever får se!

Puss och kram på Er! / Suss

Facebook....

Vill bara uppdatera Er på att jag finns på face book nu!!!
Har hållt mig där ifrån i det längsta, men nyfikenheten tog överhand. Så i denna "zyber" värld kan inte jag  vara motsträvare längre. Jag gör som alla andra.  Här har du ditt liv, Susanne!
Nu har jag godtjänt många som vänner. Ni har legat på " hold". Inte för att jag är elak, men jag har inte vetat om jag ville ha kontot kvar. Har nu bestämt mig för att godkänna alla vänner och lite till. Har även själv skickat förfrågan till några. Har jag tagit mig vatten över huvudet?? Det får tiden utvisa. Mitt liv har ju ganska lite fritid, haha. Bloggen tar ju en del ( men det är ju bara skoj)..
Men skulle det vara att ni vill vara min vän och kommer ifrån bloggen. Skriv det då så jag vet, annars kanske ni blir suddade....
Välmött på face book!!...
/ Kram Suss

PS. Jag har kvar min blogg oxå DS

Våfflor! En tröst i allt elände.....

Jag lever!!!
Igår när jag kom hem kände jag mig mer Död än levande.
Har jobbat helgen och det har varit en jobbig helg. Folk som ringer sig sjuka typ 5 minuter innan dom skall börja att jobba. Trotts att det redan fattas folk. Då är det bara att slänga sig över telefonen för att få in folk. Något som inte är det lättaste i SEMESTER tider. Ändå får man jobba en kort..... jippi. Det är dessa helger man bara älskar, hm ( jag ljuger... HATAR).
Så när jag kom hem igår så stod det nygräddade våfflor på bordet. Herr L hade fixat dessa. Oj vad det var gott. Slängde ledigt ner fyra stycken. Kunde säkert tagit en till, men förståndet sa ett annat, haha.
Sedan blev det inte så mycket mera gjort. Orkade faktiskt inte.....
Somnade hemskt tidigt... Vart?....Ute.... Naturligtvis.... Små barn mår bra av att sova ute, haha!


Äggvåfflor:       ( 8 - 10 st)

4 dl vetemjöl ( ta gluten fritt samma mängd, ta 0,5 dl potatis mjöl oxå om du använder det glutenfria allternativet. Våfflorna håller sig fina bättre, man kan få ta lite mera mjölk ,men det ser man..)
1/2 tsk salt 
1 tsk bakpulver
5 dl mjölk 
2 st ägg
100 gr smält margarin
Ta lite socker i smeten om du vill, men det är inget måste.


Vipa lätt ihop äggen.
Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och hälften av mjölken  i ägg smeten( det blir inte så lätt klumpar i smeten då). Tillsätt resten av mjölken och det av svalnande margarinet ( Du har ju smält det på spisen innan).  Vispa ihop. Sockra om du vill. Jag gillar socker i. Låt vila en stund. Värm våffeljärnet. Grädda våfflorna gyllenbruna.
Server med grädde och sylt . Eller ät dom med socker på.



Detta är mat för någon som är trött. Det lägger sig som bomull i magen ( och även runt, haha).

Nu är det dax för mat igen. Åter kommer senare idag! / Kram Suss 

Tacopaj.......enkelt o gott..

Kvällning ute i slott och koja!
Finns det någon mera som är hemma eller har jobbat?????
Jobbet har flutit på bra nu ikväll. Inga större " skandaler" haha. Har jobbat med en jätte duktig tjej nu ikväll. Då flyter allt på bra.
Jag gjorde ju en taco paj igår oxå. Äter upp det sista nu.


Taco paj!     225 grader i ca 20 minuter. Bestämm sedan hur stor långpanna ni skall ha! 
Vi fixar degen först: detta är enkel , dubbla som ni vill)
1 1/2 dl vetemjöl( eller gluten fritt)
50 gr margarin
1 msk  kallt vatten

Blanda alla i grejer tillsammans. Blanda ihop till en deg. Ta ett bakplåtspapper och lägg i långpannan. Pressa ut degen . Låt vila en stund. Jag brukar ta 5 dubbelt till min långpanna.

Ca 500- 600 hg blandfärs
2 röda paprikor
1 stor burk majs
1 påse tacokryddor

Stek färsen, krydda i med påsen, häll i lite vatten när färsen är färdig. Låt puttra ihop. Skär paprikorna i små bitar, ta bort vattnet ur majs burken.
Ta fram degen igen. Lägg på färsen, fördela paprikan och majsen över. Hyss in i ugnen i ca 20-30 min beroende på hur stor ni gjort.
Klart!
Server med mer sallad om så önskas, creme fraich och taco sås.
Dax att av njuta läckerheten. Garenterat att ni blir poppis hos husets ungdomar.








Hoppas att det kommer att smaka!!!!!

/ Sov gott Suss




GÄSPAR???....

Hej!
Fick "haveri" på datan i går kväll. Norton 360 skulle installeras (ny brandvägg, virusprog,) och efter det vart gjort fungerade ingenting. Något hade blivit fel, men ingen orkade ta tag i det på en fredags kväll. Fixade en smarrig Tacopaj istället. Bilder och recept kommer ikväll när jag kommit hem igen ifrån jobbet ( är hemma en snabbis och äter middag och tar resterna på den vita kladdkakan). Den är supergod dagen efter oxå. Seg och smarrig. Den slinker till och med ner utan bär och glass.
Sedan satte jag mig framför TV, skulle se på Komissarie Morse. Ja, det blev inte lång stund skall ni veta. Drog stockar redan efter 10 minuter. Har sedan dess sovit hela natten i soffan. Väckar klockan stod framme och ringde 04,45. O kristligt tidigt, men vad gör man . HÄV sig ursängen.....
Så har egentligen sovit länge med mina mått räknat, men sitter nu iskrivande stund och gäspar..... Förstår inte...
och jag hinner inte att vila, haha.

Sköt om Er! / Kram Suss


Vit kladdkaka.......

Som sagt så har jag bakat!
Det blev en vit kladdkaka denna gången.
Det enda luriga är att den inte ser ut som på bilden där jag hämtat den ifrån. Jag har hämtat receptet på  Mariettes röra. Hennes länk finns till vänster på min blogg.
Jag har gjort lite ändringar för den skall passa till glutenfritt bakande. Men det blev en RIKTIG läckerbit. Herr L gav den en 9:a av 10.  Då är den bra....

VIT KLADDKAKA:

100 gr smör
100gr vit choklad
2 dl strösocker
2 st ägg
1 msk vaniljsocker
1,5 dl vetemjöl ( Jag tar samma glutenfritt + 1 msk potatismjöl)
saft från en limé eller citron ca 2 msk
Skal från en halv ( ca 3/4 tsk) limé eller citron

Sätt ugnen på 150 grader  ( jag tar 175 grader)
1, Smält smör, dra av kastrullen från spisen när det smält. Bryt ner chokladen och låt den smälta.

2, Rör ägg o socker. Sikta i vetemjöl, vaniljsocker och blanda i saften och skalet ifrån lim+en eller citronen.

3, Rör ner smör och choklad blandningen i smeten.

4, Bröa eller ta cocos till en spring form med löstagbara kanter. Jag tar bakplåtspapper.

5, Sätt in i ugnen i ca 20 25 min ( Jag tar ca 30 min)

6, Låt svalna och vila i kylskåp, fram till serveringen. Pudra över lite florsocker och toppa med vaniljglass och jord gubbar eller annan frukt.

GOTT SÅ DET FÖRSLÅR



Ser bra ut va??.......



Jag severade kakan med vanilj glass och hallon. Det blev en oslagbar kombinatio, smaskens!!!



Vad säger ni??? Visst ser det gott ut? ( trotts att den inte ser likadan ut som hos Mariette)
Men den smakar SUPER. Har ni inget för er i helgen ( eftersom det är lovat regn igen) så kan ni ju alltid baka och göra familjen, sambon, mormor, farfar, släkt eller kära vänner glada. Bjud in dom på en god kopp kaffe och nybakad kaka. Den går fort att fixa till.....
Ni kommer att bli uppskattade , jag lovar!!


Puss och kram på Er! / Suss

Fredag den 13.....

Har ni klarar Er ifrån diverse oförklariga saker?
Det är ju det olyckliga datumet idag: FREDAG DEN 13.....
Är man vidskeplig skall man nog ligga kvar i sängen tills imorgon, haha. Men annars är det som vilken dag som helst. Är inte såååå skråkfull av mig. Har till och med vågat mig på att baka idag. Vad för något???
Det får ni se sedan. För tillfället befinner sig härligheten i ugnen just nu.......
Men vem vet?  Det kan ju bli  " skit" av allt, haha. Friskt vågat, hälften vunnit, eller hur????
 Är ledig idag. Jobbar hela helgen sedan. Visst skulle det suttit fint att åkt till Sandhem ikväll! Men jag gör delad tur imorgon, så det kan bli HEMSKT tröttsamt. Men vaddå! Jag brukar ju sova typ 3 timmar annars oxå, haha. -JA,JA vad är en dans på slottet....... ? ( ur askungen)
Har gått och väntat på det fina vädret och nu ser det ut som det har lättat lite. Skall ut och få lite frisk luft och köra runt lite i trädgårdslanden.
Får väl hoppas jag inte får en takpanna i huvudet eller kliver på kratta. Då lovar jag att jag skall ta ett kort och lägga upp till allmänn beskådning, HAHAHA...

/ Kram Suss



Bra, tänkvärd blogg.....Kolla!!!

Har nu på morgonkvisten varit "ute" och tittat runt på lite olika bloggar.
Tycker det är mera intressant att läsa " små " bloggar än dom här " stora" kända. Där känner jag att jag inte hittar något att läsa som ger mig något tillbaka...

Hittade denna bloggen som är skriven av 2 gymnasiekillar, Alexander o Emanuel.
 Det är en relativt nystartad sida.
Där ger dom oss bra spartips. Något som jag tycker är viktigt. Man blir inte rik på dom stora utgifterna utan på dom små...
Jag tar ett exempel:
Dom har tagit upp det här med att ta med sig en matlåda till jobbet. Istället för att äta ute varje dag. Dom har räknat med att en ute lunch kostar 60:-., och att man jobbar 220 dagar - Det blir då 13200:- per person och år. Är man då två som äter ute i familjen blir det ju det dubbla.
Tar man då med sig en hemma gjord matlåda, kostnad ca 20 :- ( tror nog det blir lite mera). Samma antal arbetsdagar. Så blir kostnade BARA 4400:- per person och år.
13200 - 4400 = 8800:-
Allså en sparslant på 8800:- per person o år. Det är pengar det!!!
Vad kan man inte göra för den summan? Köpa en ny TV, soffa, ny data, ny mobil, en utlandsresa m.m

Kostnaden för ute lunchen kan naturligtvis varriera, samma med hemma matlådan. Men man får ta ett ca pris.

Killarna uppmanar oss oxå att läsa kvälls tidningar GRATIS på nätet. Här kan man oxå spara en slant, och att det gynnar miljön...Kostnad 11:- per tidning alla dagar kotnad ca 4000:- Men minst en gång i veckan får man köpa tidningen för att köpa TV bilagan..
Men ialla fall! Tror att detta kan vara intressant för flera läsare, så gå in på denna länken: merdeg.blogg.se

Ni vet ordspråket: MÅNGA BÄCKAR SMÅ!!! ( blir till en stor å)...... TÄNKVÄRT!!!!!

Åter kommer om en stund. Nu skall det bli middag här......../ Kram Suss

EM....12/8

Är på språng!
Skall in och jobba kväll idag. är precis färdig för att åka.
Ny duschad och fräsch....haha. Tycker inte att mina brukare skall lukta på  allt som man har gjort under fm...
Typ jäktat runt i landen fram sidan, hunnit med att städa, tvätta, laga middag. Gud vad vi kvinnor hinner mycket innan vi skall iväg på något! Männ hinner ju BARA ta hand om sig själva, haha

Nu måste jag rusa!
Hörs ikväll!
/ Kram Suss

Middags tips - köttfärsgryta!

Igår blev det ingen tid över för blogg världen.
Men till middag så lagade jag AnnaE tips på Köttfärsgryta.
Gillar recept som är enkla och inte tar för lång tid. Men det måste ändå smaka bra. Att laga middag på 35 min, det är bra.

KÖTTFÄRSGRYTA:

ca 500 gr köttfärs
2 st röda eller gröna paprikor
1 litet vitkåls huvud
1 1/2 dl vatten 
1/2 buljongtärning 
salt
paprika pulver
soya 
2 dl creme fraiche

1. Fräs köttfärs, paprika. vitkål
2, Häll över till en gryta, tillsätt buljongtärning och vatten
Krydda och häll i soya efter behag

Låt små puttra i ca 15 till 20 min ( eller tills vitkålen känns färdig)
Rör ner creme fraichen
servera med ris

jag tog även lite Thai Sweet chili sauce och hällde i. Ville "hotta" till den lite. Tog i en gnutta socker oxå


Det smakar mycket bättre än vad det ser ut. Jag lovar, haha


 
Alla gillade det utom Alex! Han sa - Jag gillar inte grönsaker. Jag är allergisk. Jädrans unge! Var får han allt ifrån. Prova!!!!


Men som sagt! Man kan hoppa över riset och bara äta något gott vitt bröd till. Och kanske lite vin på fredags kvällen. Tala gärna om, om ni vågade prova och vad ni tyckte!!!...

Nu skall jag sova! Har gjort en delad tur idag. Så nu börjar jag känna mig tung i ögonlocken!
God natt! / Kram Suss

Vad är det som skiner?????.......

Ursäkta men jag hinner inte vara vid datan just nu!
VARFÖR?????
Kan ni tänka ER! Den där lilla gula lampan på himlen har bestämt sig för att fungera idag. Och då är det bäst att passa på att vara ute, haha
Är ju ledig idag!
Lyser den på flera ställen?????
Ogräset kallar.....kom och ta mig...kom och ta mig....kom och ta mig........

Hörs sen! / Suss

Någon fyller år idag.....

GRATTIS SOFIE!

16 - ÅRSDAGEN!



HURRA, HURRA, HURRA, HURRA!

/ MAMMA


Hej hopp i lingon skogen.....

Då vart det måndag igen.
Skall jobba ikväll, ute. Får hoppas att det slutar att regna fram till dess. Allt blir så blött när man hoppar in och ut i bilen emellan ställerna.
Ny arbets vecka, nya friska tag. Herr L har börjat idag igen efter sin semester. Han tyckte nog det var ganska skönt, haha. Slippa mitt tjat om grejer som skall göras....
Nu får man ta till helgerna igen som vanligt.
Nu blir det inget "gallej" två helger fram över. Jag jobbar då. Men sedan blir det nog dans igen. Då finns Zekes på Sigges loge. Man skall ha något att se fram emot. Då känns livet lite roligare.......

Finns det fler som har semester, eller har ni börjat att jobba???

Får hoppas jag har tid i kväll att skriva något mera. Så fram till dess: HEJ HOPP I LINGON SKOGEN!!!

Kram / Suss


Mat i långa banor.....

Har som sagt stått vid spisen en bra stund idag. Det är därför jag slagit en massa äckliga flugor. Har alltid tyckt flugor är sytliga.Då tar jag hellre en geting, haha. Den hinner aldrig sätta sig på min mat innan den är " morte", haha. Har gjort en riktig traditionell söndags middag! Tjocka stekta revben med brunsås och potatis. Till det hade jag gjort inlagd färsk gurka. jummi!



Här lagar vi mat ifrån " basic" hehe. Men visst kan jag göra halvfabrikat eller käka Kina mat, som igår...
Till det måltids dryck number one! COKACOLA haha


Sedan så bakade jag oss en AFTER EIGHT kladd kaka, gott. Detta receptet har jag hämtat på AnnaE sida ( länk till vänster). Tack AnnaE, den var jätte god.


Kladd kaka med after eight:

150 gr smör
10 st after eight bitar
2 ägg
3 dl socker
1,5 dl vetemjöl ( ta gluten fritt om du behöver det, samma mängd)
5 msk kakao
1 stk salt

6 - 8 bitar till att lägga över den varma kakan


1, Sätt ugnen på 175 grade
2, Smält smöret i en kastrull. Lägg i chokladbitarna i det varma smöret o låt det smälta
3, Rör samman ägg o socker. Slå smör smeten över det siktade mjölet, kakaon och saltet
4, Bröa en form 26 i diameter ( Jag tar ett bakplåtspapper och lägger i)
5, Häll i smeten
6, Grädda i ca 25 - 30 minuter, känn dig fram.
7, Ta ut kakan. och låt ca 6 - 8 after eight bitar smälta över den varma kakan.

Detta smakar bra. Kanske en "vuxen kaka". Lill killen i huset här tyckte inte om den, haha
Ta och severa med grädde till



Idag har jag varit huslig. Men det fanns inget annat att göra. Det har ju regnat HELA dagen, haha



Låt er väl smaka! Den var jätte god. Tack för detta upplaget till något gott till kaffet, ANNA E!!!


Har bytt min besöks räknare, därför står den på så lite igen. Tappade bort vad jag hade innan. SKIT oxå.
Allt bara för jag ville ha en funktion med besökare "on line" just nu.

Puss och kram på Er! / Suss


Video av Rock medleyt i Sandhem med SCOTTS.......


Här kommer då video upptagningen av "Rockmedleyt" som Scotts har. Skulle Scotts göra en covers Cd på Rock låtar så skulle jag vara en av dom första som köpte det. Gillar lite tyngre musik oxå. Jag är nog näst intill " All ätare" vad det gäller musik. OK! Har kanske lite svårt för jazz o opera, men jag över lever, haha. Det vore bara lite mera svår tuggat, haha
Det är lite skakigt på mitten, men Herr L fick en överförfriskad person klängande på sig. Ungdomen blir ju lite exalterad när dom hör riktig musik, hehe. Det är tur han filmar. Skulle jag stå mitt i klungan skulle jag flyga fram och tillbaks som en vante. En annan är ju uppvuxen under denna tiden. Men håll med! VISST RYCKER DET I KROPPEN.......
Förresten! Vem säger att dansbands musik är tråkig??? JO, dom som ALDRIG har varit ute och lyssnat. Det är ju rena rockkonser stämningen framme vid scen när "Grabbarna Grus" drar igång, haha.
Kolla på Simon! Han har sten koll på läget.....

Får TACKA Sofie för att hon lagt ner tid på detta. Hon klagade lite på att den var för lång..... Det tog va en timme och få upp. Och sedan fick hon göra om det eftersom internetet " dampade" (mitt nya älsklingsord, haha) 


CARRO! Sofie säger att du är en smart tjej, så du vet hur du skall göra för att få tag i filmen. Det är när jag frågar Sofie om vi skall göra något speciellt för att underlätta för dig när du skall hämta upp den.  haha. Men jag vet ju att du är en smart tjej.

Keep rocking....lovers! / Suss



Har låångtråkigt.....

Detta vädret är ju rö.........a!!!
Snart får jag "psykbryt". Orkar inte med allt detta regnande. Det spelar inte inte någon roll vem man pratar med, så kommer vädret upp på tapeten HELA tiden. I och för sig , är jag inte ett skit bättre. Vad skall man gör??? FÖRSLAG!!! Men säg inte städa, baka, läsa, tvätta, för det har jag redan gjort haha. Jag var ju uppe med tuppen kan man säga.
 Jag vill ut i friska luften. Och få harva runt i blomlanden ett tag. Ogräset flinar emot mig när jag är ute och går i trädgården.  ( Det är då jag röker). Röker ju aldrig innomhus). Vill slänga mig ner på knä och rycka bort skiten och visa vem som bestämmer i landen, HAHA
Det verkar som jag börjat se i syne. Ogräs kan väll inte flina???? Gud hjälp mig, jag behöver vård.....
Förstår precis hur en fånge känner sig, när han blir utsläpp efter ett x antal år. Men i och för sig. Jag skulle aldrig göra en sådann tabbe att jag hamn bakom lås och bomm heller......

Jag får väll fortsätta med min nya favorit syssla: JAGA FLUGOR MED FLUGSMÄLL.
Även dom tycks ju ha tråkigt eftersom dom invaderar hemmet. Dom vill väll inte bli blöta om sin små flugfötter. Men att sätta sig i en blöt skit och sedan komma och sätta sig på min mat, det tycks inte bekomma dom alls...
Men där har dom skitit för sista gången! Då kommer den stora mördar maskinen Lundin och " SPLASH"!!! Där var den flugan historia, endast en blöt fläck återstår.... Lek inte med FRU LUNDIN. Jag är värre än "ROUNDUP"....
 
Hörs sedan! / Suss


Bilder på Scotts, Sandhem 6/8

Nu äntligen kan jag sätta mig ner och fixa till fredagen om Scotts i Sandhem.
Man kan lixom inte bara ägna sin tid åt datorn när familjen pockar på uppmärksamhet.

Fredagen! En perfekt dag att vara ute på. då har man ju två dagar att ta igen sig på, haha
Det var ett jädrans drag när vi kom, ca halv tio. Det var en massa människor som öste på. Det till och med sviktade i dansgolvet. Det var både gammal och ung som kommit ut. Dansade med en herre som ALDRIG dansat till Scotts innan. Herre gud! Vilken sten hadde han legat under, :)......Men dansa kunde han i alla fall.
Sandhems scen är ganska liten så att grabbarna har inte lika mycket plats att röra sig på som uppe i Olstorp ( Den scenen är STOR). Så man känner närhet till dom. "Kosit"  så det förslår.
Grabbarna var glada och showade friskt. Inga förskylda halsar, utan sången lätt super bra.
Sedan hade vi då inhopparen för Lillen som var på semester. SIMON ifrån ZEKES. WOHW vilken kille.... Han trummade på lika tappert som Lillen. Det hördes ingen skillnad. Han var jätte duktig. En STOR eloge till honom. Det gjorde han bra.
Detta var en såndär bra kväll som man kommer ihåg, ni vet. Då allt bara var sååå bra.
Och värmen var det inget fel på. Varmt som i en masungn, haha.




Här har vi då kvällens huvudpersoner. SCOTTARNA.....



Och här är kvällens nya huvudperson, SIMON.! Herr L kryper omkring bakom högtalare och sladdar för att få en bra bild...



Det ser ut som Herr L redan har blivit tummis med honom! Eller annars kanske han undrar vad det är för vettviling som håller på att ta kort...Men Simon har givit tummen upp till Herr L!!!



Henrik i sitt esse som alltid. Den grabben har en ljuvlig röst...



Här kör grabbarna lite kompis " jamm" tillsammans. Vackert så det förslår....
Kamrorna blixtar för fullt...


Claes sjunger med ett BRETT leende på läpparna....



Nu blev det "Gåshuds varning"....
Simon håller koll framåt...



Claes o Henrik håller ögon kontakt.. detta gör vi bra kompis...



Dans golvet är överfullt. Känner ni värmen?



ROBBAN! Är du klar så kör vi???...



Simon trummar på som om han aldrig har gjort annat än spelat i Scotts...



VEM? Henrik så klart....



"Hallå, hallå! Stockolm - Motala kom in... Ja ! Mamma vi kommer och äter middag på söndag....
Det ser ut  som om han skulle säga det, haha


Det är lite tunnsått med Roberto bilder idag. Pga det stod två Lååånga tjejer fram för och dansade hela kvällen. Sedan står han vid högtalaren så man kan inte ta från ena sidan....



Roberto Tackar Simon för kvällens prestation! Och det kan vi bara instämma i. Han fixade detta super bra.
Vilken super kille Zekes har. Tack för detta Simon...



Men blev lite konfundersam när spelningen var slut! Varför har han en sko i handen??? Blev han varm om foten?  Eller spelar han alltid trummor i strump lästen??? Skön kille.... Var har han flaska????


En special bild till alla claes fans. En stjärn bild, på en speciell person....


Och naturligtvis en bild till alla Henke fans oxå. Det leendet går inte av för hackor. haha



Så tack för oss ifrån Sandhem.
Denna gången fungerade kameran till fullo. Inga urladdade batterier här inte, haha.
Vill ni kolla mera Scotts, så gå in på denna länk ---> scottsfanzone

Herr L tog även och spelade in en video. Blev den bra kommer den oxå.  Den är på...........

Får hoppas att Lillen har en skön semester. Han  har i alla fall en schysst "stand in", haha
Carro!  Ta vad du vill. Det kommer några mer kort till dig!

Puss och kram på Er! Ifrån Suss och Sigge



Redan uppe....

Redan uppe!
Lill killen och jag är uppe. Dom andra sover fortfarande...........gör väll så en stund till om jag känner dom rätt, haha
Går dags kvällen var super rolig ( sa ju att jag kände det på mig).
Igår var det inget fel på batteriet kan jag lova. Det har blivit en MASSA bra kort. Nu skall dom bara fin justeras lite. Sedan komma in i datan. Och sedan kommer det som tar längst tid. LADDA upp dom till inlägget. Det tar ju evigheter ( eller annars så har jag en saktgående data), haha.
MEN DET KOMMER BILD O TEXT, jag lovar.

Idag måste vi åka in till stan. Det skall inhandlas ett nytt regnställ till Alex. Han börjar dagis på onsdag. Han har varit ledig i 6,5 vecka. Men nu börjar vardagen även för honom. Men han gillar ju sitt dagis och skönt är det. Tänk vad jobbigt det hade varit om han inte gjort det.... Tycker synd om dessa föräldrar vars barn gråter varje gång dom lämnas på dagis. Det måste ju även kännas i ett mammas/pappas hjärta när dom ser sin lille/lilla gråta hjärtskärande.....
Nu rasslade det visst till in till toan... Herr L har vaknat, haha.

Vi hörs sedan! / Kram Suss


Små Skutts i Sandhem...

Middag på Er!
Här öser regnet ner för tillfället, men hoppas på ett uppsprickande till kvällningen i moln täcket.
Ikväll blir det då Scotts i Sandhem ( får människan aldrig nog?). Nej! det får jag ej. Älskar att vara ute och lyssna och dansa till musiken som grabbarna levererar. Känner mig taggade till 24/7 ( 24 timmar i veckan) haha.
Och kameran har jag SJÄLV kollat över. Batteriet är FULL laddat....
Och framför allt så ligger Sandhem näraaaa.
Ingen lång väg hem inte.
Hörde ifrån en SÄKER källa att inte Lillen skulle sitta bakom trummorna, utan Zekes trummis gör ett inhopp ikväll ( Simon). Skall hålla ett extra öga på honom, haha

Nu skall det ätas middag i det Lundinska hemmet. Herrn har fixat Pytt i panna.....(?)

Tack till Er som hittills sagt att den nya blogg sidan är snygg. Sofie är stolt som bara den.....
Hon är duktig den tjejen:.....

Hej på en stund! / Suss med Scotts i tankarna...

                                                              SE MEN INTE RÖRA!!

Ny design....

Morgon vänner!
Ingen fara! Ni är på rätt blogg. Men jag har ändrat min blogg design.
Tro nu inte att jag gjort det själv ( önskar jag kunde) utan Sofie har hjälpt mig. Denna gången har det gått rätt till. Jag har sagt vad jag vill ha, och hon har gjort några snabba finger knäppningar över tangeterna, KLART!!
Jag skulle oxå vilja kunna detta, men hitills känns det som en djungel av koder och kopiera, spara klistra in m.m
Bäst var det när vi skulle få in överskrifts färgen. Hon tog inte fram någon färg skala utan skulle fixa det ändå. Några snabba tryck, simsalabim, blått? NEHE! orange, fel. Nytt försök, blått! Fel igen. Efter några av dessa genialiska försök så fick hon krypa till korset och ta fram en färgpalett. Då gick det mycket bättre. Hon skulle visa sig på styva linan inför morsan, haha.
Så för stunden har jag lämnat den rosa eran bakom mig och gått in i den blåa världen ( är ju blåögd), haha.

Vad tycker ni? Hiss eller diss?????


Det har faktiskt inte blivit så mycket gjort idag. Fick en jädrans huvudvärk ( som migrän) som stoppade min framfart. Det blev till att sova bort så där 4 timmar på em. Sedan har jag inte gjort så mycket vetigt alls. Men det får vara så oxå ibland.


Sofie gjorde en extra idolbild på mig, haha.  Hon tyckte jag kunde använda denna istället. Vet inte om jag tycker att jag passar i horn och svans.... Kanske kan ta den när det är dax för Alla helgon helgen, haha.

Nehe, mina vänner! Nu skall jag gå och läggga mig. Det är en ny dag imorgon och dessutom skall det ju dansas natten lång......

Sov gott! / Suss

LEDIG.....?

Då blev man ledig idag då!!
Skulle egentligen ha jobbat, men eftersom jag gick in i söndags kväll tog jag ledigt idag istället. SKÖNT!!!
Har ledigt nu tors, fred, lörd, sönd, jobbar måndags kväll och ledig tisdag. Det känns GÖTT!. Dom skulle bara våga ringa ifrån jobbet och fråga om jag kan jobba. DÅ SVARAR JAG INTE, HAHA.
Igår gjorde jag dessutom ett otilllåtet arbetspass! Jobbade först 7 - 16. Men eftersom personen som skulle jobba kväll ringde kl 14 och sa att hon var sjuk och inte kunde komma. Så blev det så att jag gick på kvällspasset oxå kl 16 - 21,30. Vi jobbar 2 inne och 2 ute på kvällarna. Och i dessa semester tider måste kvällen täckas upp med  en ordinarie ute och en inne. Vi har haft det ganska körigt med flera av våra semester vikarier sjuka (?). Inget riktigt bra år. Ibland får man tag i JÄTTE duktiga personer, och ibland blir det som det är i år, mindre tillförlitliga personer. Säger att dom är sjuka, sedan så ser man dom på stan, när man är ute och går med våra brukare på promenad. Man blir lite irreterad över sådannt. Man är ju inte så många eftersom hälften av personalen fortfarande har sin semster. Då blir det vi ordinarie personen som får slå knut på oss själva för att fixa detta.
Så nu har jag hjälpt till 2 gånger på bara några dagar, nu försvinner jag från jordens yta och lämnar plats till någon annan vid AKUT läge! haha.
Så jag var ganska mör i benen och trött när jag kom hem igår.....
Så nu skall jag njuta av min lååång ledighet och suga på att jag skall till Sandhem imorgon kväll och se Scott´s. Tänk vad livet kan vara härligt ändå.....


Puss och kram på ER! / Suss

Min lilla samling av Scotts skivor. Finns det fler som har ALLA?????....

Lördagens dans till Scotts.....

I lördags bar det då iväg till Björnholmen.
Det var dans till Scotts.
Gillar dom starkt. Deras musik är sååå svängig. Och som sagt, så tycker jag att Henrik sjunger helt suveränt. Man blir glad av deras musik. Vi kom iväg i god tid. Alltid skönt att slippa jäkta. Vi har sådär en 8,5 mil att åka ( enkel resa). Så det tar en stund att ta sig dit.
Det var en varm och skön kväll. Frös inte en enda gång  kan ni tänka Er).
Men  hade faktiskt termobyxorna i bilen. Herr L lassade med dom i bilen. Har var väl trött på gnället om att frysa ihjäl ifrån förra helgen.
Det var mycket folk och dansen var ifull gång när vi entrade dansgolvet.
Vi mötte dom goa Ölands tjejerna Nilla och Mia där oxå. Dom hade tagit sig en" road tripp" nu när dom hade semester. Dom är för fina. Hej på Er och tack för senast!.
Gå in på Scotts fanzone så får ni säkert se bilder som dom tagit. Dom tar " sjukt" snygga kort.
Herr L tog oxå kort men det blev inte så många pga att batteriet tog slut. Hade faktiskt frågar Herrn om kameran var fixat. Jodå! Allt skulle vara OK. Pyttsan heller.... så det blev inte så där många. Men det blev väll några hyfsade. Men får se till så att kameran är tipp topp på fredag, då blir det Scotts och Sandhem, hehe



BJÖRNHOLMEN! I folkmunn säger man bara Holmen....



Smörsångaren nr 1, Henke penke, haha



Henriks kompis på höger flanken, Roberto ( bra stämma han oxå)



Claes! The great magician on keyboard....



Lillen är inte lätt att få med på bild. Det är alltid så mycket framför, plexiglas, trummor, rök och så 2 kollegor, hm,,,



"ÄR JAG MED PÅ BILD NU??????"


Ölands Mia är och vidiofilmar gänget. Keep smiling...



Henrik!!!!!!



En större Henrik....



HAha! En Henrik bild till....



Blandar upp med en  större Roberto. ( Ombyte förnöjer, hihi)....



Lena! kommer Du ihåg!!
Synd att du inte var med. Har tänkt mycket på dig. Det är jättteee länge sedan vi såg dig...
Denna bilden är tagen förra året på Holmen.

Lena får avsluta bildkalaset ifrån Småland.
Kvällen var MYCKET trevlig. Och hem kom vi. Den natten kröp man i säng vid fem tiden på morgon kulan. Tur att man fortfarande är ung!!!! HAHAHA.


Puss och kram på ER! / Suss

Sjusovare...sov vidare....

God morgon på Er sjusovare!
Men herre gud! Åter en dag med regn!!!!!
Regnar det i HELA sverige, eller är det bara här????
Skall detta hålla på så kommer det att bli FULT på psykmottagningarna!
Svenska folket kommer att få "HÖST DEPRESSIONER" redan i augusti...
Vi är känsliga för sådannt. Ja, vi skall väll inte räkna med dom som bor ovanför Stockholms strecket, haha.
Dom bor väll i ett konstant mörker, haha ( okunnighet eller fördom ifrån min sida???)
Skämt osido! Det kanske är norrlänningarna som har solen???
Kan man få en läges rapport ifrån det riktiga livet, vart solen befinner sig???? Någon!
Väderkartor oavsett vart dom kommer ifrån , tycks ju inte stämma.
 
Fick ett brev igår om att nu börjar Buggen kursen igen. Den 12 september är den magiska dagen. Kl 18 - 19,30. OCH VEM TROR NI JOBBAR KVÄLL DÅ?????  Jag får se om man kan byta, skit, skit. Tänk vad det går fort ändå. Snart är det nog sommar 2011 och vi är på Öland ( det skall vara denna veckan om ett år).. Vi får hoppas det är vackert väder då..... Vem vill betala 10 000.- för regn, när man kan få det gratis???.... INTE JAG......

Hoppas ni befinner er någon stanns, där solen gömt sig.......
Detta blev ett gnäll inlägg om vädret...hahaha..... Din lille gula fuling.....saknar dig...


Hej då! / Suss    PS KRAM PÅ ER!!!!

Det är måndag morgon....

Då var det åter måndag morgon....
Gårdags kvällens jobb gick i " skitens" tecken. Skämt och sido...
Det var en kväll då inget blev som det skulle. Man fick flänga runt hit o dit. Vi är 2 som jobbar ute. På mitt schema har jag " bara" 28 personer jag skall hinna besöka. Emellan kl 15,45 till 21,15. Då skall man hinna ordna med kvällsmat, medicin givning, läggningsbestyr, läggas, stödstrumpor av, ben som skall smörjas, insulingivning, oroliga själar som skall tröstas, ta hand om larm, åka och kolla upp personen som larmar. Och till detta är det resväg emellan brukarna. Den andra personen har LIKA många. Ni kan ju förstå att det inte fungerar tidsmässsigt. Och på detta skall man vara trevlig och inte visa att man är jäktad, när tex: X larmar för att täcket inte ligger rätt, haha. Det är roligt nästan jämt. Men detta får vi allt ta och ändra på. Man får inte slita ut sig....

Idag jobbar jag delad tur ( även imorgon). Men då skall jag vara inne på äldreboendet. Men där inne är det lika många. 32 besök på ett schema. Men vi har ju ingen resväg där, haha. Men vårdtagarna " larmar" mera. Även där har den andra personen lika många. Någon som vill byta, haha.
Jag klagar inte, trivs som fisken i vattnet. Men jag tycker inte om att man inte hinner med att ta sig lite att äta under denna tiden. Jag annser att man skall hinna med att ta sig en kopp kaffe och en smörgås emellen kl 16 och 21,15. Man behöver ladda batterierna så att man inte blir " kinkig". Det är det ingen som tjänar på. Med lite mat i magen är man mycket mera stress tålig ( enligt mig)...

Jag jobbar på Scotts bilderna. Så dom kommer.
Vädret är fortfarande skit. Mulet och ingen sol, vad är detta?????
Har DU semester och pengar över? Fixa en sista minuten resa. För annars kommer du inte få någon SOL. Till er andra! Ta några turer till solariumet. Man känner sig piggare om man är lite brun. Annars blir ni så jobbiga att få till baka till jobbat, haha. Ni kommer bara att klaga på hur ORÄTTVIST det är att vi som hade tidig semester hade sol o värme. Medans ni har haft skit väder. Tänk på arbetskamratena, hahaha

VEM HAR SAGT ATT LIVET ÄR RÄTTVIST???????

Puss o Kram på ER! / Suss


Ändrade planer.....

Hej vänner på bloggen!
Det blir ändrade planer idag!
Hade tänkt att fixa till bilderna ifrån Scotts idag, men det får vänta tills ikväll.
Jag måste jobba ikväll. Det var  sjukt på jobbet och slut på vikarierna.  Då får man börja att ringa runt till fastanställda. Och jag sa OK. Men detta är inte helt dåligt. Jag kommer att ta bort en annan kväll på mitt schema. Och detta gör så att jag kan vara ledig i 5 dagar i RAD. De`e  ni!!!
Men det känns lite segt idag. Förstår inte varför, haha. Ramlade i säng vid fem tiden imorse. Jag är alltid så hungrig när jag kommer hem. Jag kan ju aldrig äta på dans ställerna pga min gluten. Så då tar det lite tid innan jag kommer i säng. Sedan kommer då lill killen vid åtta. Inte många timmar sömn där inte. UPP och HOPPA!
Men, som man bäddar får man ligga, så är det!

Så nu skall här ätas och fixa sig iordning och sedan iväg.
Det var mycket trevligt igår. Och framför allt VARMT. Frös inte en enda gång.....

Hörs senare! / Suss

RSS 2.0