Same shit, different day......

Varför är det alltid samma visa varje morgon?
Man breder sina smörgåsar och sedan ställer man sig för att glo in i kylskåpet.....
Vad glor man på??
PÅLÄGG!!!!!!!

Vad skall man lägga på smörgåsen, det är den stora frågan?
Det är ju alltid samma saker man har köpt!
Skinka ( rökt eller kokt). Nej! det känner jag inte för
Medwurst ( norrboda), nej! den lilla prickiga saken åt jag konstant varje morgon under hela skoltiden. Och det blev 11 år det. Det var standard frukost medanns man bodde hemma, och varm choklad mjölk till det. Den finns typ just bara för lill killen som kan få ett " ryck" att vilja ha den....
Leverpastej ( bredbar eller skivbar). Inget som är bra att frakta till jobbet om man inte skulle ha ett kylskåp med sig i bilen. Och det har jag ej. Den är känslig för värme. Då frodas bassiluskerna, och det är inte det jag vill ha som smörgåsmat inte.
Bredbara ostpålägg ( räkost, skinkost). Det är alldeles för kladdigt att ha på. Man får lixom inte isär smörgåsarna. Utan får äta en dubbelmacka och det är dubbelt så mycket att " gapa" över, haha. Man får tänka på att man har en lite käft. Antagligen fel enligt andra. Då har man en "stor käft" eller en" glapp käft", shit!
Färdiga köttbullar med rödbetssallad. Gillar inte att börja morgonen att smaka lök i munnen. Får tänka på dom andra stackarna på jobbet.
Kaviar. Orkar inte ställa mig att koka ägg på morgonen.
Ja! ni ser vilket företag det är! Vad finns då kvar???
OST!!!! Denna lilla musmaten. Det är vad det blir. Efter att ha glott in i kylskåpet i 10 minuter så blir det som vanligt osten som segrar.
Den har inga bieffekter och smakar bra även efter att man glömt att lägga in sina smörgåsar i kylskåpet på jobbet. Men det känns så tråkigt att bara äta ost jämnt. HAHA! Jag kanske är en liten mus trotts allt???
Så mina smörgåsar kommer väl fortfarande att smaka ost ett tag fram över. Har ju bara hållt på i så där 20 år och lite till......Same shit, different day!!

Nu bär det iväg till jobbet, mina ostsmörgåsar och jag, haha. Vi är som tvillingar....
/ Kram Suss

Att leka...

Tar mig en fika just nu!
Har precis överlevt dinosarie attacker, explotioner, backugans: dra ditt kort infernon, att vara instängd i en grotta, klättrat i berg ( utan hjälp linor), kom undan med livet i behåll efter ett lömskt backhåll av 2 röda katter......
Ja ni förstår att jag lekt med lill killen. Vilken fantasie ett barn har!
Allt han hittar på kommer så lätt. En annan får nästan tänka till vad som skall hända i leken. Och tro inte att man bara kan följa med utan att tillföra några ljud eller ord.. då stannar leken och man får sig en uppsträckning av en 5 - åring att man "maskar". Och en ilsken 5-åring vill man inte ha... Så det gäller att vara skärpt i lekens hetta. Medans man då ligger där på golvet och sprattlar, får man passa sig för 2 lekglada röda katter. Som älskar att hoppa och bita i allt som rör sig. Dom är inte så finkänsliga i om det är fingrar eller tår.....Det är inte lätt att vara förälder.
När dom stora tjejerna var små, så var det lättare att följa med i lekens svängar. Där kunde man känna igen sig. Då var det lek med dockor, leka doktor, laga mat för att sedan bjuda runt, hoppa hopp rep, m.m.
Nog för att dom hade bilar och garage, gevär och andra traditionella "kill" grejer. Men leken blev inte så avencerad som det blir med Alex.
Så det är bara till att sadla om till JURA tiden och koppla ett nacksving på en REX för att dunka den i backen, haha.
Huvudsaken är ju att killen har det skoj med mamma. Att man har lite kvalitets tid tillsammans.
Som han säger: Mamma! jag älskar dig....

/ Kram Suss

Vad händer denna veckan.....?

En ny arbetsvecka har då tagit sin början!
Vad har vi för skoj då?
- Bugg på tisdag....
- Ledig torsdag o fredag.....
- Biljetterna till Playtones kommer...
- Jobbar helgen...

Vi har beställt biljetter till Playtones. Dom kommre till Borås den 26 Mars. Det skall bli skoj. Nu är det ett tag sedan man såg dom. Har saknat dom....och deras sköna musik. Ny platta med dom kommer 9 Mars. Den skall oxå beställas, jippi

Igår var man på bugg igen: Inga större incedenter inträffade. Ingen ny stjärn smäll inte...Alla tårna ibehåll.
Enda "smolket i bägaren" är att jag känner mig lite TRÖTT idag...Konstigt va????
Ändå äntrade jag "sänghalmen" i bra tid igår.....Men man sover ju inte igen allt på ett dygn.....får väl försöka komma ner på kudden i god tid ikväll oxå.. Men jag vet att det är lättare sagt än gjort!
Jobbet kallar kära bloggvänner, så nu blir det till att sluta " knattra" runt på tagenterna.
Ha det bra i kölden. Det är ju inte klokt vad kallt det är?? Minus 18 grader. När skall Kung bore släppa sitt grepp omkring oss???

/ Kram Suss

Jädrans mobiler.....

" Det ringer i telefooneeen, svaaaraa nu!"
Det är någons mobil som ringer, iiihärdigt!
VEM ringer vid denna tiden? Klockan är bara 07,05 på morgonen! Jag har nästan precis gått och lagt mig...
Och det tycks inte vara någon som vill kännas vid den heller eftersom det inte är någon som svarar..
Efter 3:dje gången den ringer, rusar jag upp! Jag skall skinnflå den antagonisten som är i luren..
Ibland är  mobiler att sattyg, haha
Ja eftersom jag ändå är vaken och irreterad är det lika bra att gå upp. Nu kan jag inte somna om i alla fall. Får väl ta mig en " tupp lur" i eftermiddag.
Så sovtimmarna idag blev bara 2,5 timme, hurra.

Hur var då går dags kvällen???
JÄTTE BRA!!. Det var enormt skoj. Redan när vi kom till parkeringen anade vi att det skulle bli mycket folk. Den var över full. Väl inne så var det redan "högt i tak". Snabbt av med ytterkläderna och ner för trapporna. Det var som packade sillar på dans golvet..Inte hade fötterna så stor plats att röra sig på, Så det var väl därför endel trodde att dom kunde få låna någon annans fötter att trampa runt på..haha!
Men oj vad skoj det var. Det var inte många gånger man stod still. Men i slutet så orkade jag faktiskt inte hålla igång hela tiden. Det krävs ju lite mera av en att dansa när man är många på en liten yta. Man vill ju inte få en eller två armbågar i skallen. Det har jag ju redan prövat på förra söndagen, haha.
Dans mässigt så hade jag bara en liten " väderkvarn", men han var överkomlig. Behövde inte lämna in efter 1:a dansen ( ni som läst innan vet vad jag menar). Och så var det en herre som antagligen tyckte att det inte var en duschdag i lördags. Eller vattenledningarna hade kanske frusit, vad vet jag. MEN det jag vet är att han luktade svett.Fy faan! Där blev det till att kasta in handuken efter två danser. Duscha till nästa lördag, och du skall se att det går bättre, haha

Sedan vill jag även säga att vi hade lite tv främmat i parken oxå. Alla som sett på tv serien " Ullared" vet vem MORGAN är. Han var där och gick med sitt attribut i handen: ÖLEN!!

Så gott folk! Trotts att det är en SUPER fin dag ( men kallt) -23 grader i morse. Så kommer jag att tillbringa den innomhus med att STÄDA. Det man inte gjorde igår, får man göra idag.....haha


Börjar med att städa köket! ( gammal bild). Det kommer att kännas "gött" när det är färdigt i em, mys!!

/ Kram Suss

Att passa tiden.....

Hur svårt är det på en skal från 0 - 10???
Jo, en 10:a!
 Börjar alltid i såååå god tid. Men sedan så rusar bara tiden iväg och så huxan fluxan är det över tiden.
Är detta ett tjej problem? NEJ!!! Även Herrn i huset är en tidsoptemist...Men han kan få för sig att sätta sig och glo på Tv:n mitt i. Då rasar fru Lundin, grr
Jag gör i alla fall nyttiga grejer. Men det är väl det hära " görasigsnyggfenomenet" det tar sin tid. Det är ju några LAGER SOM SKALL PÅ?. Skall man behöva börja kl ett vid middagen för att hinna. Det verkar ju inte klokt.

Vi kan kolla tiden nu. Har sagt vi skall träffas vid kl 20 tiden. Vi skall hämta upp 2 tjejer till. Och vad gör jag??? Sitter vid datan! Är jag färdig?? Nej!! Klockan är 19.05.
Haha! Men jag skall nog hinna. Dax att lägga på ett kol. Ha en bra kväll på ER!
/ Kram Suss

Det blir dans upp på vägen....

Middag alla bloggare!
Då var det en ledig lördag. Det är skönt. Schemat för denna månaden är bara 2 lediga helger. Och då är det bäst att passa på att försöka slå sig " lös" lite granna.
Så bara för det så kommer det att bli dans i Boråsparken ikväll. Det är " non-stop" ikväll med Donnes och Elisas. Kanske inga super dansband. Har inte hört dom innan. Så antingen blir det jätte bra eller mindre bra. Man skall väl inte " slänga in handduken " innan man hört dom. Där har jag haft fel förr:) Så imorgon får ni veta hur kvällen blev!

Har ni hunnit att kolla ut? Vilket super väder det är. Himlen är alldeles klar blå, lagom kallt och vind stilla. Detta är ju som gjort för en lång promenad eller hur?
 Har inte något vetigt att skriva om just nu. Det känns som om hjärnan tagit ledigt idag oxå, haha
Ha det skönt i solen!    / Kram Suss

Inte ens tuppen är vaken....

Men herregud!
Nu måste jag nog fått en knäpp i hjärnan, haha!
Varför!!!!
Igår när jag bara skulle slå ner min lilla rumpa i skön fåtöljen framför tv:n en liten stund. Hade tänkt jag skulle titta på " Halv åtta hos mig" en stund. Gillar det programmet. Det ligger i lagom nivå för mig att strö titta på. Ja, detta var allså tanken. Men antagligen så har John Blund startat ett bemanningsföretag och skickat en mini john blund som inte har lärt sig läggningstiderna för vuxet folk. För jag blev brutalt utslagen så fort jag satte ner aschlet i fåtöljen. Och somnade på direkten. Och inte har minin någon "humm" om hur mycket sömn stoft han skall använda. Så han tog väl i så att han kunde ha knockat en häst, haha. För jag somnade före halv åtta och sov där fram till kl tre nu inatt. Då vaknade jag alldeles klar vaken. Ingen idé att lägga sig igen. Allså då gick jag upp.
Så nu har jag varit vaken sedan tre och klockan är i skrivande stund 05,15. Har redan ätit frukost och skall hoppa in i duschen och sedan bär det iväg till jobbet.
Det kommer att bli en låååååång dag idag. Så ikväll vågar ingen sätta sig ner. För då somnar jag väl kl sex....
Och hörru du John B! VÅGA inte skicka några små grabbar igen...Då blir det inte roligt för dig nästa gång jag träffar dig.....Eller det kanske är det han gjort. Han har tröttnat på mig!! Att jag aldrig går och lägger mig i NORMAL tid........

Eftersom det är fredag så önskar jag er en trevlig helg ( till dom som tar helg ledigt ifrån datorn). Och till er andra! På återseende ikväll...
Ha en bra dag!


Köp nu hem lite nya blommar att sätta på köksbordet under helgen. Det piggar upp. Tulpanerna är dessutom inte så dyra längre....

/ Kram Suss

Inatt så jävlar skall jag....

komma i säng i tid, haha
Natten som gick var det ingen reda med. Kl 03,30 kröp jag i säng. Vilken jädrans tur att jag jobbade kväll idag. Fick ju lite sov morgon innan lill killen uttryckligen sa ifrån. Efter att ha petat på mig åtskilliga gånger, så sa han med fast stämma ( så fast en 5-åring har) - MAMMA DET ÄR MOJJON NU!!! TITTA FÅR DU SE.!!!
Det betydde - Mamma titta ut, det är ljust ute....Seg som sirap i kroppen så ålar jag mig ur sängen. Glider lixom ner från sängen till sittande ställning. - Mamma kom och sätt på barnprogrammen. Ropar den lille mistluren ifrån tv.rummet.....Att små barn kan vara så bestämda i vissa saker, men veliga i nästa..
Efter lite kaffe så hade även jag vaknat till liv.. Kaffe! det är nog ett livs exirl. Utan denna mörka arom doftande koffein stinna morgon drink känner man hur livs andarna så sakterligen kommer till livs igen....Då börjar dagen.

Har som sagt jobbat kväll. Det förflöt  relativt smärtfritt...Min arbetskamrat och jag, vi "tjoffade" dom i säng på löpande band, hahaha. Har städat lite extra på jobbet. Det kommer lite " högt" uppsatta person och skall göra en visit hos oss i 2 dagar. Så då gäller det att strama upp sig med arbets klädder och  " ropa" rättning i leden... har även köpt lite blommor att ställa på borden... Snyggt skall det vara....Så det gäller att vara lite skärpt på hjärnkontoret imorgon. Då fungerar det inte att " ena" hjärnhalvan gått in i något zoombie liknande töcken. Så därför säger jag nu GOD NATT och sov så gott.......

 / Kram SussMitt i veckan.....

Onsdag, dagen mitt i veckan eller lille lördagen, ja kärt barn har många namn.
Vilket man än använder så är det en bra dag, för nu återstår det bara  en transport sträcka kvar till helgen.
Jag är dessutom ledig så det känns ännu bättre.

Det var en skön " Vit rock" som stod och väntade på mig i receptions disken igår på vårdcentralen.
Hade inte fått av mig kläderna ( ytterkläderna) innan han haffade mig ocl drog med mig till rummet för att " ränna" sprutan" i ryggen på mig, haha. Tur var väl det, då hann man inte bli nervös:):).
Efter jag fått sprutan sa han: - Förresten! Jag glömde fråga om du tål bedövning.Och förresten så är det för sent så du måste tåla det, haha. Ja, tur för dig som jag sa! Och så skrattade vi. Han var skön. Detta lilla ingrepp var klart på 10 min. Och detta hade jag fasat för i 2 veckor, otroligt dumt. Han gjorde allt själv med lite hjälp från mig. Han hade ingen liten " söt" sköterska inte. Så inte är det som i HARLEKINS böckerna inte. Borta var glamouren, haha. Efter jag var klar fick jag gå ut och betala. Det kändes lixom lite bakvänt, hehe. Funderade på om denna läkaren körde på ackord???? i så fall vore ju hans rätta plats på akuten i Borås. Då skulle man slippa att sitta och vänta i 5 - 6 timmar....

Där satt den lilla fulingen.. nu är levefläcken borta och ett minne blott. det känns ganska OK idag. Det sticker och kliar lite granna bara. Men det överlever man ju. Som kvinna har man känt värre, haha

Läste idag att våran lille " Foppa" skall lägga av med ishockeyn. Det är sorgligt! Men ett klokt beslut med tanke på hur många gånger han har opererat sin höger fot...En annan har ju växt upp med honom. om man inte räknar med nr 99. Ni som ser hockey vet vem:):)

" Hej alla barn! Nu är det barnprogram. Titta vad farbror Frej tar fram. En liten svarting o nu skall ni höra vad man med me blatte o  bilpress kan göra! Blatten i pressen o tryckeli truck, så har vi gjort oss en hockey puck.....HAHA

Ta nu detta för vad det är ( precis som en norge historia), en historia. Är inte rasist.

/ Kram Suss


Skarpa knivar...

Har lite bråttom idag. Det har varit en massa köra hit och dit, haha
Och nu skall jag iväg igen.
Kanske inte till det roligaste stället. Men ibland måste man utsätta sig för mindre trevliga saker..
I detta fallet skall jag besöka  " Vit rockarnas boning"...
Herr vit rock skall sätta kniven i mig..Huga ! Hoppas att han inte darrar på handen, hihi.
Det är en leverfläck som skall få sätta livet till. En bland alla hundra som en annan är utsmyckad med.
Återkommer senare, om han inte tog fel och syr ihop glapp käften....
Gillar inte sprutor.............bu,bu
/ Kram Suss

Skadad.....

Var ju som sagt och buggade igår kväll...
Kunde ju ha slutat bättre. Fick en sådann jävla stjärnsmäll bakom örat så det ringde länge...
Nu har jag ont som sjutton. Det känns inte alls bra. Det är en pina att röra på huvudet. Och så skall man jobba hela dagen idag, huga mig......
Undrar varför endel skall " flaxa" så med armarna? Kanske tror dom att dom är fåglar och kan flyga...Det skulle vara skott pengar på dom då..
Jaja! Det skall väl bli bättre med skallen.

Idag är det då ALLA HJÄRTANS DAG!
Se till att ni uppmärksammar någon!
Gumman, sonen, dottern, grannen, arbetskamraten, kanske chefen ( passa på att be om löneförhöjning när ni ändå är inne). Chefen har väl inte " hjärta" att säga nej idag, eller, hahaha!
Älsklingen skall ni absolut se till att förära med en ask ckoklad och en stor kvast blommor. Då slipper ni att få höra det i en 10-årstid fram över......Det är inte förlåtligt att glömma en sådann här dag....Om inte annat så är det roligt att få blommor och att skänka lite glädje till någon annan person....
Få väl själv ta och köpa lite blommor till " gubben" min......

Nu skall jag ta mitt onda huvud och bege mig till jobbet. Undrar vad som betäknas som lindrig hjärnskakning.....AJAJAJ!STOR KRAM PÅ ER!
/ Suss


Snabbis...

Hej!
Har precis kommit hem ifrån jobbet.
Skall snabbt göra mig lite mera vacker, hahaha. Och sedan iväg igen.
Var inne på bloggen och kollade. Det är JÄTTE skoj att så många röstat på mig, och sedan skrivet en kommentar.
Jag kommer att gå in på era bloggar ikväll och kommentera, det blir mycket att läsa för mig, men skoj..

Till nya läsare. Kolla förra inlägget och lägg en röst på mig, om ni tycker att jag skulle vara värd det...

Hörs om några timmar igen! Nu skall här buggas en stund.......bugga loss!
/ kram Suss

Jag fiskar.....

HAHA! Nu är jag i behov! utav Er där ute!
JAG ÄR UTE OCH FISKAR RÖSTER!!!!!!!!
Det är så att jag är en av finalisterna för dagens blogg på en blogg jag brukar läsa.
Det känns skoj. Och jag skulle ljuga om jag sa att jag bara skriver för mig själv. Tycker om att se när statestiken går uppåt, haha.

 Så jag skulle bli jätte glad om ni skulle vilja gå in och rösta på nr 1 ( för det är jag)......

När jag ändå håller på och kör en kampanj över mig själv. SÅ VILL JAG BARA SÄGA ATT NI SOM LÄSER FÅR VÄLDANS GÄRNA LÄMNA MERA KOMMENTARER. Jag gillar när ni säger någonting.....det uppskattas. Det spelar ingen roll vilken ålder ni har. Ni kommer alla att få ett svar av mig
Så var nu riktig snälla och gör en mig den tjänsten.Jag kommer lixom inte att snurra runt på alla bloggar för att driva kampanj....Det skulle ta alldeles för långtid, och tid är något jag inte har eftersom jag jobbar helgen.

SÅ SNÄLLA BLOGG LÄSARE!!!!! TA OCH GÅ IN PÅ DENNA ADRESSEN  http://emmiev.blogg.se/ 
OCH RÖSTA PÅ NR 1.....:):):)

/ Puss och kram Suss

Funderar....

I våran tidning ( U-hamns tidningen) kan man läsa att skolorna har gjort en undersökning.
Det är centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning ( CAN ) som gjort en undersökningen och kommit fram till att: Var tredje tjej i nian röker!! Detta är en siffra som är högre än rikssnittet. Hur kan det komma sig tro?
Det är klart att det inte är bra alls. I dagens upplysta samhälle så skulle den siffran inte vara så hög kan jag tycka. Eller är vi en lågkommun med föräldrar med " låg" utbildning?? Dom pratar om grupptryck som en faktor till detta " bollmande"!  Eller är undersökningen inte tillförlitlig...
Även på min tid så fick man fylla i dessa undersökningar. Och jag kan väl säga idag med handen på hjärtat att ibland så var man nog inte riktigt ärlig...Man ville kanske känna sig mera " världsvan" än vad man var...
Det är ju ingen som kontrollerar vad man kryssat i på papperet...Så jag tror nog att det är så idag oxå. Och då är det klart att det blir ett missvisande resultat..
När jag gick i Nian så började jag att röka oxå! Men inte var det pga något grupptryck inte, haha. Vi var 28 elever i klassen och av dom så var det bara jag o en tjej till som rökte. Dessutom var vi inte i samma grupp av vänner. Jag tyckte det var lite skämmit att röka, tillsammans bland kompisarna. Så därför rökte jag bara när jag var själv, till o från skolan. Jag gick till skolan. Däremot tyckte kompisarna att jag skulle sluta. Inte ens killarna rökt. Men däremot snusade dom. Förr så kunde man köpa cigg själv. Idag är det ju 18 års gräns på det. Men jag vet ju att man gör precis som förr när man ville ha något som man inte själv kunde införskaffa: MAN BER NÅGON ÄLDRE KOMPIS SOM INNEHAR RÄTT ÅLDER..Skolorna pratat om att dom skall ta i med hårdhanskarna och sätta upp TYDLIGA förbudsskyltar. Detta tror jag inte på. Man kommer att röka ändå. Då går man bara utanför skolans område...
Jag tror att allt bottnar i personen själv.....Vi kan ju titta här hemma!
Jag röker. Herr L varken röker eller snusar ( har aldrig gjort). Vi som föräldrar dricker ingen sprit ( där är vi duktiga), men vi har hemma. Våra stora tjejer ( 16 o 18) skulle aldrig rök. Dom  äcklar sig varje gång jag kommer utifrån och rökat. Och så får man sig en uppläxning av skade effekterna av " giftpinnarna". Däremot så kan dom ta lite " dricka" med sig ibland när dom går på fest. Men det är inte alltid. Jag har aldrig sagt till dom vad dom skall göra. Utan har alltid sagt att man väljer själv sitt levenne. Detta kommer hemmifrån mitt barndomshem. Min pappa rökte , men ej min mamma. Båda kunde ta sig en " jävel" vid festliga tillfällen...Mina föräldrar lät oss välja själva. Och det är detta jag har fört över på mina barn..
Mina barn har ju haft världens chans att börja röka om dom velat. Men det har dom inte gjort. Dom har gjort ett bra val...Sedan är vi som föräldrar inte några högskoleutbildade personer, haha. Tycker nog att vi lyckats bra med fostran på " kidsen"....
Så kanske detta har med oss som föräldrar ändå att göra. Att barnen behöver lite vägledning och varnande exempel i från verkliga livet. Att man ger sina barn ett självförtroende så att dom kan stå emot "ett grupptryck". Att lära dom vad som är rätt och fel. Det är föräldrarna som skall ge barnen grunden till ett bra levende.... Det är inte skolans ansvar att fostra morgondagens invånare. Skolan skall se till att barnen får en bra grund att stå på till sin utbildning inför framtiden......För se "KIDSEN" är våran framtid. Och sedan skall man ta alla dessa rapporter med en " nypa " salt........


/ Kram Suss

Nu igen..

Vaknar då igen! Och vad ser man?
JO, DET SNÖAR IGEN!!!
Det känns ju som jul igen. Men det kanske inte är så dåligt ändå! För enligt endel av mina gamla som jag jobbar med säger: För att den gamla snön skall gå bort, måste det komma ny..
Tänk efter så kanske det är så... Det kommer snö som är blöt som sedan smälter ner den som redan ligger på backen och oftast är den ju ganska hård och isig. Så det är nog bra, haha. Men visst känns det " lite" jobbigt att se allt vitt som kommer ner..Men vi får tänka positivt! Snart kommer våren med flytt fåglarna, blommorna, solen, värmen och förkyldningar. Ni vet då det är så svårt att veta vad man skall ha på sig. På morgonen när man går till jobbet. Då är det bra kallt. Sedan under dagen så stiger temperaturen så att när man kommer hem. Har man jackan på armen och långkalsongerna kliar utav svett....Det är något att se fram emot, haha

Är ledig idag. Och tänker göra vad JAG vill....
/ Kram Suss


Vi äldre får vara som barnen! Dom bara älskar snö. Det är bara att slänga sig ner i första bästa snödriva och riva av en snöängel......Släpp loss barnet i dig!:):)

Födelsedag....

Att fylla år!!!
Att det kan kännas så olika i beroende på vilken ålder man befinner sig i!
När man är liten så ligger man i sin säng och är förväntas full....har dessutom vaknat långt före det man behöver...Man väntar på att familjen skall komma in och sjunga för en, OCH naturligtvis PACKETEN...
Sedan ser man framm emot att fylla skol ålder. Tonåring, moppeålder., " byxmyndig", 18-år - ett kliv in i vuxen livet och framför allt körkortet. Sedan blir det då en väntan på att få in rätt ålder för att handla själv på systemet...Sedan så följer det en tio årsperiod då man bara följer med. Det känns lixom bara BRA att man blir ett år äldre varje år.
 MEN sedan en dag så finns bara den här känslan där: HALLO, jag vill inte bli äldre!!! Kan någon stoppa " tåget"?
Det är nu tiden börjar att "rusa" iväg.....Det finns inga roliga " stolpar" att se fram emot. Kan inte säga att 50 - strecker lockar mig. Och absolut inte pension åldern heller..Så efter 30 årsåldern lägger man till med ett + . Så i tio års tid fyller man 30+ och sedan blir det 40+ osv.....

På jobbet har vi precis firat en 100-åring. Jag frågade om hon hade fått många blommor? - Ja! Inte trodde jag att jag hade sååå många vänner kvar....
- Ja, det blir ju lätt att man blir ensam på toppen. Det är ju inte så gräsligt många som kommer upp i denna höga åldern. Därför kan jag ju tycka att " Ers Majistät" skulle kunna hand skriva sina gratulationer som 100:a åringarna får av honom, haha. Det skulle väl inte vara för betungande med tanke på att det inte finns så många 100:a åringar i "Svedala":):)
Vill även säga att vi har firat av en 103-åring oxå ( ja , ni läste rätt)...denna veckan. Hon är pigg och allert för sin ålder.  Hon har kommit på ett nytt sätt för att känna sig yngre. När man frågar hur gammal hon är?, säger hon! - Jag är 3 år, haha. ....

FÖRRESTEN! JAG FYLLER 40+ idag, hahaha

/ Kram Suss


I ett försök att hålla sig yngre.......Man gör så gott man kan, haha..

En glad dag....

Kvällning gott folk!
Idag har dagis varit stängt här, så jag har varit ledig.
Men inte riktigt ledig ändå. Stora tjejen behöde skjuts till Borås....
Hon hade teoriprovet inför körkortet idag....Då fick jag och lille man följa med. Det var bara att packa fika och lite leksaker och följa med. Kan gott säga att det blev fyra timmar lång väntan.....
Kan med handen på hjärtat säga att det är tur att man har sitt körkort, men kanske skulle det vara obligatoriskt att ha en uppkörning och ett prov med några års mellenrumm. Tror ni att man skulle klara sig då?????
Det skulle kanske ta ner dödsantalet på trafik offren....???


Här är man på väg in......Lite spänd och nervös. Men full koncentration. Om 50 minuter är det över:):)


Efter ca 30 minuter kommer dom första ut. Ingen av dom hade klarat sig. Dom gick och beställde en ny tid för att skriva upp igen.....Stackars dom...Tiden går och sedan kommer lill tösen ut......Och då ser hon ut så HÄR!!!!Hon klarade sig på första gången...GRATTIS MIN STORA TÖS!!

Sedan kunde vi då äntligen åka hem. Men vi var tvungna att äta lite först.Så vi tog en sväng över " Måsvingen"..


Här slinker det ner både det ena och det andra. Chicken och pomfrittes.....detta tar man några klunkar cola och sköljer ner med, gott,gott...Om man inte är gluten! Då får man en sådann här:


Detta är min hamburgare.... En torr brödbit, en liten köttbit och sallad. Här fanns varken ostskiva eller dressing..
Jävla måsvinge....Jag skall bojkotta dom. Var och åt på Maxi i lördag. DÄR fick jag en riktig god hamburgare...

Ha det så gott, så hörs vi imorgon.... / Kram Suss


Gary Moore....

Gary Moore är död! Endast 58 år gammal.
I slutet på -80 talet lyssnade jag mycket på Gary More och Thin Lizzy.
Tyckte att deras musik var så bra. Sedan när dessa herrar gick isär så blev det Gary som jag lyssnade på. Tyckte om hans tacktfasta dunk. Over the hills and far away......är den bästa låten han någon sin har gjort. Känner ni inte igen den, så slå upp den på YOU TUB och lyssna. Ta er tid att verkligen lyssna på texten. Den är så vacker och sorgsen. Musiken är influerad i från Irland. Gary var Irländare så det kanske inte är så konstigt....
Det börjar att ta på mina idoler......

Nu ikväll har jag varit iväg en tur på motionsbuggen.
Ni kanske tycker att jag borde ha fått nog??
Nja! inte riktigt än. Men jag måste erkänna att jag kände mig lite seg i vadmusklerna. Dom känns lite öma, korta och sega.
Nu väntar sängen!! GOD NATT!!
/ Kram Suss

En lägesrapport......

Efter några korta timmars sömn var man på " G " igen....
Boråsparken ligger ju inte så gräsligt långt bort, men man kommer inte i säng så tidigt i alla fall. Sedan  så var det halt igår, så vi körde med den "lätta foten" hem...

Kvälle var hemskt trevlig, MEN att man kan missta sig så fatalt på folk???
Det kom en herre och bjöd upp! Han såg HELT normal ut. - Tänkte! Detta kommer att bli en trevlig bugg! OOpps!
När han startade så kände jag direkt att detta inte kommer att bli bra. Han viftade med armarna som en väderkvarn och ryckte och drog. Herre gud människa vad gör du??? ( tänkte jag)...Han hade nog missuppfattat detta med att dansa två och att man inte var själv på dans golvet, haha. Det fanns inte någon logik i hans dans turer. Jag slog faktiskt ban rekord i går. Vi hann runt 4 varv på en låt, de ni! Gör om det om ni kan!!:P
Efter 1:a mardröms dansen tackade jag så mycket för dansen. Tänkte inte ta två turer med den " Hoppejönsen"! -Vi tar en till! säger han då. Detta gick ju bra.... - Är han inte riktigt klok. Hur i faan kan han säga detta...Nej tack du!......sedan gick jag. Någon måtte på dansandet får det allt vara. Försökte sedan hålla koll på honom, för att se när han dansade med någon annan för att se hur det gick. Men vet ni vad??? Jag såg inte honom uppe. Bara bredvid dansbanan, konstigt va...
Dans = kallas rytmiska kroppsrörelser som kan utföras till musik, stod det när man slår upp på  Google. Han skulle nog behöva googla lite....Eller annars kanske han skall dansa " solo" så slipper han bryta armarna av folk. Hujeda mig:):)

Vilken tur att inte alla är av denna sort.
Sedan när jag ändå håller på, så finns det en sak till som är tråkig.
Och det är när man blir uppbjuden av " modell " äldre på en lugn låt...Då förväntar man ju sig att personen dansar dubbelsteg, eller! Jag älskar att dansa när man gör bubbelsteg, snabba eller korta snurrar, ja det där lilla extra när man dansar. Har inga problem med att följa. Då står man där och gör sig beredd och så kommer första tackten........................besvikelse..................han går omkring precis som en tonåring!!!! Dansar jag med en yngre person är det helt ok att det kan vara lite tafatt, men en äldre. Då kan två låtar på ca 3,20 kännas som timmar, gäsp!!!

Åter till " Grabbarna" grus i Scotts.
Dom spelar lika go och skön musik som alltid. Kanske dom var lite trötta ( dom går på semester nu ), det var inte lika mycket spex på scenen och det blev ingen "grand finale" med rockmedleyt" Det gillar jag skarp. Tog lite bilder, får se om det blev några bra bilder. Iså fall kommer dom upp lite senare.

Det fanns faktiskt några riktiga " guld gossar" igår som dansade super. Så det fanns inte bara " väderkvarnar och mogna tonåringar" där. Och naturligtvis så fanns dansprinsessan där.....Gissa vem???????:):)

/ Kram Suss

Då var det lördag....

Fredags myset! Ja! det blev som jag trodde!
Tittade på " Mord i sinnet" på Tv:n och vid något tillfälle var det väl något otäckt så jag blundade för en stund.
Pyttsan!! Där slocknade frun som ett ljus i soffan och vaknade inte förrän nu på morgonen......Överskattat ord:):)
Men jag har ju mina nötter kvar, haha

Idag har Herr L skjutsat  mellersta dottern och hennes kompis till Vara. Dom går en ledarkurs innom ugndomssektionen innom hästsporten. Detta är andra gången dom är iväg. Sedan skall dom hämtas hem imorgon. Det är en tur på ca 16 mil, tur o retur.....Det är väl bra att ungdommen skaffar sig egna intressen. Hästar har väl aldrig varit något jag gillat. Stora opålitliga djur, enligt mig. Snälla som lamm enligt dottern, haha

Ikväll kommer det att bli dans...jiipi. Det är några veckor sedan nu. Har jobbat ganska många helger.
Det blir Scotts i Boråsparken. Käcka gossar detta, och dans vänliga.
Det kommer att bli JÄDRANS SKOJ...Skall möta upp lite andra käcka tjejer oxå...Känner hur det rycker i kroppen. Sedan blir det dans söndagskväll och tisdagskväll, HAHA! Undrar om jag dansar FÖR mycket....
Hörs lite senare......./ Kram Suss

Fredagsmys......

Varför säger man "fredagsmys"? Man skulle ju likväl kunna säga måndagsmys eller torsdagsmys! Men icke då! Det ligger en inte lika varmt om hjärtat...strange!
Dagen har förflutit i det blöta tecknet kan man lugnt säga. Ena stunden uppehåll för att i andra sekunden låta himlen öppna sig med snö som yr åt alla håll. Underbart - känns lite som april väder, haha.

Arbetsmässigt så har dagen varit bra.. Inga födda eller dödda ( skämt....) Vi har inte tappat någon heller och ingen har rullat ur rullstolen. Alla som skulle vara i sina lägenheter fanns där när vi gick hem. Ingen som irrar runt på stan...Så jag lämnade mitt jobb med gott sammvete. JAG HAR GJORT EN BRA DAG MED DET DÄR LILLA EXTRA:):) Och inte kommer jag tillbaka innan på tisdag morgon. Har några goa lediga dagar framför mig...

Fredagsmys var det ju....Hämt maten är hämtad. Det blev pizza till lill killen. Den tyckte han inte ens om..det var inte från det vanliga stället. Dom håller på att renoverar, så det blev att ställa sig att steka pommfritté och till det vill han ha frysta köttbullar. Ack vilka konstiga idér barn har. Jag och Herr L åt kebbab tallrik och till det dricker jag MJÖLK....Det är enda gången jag dricker denna ädla dryck, haha. Sedan skall vi korka upp en flaska Pepsi och bli " berusade" på koffein, hick. Och detta skall vi sedan blanda med cashewnötter..
Sedan skall jag slå mig ner framför TV:n och se vad " dummburken" har för utbud. Innan jag sätter mig har jag puffat till kuddarna och gosefilten ligger på benen,,,
Nu är det fredagsmys....UNDRAR HUR LÅNG TID DET TAR INNAN JAG SOMNAR...........

/ Kram Suss


Vem är skyldig????

Morr!
Jag skriver inte godmorgon!
För att det är ingen bra morgon....För det första! När man drar upp persienen och ser vad det är för väder, så går genast " solen" ner. DET ÄR JU FULL SNÖ STORM UTE.....det snöar och blåser, inget väder man direkt hoppas på just nu! Nu när fåglarna har börjat att kvittra om att det snart är vår. Era små urslingar! Ni luras bara, haha
Sedan då den värsta chocken lagt sig, så skall man då tassa ut i köket, för att sätta i sig dagens första kaffe kopp, Gott!. Tycker att det känns lite kallt i köket, så jag styr stegen till elementet för att " flössa" på lite mera värme....
Men vad nu????? Sätter hela foten i en blöt pöl????? I det läget är man ganska snabb, trotts åldern och får bort foten på en hundra dels sekund.. hoppar " enbet" bort till lysknappen. För nu krävs det ljus!
Köket som nyligen låg i mörker, badar fullkomligen i ljus i detta ögonblicket... Mina ögon synar golvet där jag nyligen blev blöt. Och vad ser jag??? EN STOR LÄTT GULAKTIG PÖL!!!
HM, kan det vara lill killen som spillt apelsin saft igår kväll ( jag jobbade kväll igår) och att Herr L inte sett detta?? Föga troligt, Lill killen som missat toan? Nej! Han är väl dresserad och springer på muggen direkt....Ja,  då finns det bara en kvar att gissa på!
RASMUS!!! Din lille långhåriga katt ursling.....Antagligen har han signalerat om att han vil ut, men ingen som sett hans nöd situation....Han har en mycket liten blåsa. Jag hade en låda till dom på golvet vid denna platsen när dom var små, men nu när dom är stora och springer ut och in, precis som som dom gamla katterna. Så har jag flyttat på lådan till ytterdörren bara för att denna situation inte skall uppstå...men denna lille herren har missat denna gest...
Då var det bara till att börja städa upp och att gå och ducsha...Som sagt! Morgonen kunde ha startat bättre. Hoppas eran morgon varit bra. Nu skall jag i väg till jobbet. Herr L får vara hemma idag med VAB.Detta är den skyldige!! Här har han precis slickat i sig grädden efter semlorna....

/ Kram Suss


Ät en påse godis.....det är godare!

Igår när jag var inne på apoteket så blev jag så enormt törstig. Så då tänkte jag att jag skulle prova en av dessa flaskor med " Vitaminwater". Den har dom ju gjort sådann reklam för att det skall vara nyttig??? Nu är ju inte jag  den nyttotänkande personen. Men även jag kan ju få mina stunder...:)
Så jag kollade av sorterna och fastnade för "Den röda, DRAKFRUKTEN".
Vilken skit!!!! Den klunken höll ju på att komma upp igen. Det var bland det vidrigaste jag druckit...
Nu kan man ju tro att apoteket skall sälja bra grejer. Men vad var detta??
Den flaskan stoppades snabbt ner i väskan...Jag var ju tvungen att ta med den hem som en troffé och delge resten av familjen min smak upplevelse....

Sedan när jag kommer hem och tittar idagens Aftonblad. VAD TROR NI JAG SER DÅ???
Jo, på första sidan står det en annons om denna guddomliga dryck..
Det står att denna drycken är en dold socker bomb!!
Den är inte så nyttig alls. Den kostar mycket och innehåller en mängd sockerbitar. TYP 6 st. Men  hallo! Då kan jag ju lika väl fortsätta att dricka mina glas coca cola varje dag med gott sammvete.
Det står även att den som dricker en flaska om dagen får i sig ca 8 KILO socker på ett år. och rent teoretiskt skulle det innebära en vikt ökning på 4-5 kilo på ett år.......
Efter denna informationen så dricker jag inte denna drycken igen. Då äter jag hellre mina godisar och dricker mitt livs exirl, cola. Då kan jag i alla fall njuta en stund.....Och som avslutning på denna godis stunden går jag ut på alltan och får i mig lite frisk luft oxå ( en gift pinne)...Jag skrev ju i början av inlägget att jag inte var av den "nyttotänkande" sorten eller hur?????

/ Kram Suss

Repris.....

Ja, då gjorde jag resan för 3:dje gången idag.
Och vet ni vad? Det var svinkoppor det oxå. Tänk om dom fått heracillin för en vecka sedan.Då hade det varit över. så nu blir det till att tvätta alla kuddfodral och filtar. Putsa och feja vid alla handtag, för att det inte skall sitta någon illmarig strepto bacilusk och vänta på en ny " värd"....
Lite roligare än så kan man ju faktiskt ha det :(
Då blir Alex hemma i några dagar till.
Kostnad för detta kalas blir:216:- för Alex med, 245:- för stor tjejen. Inte är det gratis inte. Och nu klagar jag inte så, för jag tycker vi har en bra svensk sjukvård.....

Ja, nu skall det behövas handlas oxå. Att öppna kylskåpet är som att stå och titta ut över Saharas öken. Ett och annat förtorkat "lik" ligger och dräller ( en gurka, lite sallad).
Men idag passar det bra. skall fundera en stund till..........
/ Kram Suss

Svinkoppor....

Nu var det klart!
Thanks lord för HERACILLIN.....Nu skall det väl äntligen bli ordning på torpet.
Herr L ringde ju faktiskt redan i helgen in till akuten i U-hamn. Men där fick han bara till svar att han skulle tvätta med tvål och vatten. Ingenting om att dom ville se hur det såg ut. Talade om detta för Dr OLLE ( dansk, som vi hade nu). Han tyckte det var mycket konstigt. Om man haft det länge och om det är så stort som Alex har ( är som en femkrona mitt på hakan) så behöver man lite hjälp med medicin.
Så när jag ändå var där så talade jag även om att stora syster oxå har ett på hakan. -Beställ tid till henne till i eftermiddag sa han direkt. Detta var en doktor i min smak, haha. Så kl 15.40 skall jag upp för 3:dje gången till Dalums vårdcentral:):)

Undrar om jag kan få något vettigt gjort idag.....den prognosen ser mörk ut...
Nu skall jag ta hand om mina små SVIN.....
/ Kram Suss

Hallo, hallo!!!!!

Morgon!
Hade då tid på vårdcentralen för Alex nu på morgonen kl 07.50...okristligt tidigt när man då ändå är hemma. Men det får väl gå.
Men då visade det sig att vi skulle till distriktsköterskan. Hon tittade och höll med om att det nog var svinkoppor.
Men då jag hävdade att det inte blivit mindre och det nog behövdes något bättre än att tvätta med tvål och vatten , 3 gånger per dag och att stryka på med microcid 1% salva.... då måste en doktor titta på det....OCH NI SKALL INTE TRO ATT DET FANNS TID DÅ??????
Nehe! Vi fick en ny tid kl 10,20 idag. Så det var bara att åka hem och komma till baka. Hade det verkligen inte funnits tid för en snabb titt när vi redan var där upp. OK, vi har inte mer än ca 5 km att åka men ändå!!!!

Så nu skall vi tillbaka. Funderar på om jag skall uttrycka mitt missnöje över detta eller vara en snäll " kicka" och inget säga.
Vi får se hur det blir.....
/ Kram Suss

SORRY....

Har inte gått i idé, kört av vägen eller sprungit in i väggen.....
Har bara konstaterat att jag har lagt mitt schema käpp rätt åt helvetes fel denna gången.  Så blir det när man gör det sista dagen i slut minuterna, haha.
Alldeles för många delade turer precis i slutet på månaden när räkningarna skall vara inne är ingen bra idé. Man är ganska mör i hjärnan kl 23 på kvällen och då får jag inte ihop siffrorna. Allså så fick jag dela upp denna uppgiften på flera dagar. Då fanns det inte plats för ammatör kåserier på bloggen. Då fanns det bara plats för sängen, z, z, z, ZZZ. Och så har jag ju blivit danstokig, haha. Nu buggar jag 2 kvällar i veckan. Det är sååå jädrans skoj. Och vilken motion det ger. Två snabba bugg låtar och svetten sprutar som en fontän runt omkring en, :):)
Och där emellan så skall man hålla hemmet i något så när gott skick. Att jaga dammråttor tillhör ju min " favo" sysselsättning, hihi.  Och med 4 fyrfotade vänner som springer in och ut som skållade råttor, så blir det en hel del att ta hand om. Tvätt monstret får vi inte heller glömma. Några dagars från varo därifrån, så tar den högen sig enorma proppotioner. K2 kan ju slänga sig i väggen, haha.

Sedan så har vi hamnat i något " streptokock" stimm?????? Svinkoppor på halva familjen. MYSKO...Bara för detta skall jag åka med lill killen till doktorn imorgon, så det blir en VAB dag. Han har en rejäl samling på hakan. Det  är väl någor skit som går på dagis, kan jag tro. Sedan har man väl inte kanske varit så noga med att alla har var sin handuk....så kan det gå om inte haspen är på, haha. Tur att det finns pencillin och bakteriedödande salvor att ta till.
Detta är i stora drag vad jag har pysslat med under min frånvaro. Inte så hemskt glamoröst precis. Man kan hålla sig för skratt.

Idag har jag varit ledig och det har varit dans. Så nu när jag kom hem var jag hungrig som en " varg". Magen kände att den ville ha något stort och rejällt. Därför blev det till att köra huvudet i frysen och åsta komma denna " lilla " goding...Det blev en räkmacka modell " större".  Sallad, ägg, majonäs, skagen röra ( som inte syns), många räkor toppad med lite gurk skivor. Den är i skrivande stund " ett minne blott". Ligger nu i min lilla mage och slåss med en balja kaffe och en hemma gjord , glutenfri mazarin..Den satt som en smäck, mums!

Nu skall huvudet möta kudden. Men först borsta tänderna. NATTI; NATTI!
/ Kram Suss


RSS 2.0