Letar.....

Ja, vad letar jag efter??? Jo dessa små 50-öringar... Nu skall dom äntligen bort. Det är sista dagen man kan använda dom ute i affären idag. Så därför har jag samlat ihop dom små rackarna i en påse. Fram tills nu har jag 46:- i 50- öringar. Skall fråga resten av familjen om dom oxå har några gömmor, för se då är det dax att säga farväl till dom..
Vad har annars för mig?
Städar jack garderoben. Nu är det verkligen tid för att ta bort sommar skor och sommar jackor. Fram har vinterskor och vinterjackor kommit. Det var rejält kallt idag igen.....Har tvättat mössor, vantar och halsdukar så att allt känns rent. Det luktar annars gärna lite instängt. Det var ju ett tag sedan det var framme...
Det är ju 1:a Oktober imorgon. BARA 2 1/2 månad kvar till jul...Tänk vad tiden går.
Tranorna flyger i skytteltrafik över taken. Nu är dom på väg till varmare breddgrader. Men har fortfarende sädesärlor i trädgården tjattrande..Men dom är säkert oxå på " G "..
Tänkte jag skulle bege mig in till stan en sväng nu ikväll. Vi har så kallad "Tjejekväll" idag. Då har affärerna öppet till kl 21 och en heldel bra erbjudande..
Så nu får jag lägga på ett kol och bli klar, haha
Semester skulle sitta fint nu, haha. Sådär 3 - 4 veckor eller hur??

/  Kram Suss

Ops!.....

Jädrans!
Nu är det kallt ute!!
Här är det 3 minus grader.
Nu blev det till att leta runt i lådorna. Tjock mössa och termobyxorna måste i en hast plockas fram till killen.
Raggsockorna åker idag på mina fötter. Ni som känner mig vet att dessa fotbeklädnader ofta sitter på mina fötter. Och nu så åker dom på och kommer inte av innan nästa sommar, haha
Onsdag! Dagen mitt i veckan. Det känns bra. Jobbar bara till kl 14 idag. Sedan går jag inte på innan fredag kväll igen, SKÖNT.
Nu skall jag ut och skotta snö!!!
SKOJAR BARA MED ER!!
Ha en bra dag!


/ Kram Suss

Skärpning Suss...

Bomber och granater! skulle Tintins vapendragare ha sagt!
Klockan är 02 på natten , och jag sitter fortfarande upp. Det vore väl inget konstigt om jag hade haft ledigt imorgon. MEN SE! det har jag inte. Klock uslingen ringer obarmhärtigt 04, 30 imorn??? ( snart)
Allså skulle vilken normal människa som helst ligga och tryna nu, men se inte jag, haha
Det är så skönt att sitta uppe så här. Barnen sover. Herr L har nog kvartat in i gosefåtöljen, jag har inte sett honom komma ut ifrån TV rummet i alla fall,  haha
Det finns inget som stör. Jag kan sitta här och fara runt i den tekniska data åldern...och äta min ROM RUSSIN GLASS.hm, gott.
Men det är ju värst imorn bitti när klockan ger sig tillkänna...Då är man lite seg lite var stans..
Nu är klockan 002,30
Nu måste jag i säng
Syns imorn! om man lever då / kram Suss

Är lite....

...besviken på mig själv...
Har varit ledig sedan i fredags, men känner att jag inte fått så mycket gjort denna helgen. Undrar vad det beror på, haha.
Så nu sitter jag här med en massa jag måste fixa denna veckan. Undrar varför jag alltid måste känna mig så duktig. Alla andra kan ju skita i att alltid fixa och dona. Varför inte jag? Någon duktig person skulle säkert hitta någon förklaring i min barndom....? Här måste städas, tvättas, strykas, trädgården är inte klar än, papper som måste sättas i pärmar, ja listan kan bli lång....
Så det är väl bara till att skriva lista och sedan checka av.
Jobbar kväll idag, så lite skall jag väl hinna fram tills jag måste ge mig av.
Så fram med damsugaren och gör ett röj nu Fru Lundin...

/ Kram Suss

Trötta fötter....

....skall bli ännu tröttare, haha.
Då är det dax att bränna lite sula på dansgolvet igen. Det är kurs dax igen. Undrar om man någonsin kan bli full lärd på bugg svängen! Det finns ju en upp sjö av turer. Och ingen karl dansar ju samma som den andre. Vi skulle göra ett byte. Att det vore kvinnan som skulle bestämma istället för karl urslingen, haha. Då skulle säkert dansen dö ut..... det vore ingen karl som skulle våga dansa..
Men egentligen gör det inget, OM man inte råkar ut för en "pedant". Det är en person som bara kan dansa som han själv har tänkt ut. Och där i finns det inte plats för någon annan tur, haha.
Skulle jag råka ut för en sådann person ( tack och lov är dom inte många, men dom finns) så brukar jag tacka för mig efter en dans och inte 2 som brukligt är. Jag gillar inte att känna att man är på danskurs när man är ute och dansar för att ha skoj, haha.
Men nu skall jag på kurs och foga mig i alla konstiga turer som mannen bestämmer, HAHAHA
Jag är inte lätt inte.....
/ Kram Suss

Playtones i Sandhem....24/9

Efter att ha festat på torsdagen var det då dax för fest på fredagen igen. Då blev det dans på Sägnernas hus. Det var sista dansen för säsongen. PLAYTONES spelade. Jädrans vad bra dom är. Är det någon mer av mina läsare som har sett dom "live"?
Men dom hade haft lite otur under dagen. Deras "turbo" på bussen hade börjat att brinna i något som vi kallar för Jönköpingsbacken. Det är en riktig mördarbacke när man kommer ifrån Jönköping och skall till Ulricehamn. Men dom hade lyckats att få ihop lite låne bilar och en lite större bil att frakta sina instrument i. Vem har sagt att det är glamouröst att vara dansbands musiker, haha.
Kvällen var super. Det var över fullt med goa och glada människor. Dansade som bara den. Skulle vilja  stått och lyssnat lite mera. Men jag tycker det är fult att säga nej, när man blir uppbjuden. Sedan kan man inte stå direkt vid scenen. Då blir det så trångt och jag gillar inte att få armbågar i huvudet, haha. Grabbarna sjöng och showade runt. Vaa bra dom är.... Skulle nästan säga att man är lite kär i dom...... MEN jag är ju redan gift och biggami, ej till låtet, haha. Livet är bara för underbart.
Playtones kommer ut med en ny skiva den 10/11 2010. Den är lite jul inspererad. Har "tjyvlyssnat" lite på den.. Det finns många bra spår på den oxå. Så gå in på Ginza.se och förbeställ den gott folk. Ni kommer inte att bli besvikna om ni gillar Playtones. Skivan heter: Rock´n roll Christmas party.... Det kommer att bli en bra jul:)


Denna grabben var åter med. han spelade på Sigges loge när vi var där. Han spelar så bra. MEN rör sig inte med några större steg.


Huvudsaken är att han kan " klinka" fram sköna ljud ifrån sin gura; haha. Tack John för att du finns...


Sedan har vi Peter! Han är väl den som har minst ont i benen efter en spel kväll, haha. Han sitter ju och spelar....
Men hans Steelguitar är bara för underbar. Det soundet,  ger en gåshud. Hejja Peter!Det spelades in lite film på dom. Den skall väl användas i till reklam för kommande skivan kan jag tro... Öppen spis med eld i och kläder som är röda. Ja! det luktar ju jul  lång väg, haha...Mysfaktorn är hög på Sägnernas hus...


Deras film team var värre än "vi", haha. Vi brukar ju hålla lite avstånd till artisterna. Här har Stefan nästan kameran I ansiktet.... Men dom är ju proffs, så dom vet väl hur man skall gör. Vi andra är ju bara amatörer, haha
Måtte man nu inte hamna på någon ruta.....hmHÄR HAR VI EN AMATÖR FOTOGRAF, haha. Söta AnnaE slöt upp till oss under kvällen. Hon och Sigge fotar för fullt. Det blev ca 60 bra kort på Playtones denna kvällen, haha. Men idag hade Sigge lagt vidiokameran hemma..
Men Anna hade sin med...


Här har Sigge varit i farten. Han kryper han omkring "backstage" och tar lite kort bakifrån. Varför skall alla kort vara tagna framifrån. Livet har en baksida oxå, haha...Här har vi en till som sitter och spelar. Men som trummis får man ju använda hela kroppen. Två armar och två ben. ALLA fyra delarna används flitigt under en kväll. Undrar om han har träningsvärk dagen efter. ..Här har vi då Per! Men han kallas visst för Svannte med 2 n, haha. Tack för pratstunden efter spelningen..
En skön snubbe, dom har för sköna dialekter, haha...Nu så är det paus!! Skönt att få hämta andan en liten stund. Magen måste ju oxå få sitt. Då sitter en korv med bröd och en loka fint, haha..
Rast slut, nu kör vi igen....Här har vi en riktig "spelevink"... Han dansar runt med sin "dam" på scen.... Mattias spelar bas. Han har ialla fall den lättaste biten när det gäller ner och upp packning av instrumenten. In med " damen " i moraklockan, klaartt..." Får jag lov till nästa dans....." säger Mattias och lägger handen om " damens" hals....Ser ni vilket " gytter" av dansande Playtones fans vi var. Vi hade även med oss en arbetskamrat till mig. Siggan ( förväxla nu inte detta med min gubbe , SIGGE) . Hon dansar till höger i bild med rosa blus. Som hon sa när vi åkte hem: VILKEN JÄVLA SKOJIG KVÄLL DET VAR... Håller med dig tjejen!!....Vi uppmärksammade något annat roligt oxå. Konfettin som Grabbarna Grus ( Scotts) använde satt fortfarande kvar i taket och i takfläckten. Finns det ingen som inte lider av svindel som kan plocka ner den. Scotts var där den 6/8. Vi var där då.. En röjar kväll att minnas det oxå, hahaDå är det bara denna " gossen" kvar. Stefan bandets sångare......Stefan han sjunger och ler. En eloge för att du sjunger på din dialekt. Orden blir så sköna då. Har varit inne på deras hemsida och tittat. Där är det en och annan som tycker lika dant som jag....Nu tar vi ett "bildregn" på denna " good looking man"!!!
MAN FÅR GÅSHUD.......

Sigge skulle då försöka att ta ett kort på mig.
Det gick inget vidare, haha. Antingen blundade jag men log, eller så tittade jag men såg ut som ett "åskmoln".
Men som Siggan sa: Kan du inte både se glad ut och le samtidigt. Hur svårt kan det vara?
Helt omöjligt enligt mig, haha. Kolla får ni se:


Vilket jävla jobb en fotogtaf skulle få om han skulle göra ett SNYGGT foto på mig, haha...


Så därför fick jag vända bästa sidan till ikväll och tacka för mig....
Som vanligt har Sigge fotat korten och jag fixar resten, sammarbete ni vet:)
Det var en helt förtrollande kväll. Varmt som mitt i sammaren, trots att det är i slutet av September. Inte ens jag frös. Termobyxorna fick ligga där dom låg.....
 Tack Playtones för en underbar kväll. Och åter Tack för pratstunden Svannte. Det är kul när dansmedlemmarna tar sig tid att prata med "fotfolket".....
Så kolla upp era almenackor nu. Se till att ni är lediga den 9 oktober, för då spelar dom i Gislaved. Hoppas vi träffas där..
För se: JAG KOMMER ATT VARA DÄR DÅ.....

/ Kram Suss


Siggans fest...

Oj! då har man äntligen börjat att vakna till liv. Idag har det varit segare än segast. Eller som jag skrev på en blogg sida: Jag känner mig som ett utskitet äpplemos!
Vem kom på det uttrycket???
Tänkte att jag skulle börja med festen i torsdags.

Vi hade ordnat en EGEN jobbarkompis fest. Då är ju inte chefen medbjuden och hon kan inte bjuda in sig själv heller under förutvändning att hon donerat pengar till maten, haha. Så nu var vi chef fria.
Vi har fixat allt själva. Allt från att göra pajer, baka, hämta bord m.m
Det blev en enormt lyckad till ställning. Alla hade humöret på topp. Med havd dricka, gjorde väl sitt till kan jag tro. Alla fick köpa med sig vad dom ville ha att  dricka till maten. Och det klirrade i mången väska och påse. Och det var inte bara loka eller cola, haha.
Och vädrets makter var med oss. Det var varmt och skönt. Inget regn, skönt


Vi höll till i denna lilla fina stugan. Siggan hade klippt gräsmattan precis, så det blev ett och annat strå som kom med in i farstu kvisten. Ett tag var det faan imed grönare inne än ute, hahaSiggan i egen  person. En kvinna med många järn i elden. Är aldrig rädd för att hjälpa till. Och prat glad, haha. Vi köpte en fin blomma till henne som tack för att hon öppnade sitt hem till oss ( skitgrisar...) Tack kära du!!Sedan blev vi då indelade i lag. FÖR nu började lekarna. Gillar att leka, vuxen lekar, haha. Detta är då en station. Här skall man slå ner öl burkar med en slangbella ( Det blev många skratt eftersom "gummit" var lite slitet. Ni ser på vilken nivå våran humor ligger på...Medan endel lag utförde sitt bästa. Fick dom andra mingla runt....Detta laget ser ut att vilja vinna. På pågrammet står. Pil blåsning. Men skall sanningen fram kom dom sist , haha. Tur att alla tar det som en lek..eller?Med 2 lekar avklarade, så drar vi oss in i stug värmen. Nu vankas det då mat I STORA LASS. Här fanns det västen bottens paj, kyckling paj, matiga sallader, ostar, massa olika bröd sorter, små plock och kräfter och havskräftor. Vi får inte glömma alla olika dipp såser.Det blev mat så att det räckte och blev över. Dom som ville fick med sig en liten " doggy bag" med lite natta mat. Även jag fick speciall gjord mat och sallad, Tack för detta!Det fanns EN STOR mängd havskräftor och räkor. Det var bara att hugga in och äta så många man ville. Det lade sig som bomull i mag trackten.Ni ser att vi sitter ganska trångt. Men det och få plats med 24 stycken. Mycket trevligt. Det var inte tyst här inne. Utan skratten rungade högt i tak. Där cola flaskan står! Där sitter jag... dom två andra tävlingarna gjorde vi på övervåningen. Priserna var fina. Vinnarna fick en påse kantareller, 2:an hemma kokt lingon sylt. Siggan hade verkligen gjort mycket..Det skålades en hel del under kvällen. det var både det ena och det andra som vi behövde höja våra glas för, hahaSedan blev det dax för kaffet. dessa kakor hade jag bakar och tagit med mig. Det blev kärleksmums och siraps och kanlekakor.....oj dom försvann oxå. Kaffe sitter alltid fint...Ego bild oxå!! Min lilla syster sitter jämter mig....Så här fint var bordet dukat, när vi kom....S
Och så här såg det ut på natten , när jag skulle dra min kosa hem... En jädran massa burkar och vin flaskor.
Men det skall väl synas att man har haft det skoj.... Alla skötte sig jätte bra...
Kostnad blev bara ca 150:- per huvud för allt detta goda. Även vikarierna som har jobbat ett tag fick vara med.. dom nyaste vikarierna fick hålla ställningarna under kvällen på jobbet. Alla har vi väl gjort våra hund år, eller hur???


/ Kramiizz Suss

Fredag!

En fest dag!
Då är man äntligen ledig igen, hehe. Och det är inte vilken ledig fredag som helst. Det är fredagen med stort "F"!
Det är allså dans fredag ikväll:). Och ikväll blir det Sägnernas hus. Det är sista dansen där för i år. Och det blir PLAYTONES. Jädrans vad det skall bli skoj. Det har blivit mycket fest denna veckan, men det kan behövas för att orka allt som är tråkigt......
Men det är lite som skall ordnats med innan dess. Det blir till att dra fram " bästa" kompisen och ta "några spad " tag i huset. Förstår inte vem det är som drar in en massa skräp på golvet:).
Men känner mig lite seg efter går dagen skojigheter. Det var helmysigt.


En mysig dag måste innehålla lite goa bilder. Här är det Svenne som ligger på rygg och sover! Ser ni vilket fint mönster han har på magen. Och han är så mjuk när man stryker honom på magen :).Tänk att man kan vara så avslappnad och ändå ligga mitt på golvet och att folk går runt omkring. Då sover man skönt....


Rasmus tittat på dig med en trött blick......Snart är dom 5 veckor....Tiden bara rusar. Mamma Svea tar dom i tuckt och för manelse i mellan åt, när hon tycker dom går för vilt fram. Då blir det ett nack sving på dom....HAHA . Det är så roligt att se på..Inte så stor skillnad i en katts värld eller människans. Barn är barn......


Kram på Er! / Suss


Fest i......

....dagarna 2, haha.
Ikväll är det " skoj" med arbetskamraterna". Vi skall vara hos en tjej. Sedan har alla med sig något ätbart. Det skall bli kräftor och räkor och massa annat gott. Jag bakade 2 sorters kakor till kaffet, igår kväll. Nu skall jag iväg och jobba. Slutar tidigt idag, kl 13. Sedan hem och fixa igen. sedan iväg........
Nu måste jag "rusa" , skall försöka höra av mig i em. Kram på ER.    / Suss

Göteborg....


...igen!
Då var det åter dax för Göteborgs resa. En vända åter hos tandläkaren Eva. Det kändes väl inte direkt som någon höjdare, men ett måste om man vil bli klar någon gång..
Vi startade ifrån Timmele i regn. Men ju nämre vi kom kusten så lyste solen.

Det var en blå himmel och mycket varmt och skönt. Det blev till att lätta upp på klädslen. Annars hade man försmäcktat, haha. Jag som ändå var frusen.....
Resan  att komma dit gick även bra denna gången, trotts att vi hade med oss Alex som satt och sa. Mamma titta!, Pappa titta och så for hans lilla finger åt både höger och vänster. Det var ju mycket att se på för hans del. Våra ögon var mer fixerade på trafiken och att ligga rätt i filerna, haha. Vi skall ju till Nordstan och 5:an huset för er som inte kommer ihåg förra inlägget om denna resan.
Medans jag satt i tanläkar stolen, var Herr L och Alex på stan. Hörde att BR hade tagit en lång stund, haha. Han köpte även med sig en leksak oxå...
Det tog två timmar innan jag var färdig. Vi har ju lagt ihop tiderna bara för att jag skall slippa att åka så många gånger. Men sitt och ha munnen öppen i två timmar!! Man har ganska ont i käkarna när man väl får lov att stänga munnen, haha. Denna historia skulle ha kostat i runda slängar 10 000:-. Men med tanke på att jag redan har betalat mycket under denna perioden ( det är som ett högkostnads skydd..) så kostade det BARA 1000:-. Tandis var tvungen att kontrollera 2 gånger. Hon tyckte det blev billigt. Men då skall ni veta att jag är uppe i 31 000:-. Så jag tycker inte ALLS att det känns billigt. Mina tänder svider hårt i plånboken...... Det var skönt att få lämna praktiken ( i alla fall för denna gången, haha). Nu skall till min HG och fixa en ny KRONA bara...
Sedan blev det ärenden på stan. Det blev väl ett och annat som fick följa med hemm ifrån stor stan...


Visst är Göteborg vackert, men fy faan för att bo där. Det tog en timme att ta sig ut där ifrån. Det var bara köer, snigelfart, tvärbroms, någon som ligger i fel fil och bara MÅSTE in, stopljus, tutor. Tog detta kortet när vi satt och väntade.... Tur man inte hade ont i magen ljust då. Det skulle bli en " knivig" situation, haha.Denna skylten gör verkligen skäl för namnet. För MOT det var det. Fast det är ganska nyttig. Jag skall tänka på detta när jag åker in till stan vid jul och får cirkulera en så där 20 minuter för att hitta en parkerings plats. Jag lovar att jag inte skall svära, gestikulera eller göra något annat otrevligt. Jag skall sitta där med ett LEEnde på läpparna och se ut som en byfåne. Och bara vänta.......

Idag gott folk är det en arbetsdag som börjar med möte kl 13,30. Sedan jobbar jag kväll. Det skulle ha suttit fint med lite ledigt, men det kommer till helgen, jabbadabbado...

Pöss på Er! / Kram Suss

Göteborg....

.....Idag!
Idag bär det iväg till Göteborg och tandläkaren. Inget skoj, men vi får hoppas att det är sista besöket. Idag får vi ta med Alex. Vi får hoppas att detta kommer att fungera. Herr L får väl ta med Alex ut på staden , medans jag sitter hos min tandplågare i 1 1/2 timme, puh. Undrar vad denna " krognotan" kommer till att kosta???
Sitter och äter frukost och kollar runt vid datan. Det blev inte så av den varann igår. Var lite små sliten igår kväll när jag kom hem....
Idag när jag kommer hem ,måste jag baka en kaka att ta med mig på torsdag. Vi har kräftfest med jobbet. Något vi arbetare fixat själva, utan chefen ( hon är inte heller med). Vi bidrager med något alla. Vi kommer till att bli ca 25 personer. Det kommer till att bli skoj. Sedan på fredag så är det dans igen. jippi. Då är det sista ute dansen på Sägnernas hus. Playtones spelar.  Så det kunde ha varit en super vecka om inte tand besöket vore i dag..

Jag hör av mig när jag kommer hem igen. Ha det så gött på Er! / Kram Suss

Nu vet jag....

...vem det var som röstade på Sverige Demokraterna??? Vet ni??
Det var alla pensionärs damer över 90 år.... säkert!
Kom idag in till en sådann dam. Det första hon ond gjorde sig över var att Sverige demokraterna inte vann, hallå, hallå? Jag kunde ju inte låta bli att fråga henne vad det var som gjorde att hon röstade på dom ??Hon sa! Dom vil ta bort alla invandrare ifrån Sverige! undrade om jag hört rätt?? Jo, hon fortsatte att prata om invandrare och partiet...Kommer sedan under dagen till en annan dam av samma kaliber. jag är nockad! Trodde det var typ ungdomar och Klu klux klan som röstade på detta partiet. Men där hade jag nog fel. Måtte det inte stå stå en "icke" ljushyad person vid pärleporten den dagen dessa damer anländer...Frid på jorden, så som i himmelen...icke den dagen haha...

Nu skall vi ta och kolla lite på kissungarna! Dom har nu  hunnit att bli 4:a veckor...


Här ligger dom och svover bakom mamma Sveas rygg... "Sover det gör vi mycket, vi är ju katter...."Här ligger Rasmus och sover. När katter sover så ligger dom och rycker åt alla håll. Och han sover med öppna ögon...Här ligger dom och äter för fullt. Dom har tagit ett rejält tag om var sin spene, och sedan trampar dom på som bara den. Svea vänder upp sig och njuter...." Jag har allt koll å dig", säger Rasmus. Han är lite mera vit. Den andre är mer grå-röd...Klappa tassarna när du är riktig glad.......( Det är Svenne)Kram på dig, min brosa....Vakna så skall vi bråka...Mamma Svea håller ett vakande öga, över sina bråkstakar.....Rasmus! Oj! vad jag är trött.....orkar inte hålla ögonen öppna........Vem ligger på mig???? Rasmus är mera ljus i pälsen. Svenne är mörkare röd. Rättsom det är ligger det en "katt ormgrop" på golvet. Så man får kolla var man sätter sina fötter. Dom har en dörr i sin låda nu.Det är så här vi ligger på golvet för det mesta. Här är det jag som gullar med Svenne en stund...

Detta var allt om kisse ungarna för denna gången. "Up date" om en vecka igen...


/ Kram SussSvenne...


Godmorgon!
Ni får njuta av denna söta bilden idag fram tills jag kommer hem ikväll.
Det är ett kort på en av mina kattungar, SVENNE.
Dom har hunnit att bli 4:a veckor nu.
Oj, vad tiden flyger fram. Jag har fler bilder som jag skall lägga upp är tänkt..
Valet igår??? Det blev som det blev, och det får vi leva med fram till nästa, ack, ack.
Kunde varit bättre!!!!!
Kram

ER/
Suss


Vad säger...

..ni om att vakna kl 03,30, och att dessutom kliva upp då????
Somnade tidigt igår kväll ( faktiskt i lill killens säng). Hade ju  varit uppe länge kvällen före. Så känner mig utvilad just nu, haha.
Det kommer att bli en lång dag idag. Skall åka och jobba mina 8 timmar. Har sedan stoppat ner mitt lilla röst kort så att jag kan göra min "plikt" för samhället på vägen hem. Må bästa partiet vinna, haha. Det åter står ju att se ikväll. Sedan när denna lilla detalj är ordnad så blir det snabbt hem för att hoppa ur arbets kläderna och skruda om till bugg kursen som startar kl 18 ikväll, puh. Förresten! Herr L och jag var upp i våran sporthall och tittade på bugg tävlingen som dom ordnade. Jädrans vad endel dansar snyggt. Det är så det "rycker" i benen....
Dansen är något skoj att se fram emot ikväll, tjho.....
Nähä! Nu tickar klockan på, så dax att släppa datorns värld och ta sig tillbaka till verkligheten. Nu är det jobbet som kallar...
FÖRRESTEN! GLÖM NU INTE ATT NI SKALL GÅ OCH RÖSTA. VISA ATT NI FINNS OCH HAR EN ÅSIKT.

Ha en bra dag och så får vi se om vi hörs ikväll! / Kram SussIn my.....

...dreams!!!!
Där kunde jag fortfarande lägga huvudet på kudden och" sussa" vidare.
Men verkligheten var betydligt hårdare. En rätt navlad person går och lägger sig i bra tid när man vet med sig att man skall jobba dagen efter..... Men inte jag inte, haha. Kan undra var min navel sitter, i pannan, eller på ryggen. Faaan och hans moster, klockan var 03,20 när jag släckte lampan. Kan lugnt säga att huvudet känns tungt och ögonen smala som på en katt. Detta kommer att bli en tung dag. Om vi inte får ENORMT mycket att göra så man inte hinner känna efter. Det är där nästan alla fre o måndags sjukan sitter. Att känna efter. Kliver man bara upp och ger sig iväg går det nog bra. Men skall man känna efter! Då är man DÖÖÖÖ sjuk. Tack ovh lov, både för mig och företaget. Så lider jag inte av detta symtomet. Man får skylla sig själv. Här kommer det in igen det jag skrev i förra inlägget. Vi behövde aldrig som barn ( när vi börjat skolan) gå och lägga oss vid någon bestämnd tid. Och det var man ju tacksam för när man blev äldre. Hur många kommer ihåg Jonas och " Måndagsbörsen"??? MEN gudnåde oss om vi gnölade och inte kom upp när mamma väckte oss. Då var den friheten slut och det visste vi. Så vi gick snällt upp, haha. Det är det som hänger i: Man gör allt med eget ansvar. Det var ingen som tvingade mig att sitta uppe halva natten.......Det berodde på mig själv. Visst är det skönt att vara vuxen.....??

Ha en skön lördag, hoppas nni har sovit skönt:) / Kram Suss

Lugnt och....

...stilla, var det när jag kom hem ifrån jobbet nu ikväll. Dom stora tjejerna var ute på var sitt håll på någon by hålle fest..Undrar hur dom mår imorgon.. Tror att endel har fått något starkare än" cider" i sig..
Och lill killen sov sedan länge. Herr L hade fixat mat! Gott, gott. Det är inte ofta det är så lugnt som ikväll och det känns guddomligt skönt...
Är uppvuxen med 4:a syskon till och vi är uppvuxna på detta viset: Att allt man gör , gör man på eget ansvar. Tror inte på en massa förbud som man ändå dagligen blir matad med. Så ja; jag vet att tjejerna dricker. Men om dom skall dricka, så drick bara köpe vara ABSOLUT inget hem bränt (därför köper jag, så jag vet vad dom dricker).  Och skulle dom bli för fulla. Ring hem så hämtar vi Er. Spelar ingen roll var ni befinner er eller vad klockan är...Dom är fullmatade med mina förmaningar, så tro inget annat. Men dom måste själva ta sitt ansvar. Och dom vet vad som händer om dom skulle bli tagna av "farbror batong". Av oss 5 syskon är det bara jag som röker och jag kan nästan räkna mig som nykterrist. Dricker typ bara 1 glas champagne till nyår, haha. Det trodde ni inte! Dom andra dricker med måtta vid speciella fester.  2 har ALDRIG smakat cigaretter. 1 snusar. Så jag tycker dom oddsen är ganska goda med våra föräldras  liberala sätt att fostra oss. Vi fyra tjejer jobbar på samma ställe och samma yrke. Brodern är egen företagare innom "sandlåde" branchen med egen lastbil. Vi har aldrig varit arbetslösa. Det har gått oss väl.
Nu är det säker några som förfasar sig över att jag köper ut! Men då säger jag så här. Tro aldrig som förälder att just ditt barn aldrig dricker! Ungdomar av idag får ut sin sprit ialla fall. Dom är inte dumma. Den ena har en brosa som känner en tillräcklig gammal person som kan köpa ut osv...Och jag anser att det är bättre att ha sitt barn hemma ( full) än att det skall ligga hos någon kompis eller ännu sämre ute eller i någon bil där man inte har någon koll på dom. Och jag känner ändå mitt barn ganska väl, skulle jag se att det inte fungerade finge jag vidta andra årgärder. Det här med att dom skulle börja röka, där är jag inte det  minsta orolig. Dom spottar o fräser så fort jag varit ute och tagit mig en gift pinne som dom säger.. och vad skulle jag säga? Var själv BARA 13 - 14 när jag började.
Gör man något förbjudet så känns det nog ännu mera spännande att prova. Därför lever jag som jag lär. Och hoppas att dom kommer till insikt med vad som är bra och vad som är dåligt.

Nyss ringde mellersta tjejen och frågade: - Pappa kan du hämta mig i vegby kl 02 inatt? Då skall ni veta att det stället ligger typ 4mil här ifrån enkel resa ( 8 mil tur o retur). Hon lätt HEMSKT fnittrig. Och det lät dom andra tjejerna oxå. Undrar hur många av deras förldrar som är lugna nu ikväll. Vi vet ialla fall var hon är och vet att hon ringer ifall det händer något. Det är bättre än att sväva i ovisshet.
 Jag kallar det förtroende....

Hoppas jag inte förfasat för många.
Nu skall jag gå och sova.  Jobbar ju som sagt denna helgen!  / kram Suss

Klackarna ......

...i taket! Ja, kanske inte riktig så. Men det är i alla fall fredag.
Den bästa dagen på hela veckan..
Har funderat på det här valet. Visst tycker jag att det är ENORMT tråkigt att bli matad av alla deras löften till höger o vänster. Öppna tidningen...hur många sidor blir inte "valfläsk" där? Sätt på TV ( inte bokstavligen, haha)! På bästa sändningstid har vi här frågesport för vuxna. Inte en liten stund utan i flera timmar. Hur tråkigt är inte detta att höra hur "gubbarna"  och " kärringarna" vänder och vrider, vinklar samma fråga till en annan konstelation. Tänk om man visste att de dom säger är sant. Men eftersom man har några år på nacken och har varit med om några val, så vet man att dom bara snackar " BULLSHIT". Inget av partierna kan hålla vad dom lovar. ÄR INTE DETTA FALSK VARUDEKLARATION???
Men, men! Trotts detta skall jag ändå göra min samhällsplikt. Vi skall inte låta detta med att vi kan vara med att bestämma "slinka" oss ur händerna. Skulle du inte gilla något. RÖSTA i alla fall, om än det är att rösta blankt. Men då har du ändå använt din rösttätt till något..
Har ni varit och röstat än? Eller väntar ni tills på söndag??
Jag skall rösta på söndag. Tycker det är lite mysigt att gå till vallokalen, men jag får slinka in dit efter jobbet. Jag jobbar till 16, hem och rösta och sedan iväg till buggen. Sedan hem och kolla valresultaten. Blir väl sittande där för att se vad det blir för styre några år framöver..
Antingen kommer man att glädjas eller så kommer man att säga: Det är bara skit! Men hur det än går så glöm inte bort: Sverige är fantastiskt!

Hörs! /Kram Suss

In o ut....

..fort får det gå! Mötet höll på till 16. Hem och hämta lill killen från dagis. Sedan så fixade vi lite mellis. Det blev rostat bröd. Vi skall äta varm mat ikväll ( vi brukar äta lagad mat 2 gånger på dag).
Skall kränga av mig kläderna för att hoppa i mys plagg och ge mig ut en stund. jag hinner väll alltid något innan mörkret faller på. Vi får hoppas regnet håller sig borta oxå.
Känner att jag behöver lite luft. Det rensar upp i hjärnan lite...

Syns igen! / Kram Suss

Och iväg...

...igen!
Har ledigt idag egentligen. MEN glömde att det var möte med " natttjejerna" när jag lade in mitt schema för typ flera veckor sedan. Det känns surt att behöva " klä" sig för att åka iväg. Skulle behöva göra massa grejer. Men det blir inget gjort på fm när man har tider att passa Alex skall vara på dagis kl 13. Då skall han ha ätit middag innan. Mötet börjar kl 14. Hade jag varit hemma, så hade det varit mysbyxor, gosse tröja och raggisar. Det är kläder som fungerar både ute och inne om man har "stuff" att fixa. Men skall man iväg så kan jag inte med att se ut sådann, utan får ta mig i kragen och klä sig bättre. Även ansiktet får sig några drag.... Hela dagen känns därför hackad. Undrar om det blir något bra gjort idag. Detta kan ge mig "ågren". Jag plannerar ( är en plannerings människa) och någon/något kommer ivägen. SHIT;SHIT. Jag jobbar helgen och nästa vecka blir det en Göteborgsresa och 1 kväll med jobbargänget och 1 dans kväll. Den veckan blir det inte mycket gjort på heller....
 Men igengälld så blir det en ROLIG vecka...

Måste fortsätta!! / Kram Suss


En undran....

Varför har jag ALLTID så mycket att göra när jag är ledig????
Är nu ledig ons, tor och börjar jobba fredag em.
Idag har jag då åter varit hos tandläkaren. Idag var det vanlig kontroll. INGA HÅL i alla fall, alltid något, haha. Hade Alex med mig. Hade mutat honom med en godis påse för att han skulle vara tyst och sitta still. HG tittade lite undrande på påsen. - JA, nöden har ingen lag. Alex tog upp och visade riktigt ordentligt vad han skulle stoppa imunnen. Svampar, cola flaskor, gele råttor, center, skogsbär m.m. Det måste nog göra ont i en tandläkares hjärta att se någon konsumera detta "tand" gissel. Alex smaskade på ljudligt....
Sedan när detta var klart så tänkte jag att Alex o jag skulle göra en visit hos mina föräldrar. Det var ett tag sedan. Tänkte jag skulle köpa med mig lite gott till fikat...Vi begav oss till Gunnars kondetori och köpte lite smått och gott. Alex talar om för henne bakom disken att detta skulle vara till mormor o morfar. Då säger tjejen: - Jag tror din mormor redan sitter här och fikar!!! Och mycket riktigt, visst satt hon där... Det är för underbart att bo i en liten stad, haha. Inga hemligheter här inte...:)
Hem och laga snabb middag efter fika stunden med morföräldrarna. Även se till att kassler gratängen kommer in i ugnen. Mat till i kväll och middag till imorgon. Har nu diskat och skall bege mig ut i trädgärden. Men känner mig urtrött. Skulle helst vilja sova en stund... Det är inte bra att äta. Man blir så trött efteråt..
Men hoppas att lite frisk luft kan råda bot på denna zombi människan....zZZZZ

/ Kram Suss

Igår var....

....det ingen bra dag alls!
Jobbet! Där fick man slita hund - fick sig en utskällning av en" brukare" som tyckte vi kom en timme försent. HUR i fan kan man komma försent till en kund. Ibland skulle man önska att man kunde läsa lusen av dessa stora egoistiska personer. Att man verkligen skulle kunna säga: - DU skall vara jävligt glad att jag bara är en timme försent till dig ( som dom endast själva tycker) Vi jobbar inte efter tid. Det finns dom som ALDRIG mer behöver våra tjänster nu. Och här sitter du och gnäller om tiden!!!! Många av de gamla är hemskt uppe i sin egna värld. hänsyn till andra fungerar inte. Måtte man faan inte bli sådann när man blir gammal och grå! HAHA, men antagligen kommer jag att bli sju gånger jävligare ( eftersom jag minnsan har jobbat med detta i ett X-antal år.)
Som om inte detta räckte s var det naturligtvis någon dom trodde " man plötsligen" hade fått ben och kunde gå igen. Efter att ha suttit i rullstol i flera år. Ja, herre jävlar vilken cirkus..... Vad är man! Djur skötare eller???

Sedan blir det inte bättre när man kommer hem. Ungar som " gnäller" för ingenting.Dom tror fortfarande att dom har chekat in på  " Hiltons" hotell..... ack så fel dom har. Då kan man få börja som städ och upp plockar personal. Ungar som inte kan torka av ett bord efter sig när dom ätit frukost. Utan det fortfarande ligger en hög med smulor kvar efter dom. Och det bästa av allt. DET ÄR INGEN som anser att högen tillhör någon av dom.. Trotts att jag torkade kliniskt rent efter mig på morgonen. Undrar vad jag har för inneboende jag inte känner till???

" GUBBEN" Det kan jag inte ens sätta på pränt.

Inte faan är livet en dans på rosor inte. NEHE, stigen är översållad med törnen....
Detta inlägget är ju värre än klagomuren. MEN det måste nog finnas sådanna dagar oxå. Vi kan ju bara hoppas att dagen blir bättre idag. Carpe dium, lättare sagt än gjort :)

Ha en bra dag! Det skall jag försöka ha ialla fall.. / Kram Suss

Åter måndag....

Vart kommer alla måndagar ifrån???
Är det säkert det inte är flera av dessa dagar, haha ( det känns så  i alla fall).
Idag har timmarna bara "flögit" fram. Lill killen har väl inte varit på sitt bästa solskens humör, utan snarare åskmoln. Det är så livet är för små barns föräldrar.....
Nehe! Plikten kallar. Syns ikväll. och vet ni vad? Ta hand om varandra.....

/Kram Suss

Söndagskväll....

Jädrans vad kul jag hade det nu på bugg kursen!
Det var endel av oss som har hållit ihop ifrån nybörjar dansen och foxen. Sedan hade det till kommit många nya. Men det gjorde ingenting, för herrarna var väldigt dansanta och duktiga. Det är mycket roligare att dansa om man dansar med någon som kan och vågar ta ut svängarna.
Dessutom fick jag med mig Herr L. Det trodde jag aldrig att vi skulle vara på samma kurs, haha.
Dessutom var det ÖVERSKOTT på herrar. Faaan, jag dansade så att svetten lackade. Hur okvinligt är inte det, små ler.....
Lider nog av vätske förlust, har snart bäljat i mig en 2 liters cocacola...Det låter som vågskvalpt i magen när jag rör mig. Den som inte säger att bugg är motion vet inte vad den snackar om. Man går säkert ner 1 kilo per kväll, så vill man snabb banta ser man till att ha bugg kurs 7 dagar i veckan, haha

Nu börjar då en ny arbets vecka. Den som kommer är ganska OK. Jobbar bara 38 timmar denna veckan. Har ledigt mitt i veckan, eftersom jag jobbar helgen som kommer. Ja, det skall nog gå bra...
Nu skall jag krypa i säng och drömma många fina drömmar....Jag och min danspartner, oj vad det svänger!.......


GOD NATT PÅ ER OCH SOV GOTT! / Kram Suss


Ny dag......

Då var det då söndag.
 Hm, kanske inte den dagen som smäller högst på 10 i topp listan. inte för att jag kan förklara varför! Det är ju som vilken dag som helst....Men jag tror det är många med mig som känner lika dant.
Här regnar det små droppar hela tiden, så det blir väl inte tal om någon slags utomhus aktivitet inte.. Men jag skall nog kunna hålla mig syslosatt... Om inte annat så  såg jag att det " växte" en stryk tvätt hög i tvättstugan. Jag tvättade igår oxå...

OCH NU TILL LITE ANNAT ROLIGT!!!!
Bugg kursen börjar ikväll, kl 18.00.
Nu kör vi fortsättning 2. Det skall bli gör skoj. Hoppas att vi kommer att bli något så när samma personer som förra gången. Då blir det skoj ( det finns undantag oxå). Kan rekomendera kurs verksamheten. Det är skoj att lära sig nya turer HELA tiden. Man blir aldrig full lärd.

Har ni något skoj för er denna söndagen eller är det plikter som kallar???

OX/ Suss

Herre jävlrar....

....vad arg jag är!!
Visste att det skulle bli så när Herr L säger att han skall jobba på lördag!!!! För det där företaget eller om det är dom anställda KAN INTE PLANERA OCH HÅLLA TIDER.....
Första budet på hem gång var vid lunch tid! Andra budet var: - Slutar halv fyra.... När tror ni han kommer ????
Jo; vid fem tiden. Det är stora differenser här.. Kommer han så sent, finns det inte rum för att sova en sväng. Vet av erfarenhet hur trött den personen kan bli. Det är ju en bit till Sigges loge. Och inte faan betalar jag ca 160 :- för att ha med mig någon som säger att man är trött och inte orkar dansa. NEHE, då stannar jag hemma. Men jävlit surt är det. Har nog använt alla svordomar som finns, ursäkta!
Så i ren ilska tar jag några fönster oxå. Får väl försöka se det från den positiva sidan. Jag får ju ett rent hem, men omständigheterna kunde ju varit bättre....
Nu dröjer det ett tag innan Scotts är på åk avstånd... Shit happens.....
Nu passar nog denna bilden :)

Hörs! / Suss


Dammråtts jakt....

Ja, idag skall dammråttorna få sig en utrotning. Det har inte blivit så mycket med denna saken på dessa 2 veckor eftersom jag jobbat SÅ mycket. Och sedan haft lite annat för mig. Inte för att det är läge för anticimex, lite har jag gjort. Men nu skall här dammas, vacumsugas, och torkas golv, ja rubbet. Det är bara Alex o jag hemma. Herr L jobbar idag och stora tjejerna är hos kompisar och pojkvänner..... Bäst att lägga på ett kol..
Är inte Herr L alldeles utslagen när han kommer hem, så kanske det blir "svira" ikväll. Scotts huserar på Sigges loge. Det skulle ju inte vara helt fel (dans är ALDRIG fel). Men det är inte skoj att gå ut med en zombi...
Nästa helg så jobbar jag ju. Då blir det inget. Men helgen där på.. oj,oj....
Ja, vi får se lite nämre kvällen..
Nu tyckte jag det var något som pep! Undrar om det är dammråttorna......??

Hörs/ Kram Suss

Va faan...

Här har man då kommit ut och gått fram i landet som en "bulldoser". Häcksaxen har tagit bort växt efter växt. Det blir tomt som på ett kalhygge efter min framfart. Känner mig relativt nöjd. Det har börjat att dugga lite lätt, så det är lite små blött, men helt OK. Det är ju ingen skönhets tävling ute så det gör inget att man blir lite blöt i håret.
Vi har en container här i samhället några hundra meter bort där vi kan slänga trädgårdsavfall i (under  förutsättning man har betalat sin avgift:) Allt ansvar läggs på det egna samvetet, vi har betalat bara så ni vet. Tänker att jag skall gå iväg med mitt överfulla lass......
Kämpar mig iväg, endel hotar ju att trilla av vid varje liten sten. (Den late bar ihjäl sig....)
Så när jag väl kommer dit vad ser jag då??? Va faan... den är ju inte kvar. Nu blev det jobbigt...
Bara att vända och kämpa sig samma väg tillbaka...
Vart är container... är det slut för säsongen eller kommer den tillbaka?
Så nu sitter jag här med en kärra full med "skit" och armar långa som på en orangutang... till ingen nytta. Det svider......
/ Kram Suss

Blondin Suss...

Det  var en jobbig dag på jobbet igår. Vi håller på att möblera om på ALLA våra scheman.  Det blir stress och oordning i leden vid sådanna här tillfällen. Det tar på hjärn cellerna...... Sedan har jag haft 2 ganska långa arbets veckor, så jag känner mig ganska trött och lite sliten Mer semester skulle sitta fint, haha.
Det kommer hem lite personer med stort vårdbehov och vi har lite svårt att få till det med vårat X - antal personer som jobbar. Gehör ifrån "the big boss" lika med ZERO ooooooooo.
Men , vi skall nog få ordning på detta oxå. Visst kan det kännas orättvist att en  annan får jobba " arslet" av sig. Medans endel är arbetslösa ( Rem Angelin). Förstår precis hur meningslöst/ hopplöst livet kan tè sig om man som jag  älskar att jobba och att inte ha ett jobb att gå till. Har man dessutom familj så blir det mycket mera problem att BARA livnära sig på en lön i familjen. ( Det gick inte att kommentera på din blogg, antagligen skall det vara så. hoppas att du är inne igen och läser detta..Gillade vad du skrev...)

Är som sagt ledig nu i TRE DAGAR. Underbart! Nu skall jag och lill killen ge oss ut i trädgården på fm och börja att hösta i rabbatterna. Innan växterna blir som snor i händerna och det blir kallt och jävligt. Gillar att vara ute i GOD tid.
Bäste grannen ringde oxå. Hon frågade om jag ville ha kantareller? -Javisst! Vad vill du ha för dom då???- Ett tack räcker! Då skall ni veta att dom dessutom både är rensade och förvälda.... Tack, kära du.

Så var det då det här Blondin Suss!
Jag var och avlade ett besök hoss min frissa igår. Vi fortsatte att lägga in slingor i mitt hår. Allt för att slippa dessa små gråa jävlar som ploppar upp som svampar ur huvudet. Känner inte att jag vill tona håret. Det kräver ju ny toning minst var 4 - 6 vecka för att man inte vara ljus i hårbotten. Med slingor känns inte utväxt så farligt. Herr L började bli gråhårig redan när han var runt 20-årsåldern. men jag tycker han har en snygg färg nu. Men våra stora tjejer tycker inte det. Dom säger! - Hoppas vi inte har pappas anlag.... Men jag skulle inte tro att det är någon risk. Herr L var riktigt svart i håret förr ( han är en renrasig smålänning, haha). Och det är inte vi andra.
Så nu känner jag mig nästan som Blondin Bella, haha ( får hoppas inte  intelligensen sitter i hårfärgen) Det där var väl fördommar?????...

Hörs senare./ Kram Suss


Nya bilder.....

Tog lite nya bilder på sötingarna.
Dom växer ju med raket fart. För varje dag så blir dom mera lekfulla....


Här ligger man och " snusar" så sött...."Come on " jag är beredd med 20 vassa klor. Jag kan ju inte dra in dom än... Detta är Svenne...Jag måste sova igen.......pys, pysJag öppnar inte ögonen förrän du tar bort blixten på kameran!!!!!....Det är tröttsamt att bli två barns mor på en gång... Bäst att passa på att vila så länge golvet är fritt..."Jag kan få matte till vad jag vill med dessa blåa ögon"...mjaumRASMUS till vänster och SVENNE till höger......


Ha en bra dag på Er alla. Så hörs vi ikväll. Nu stundar 3 dagars ledighet....

/ Kram Suss

Kväll med JANSON....

Då var denna kvällen oxå gjord. Det känns ganska gott. Har jobbat ute dom två senaste kvällarna.
Det har varit skönt. Det har ju varit en behaglig temperatur så man har ju inte frusit precis. Det är ganska stor turbolens på jobbet, det är det enda jag kan säga just nu. Åter kommer till detta vid ett senare tillfälle. När jag kom hem så vankades detta till kvällsmatJansons frestelse, jummi! Har bara hunnit med att äta pannkakor till middag idag. Så jag kan säga utan att ljuga att detta kom mer än lägligt...


.
Det blir till att ladda "kistan" full.....

Nu är jag "propp" mätt. Och efter denna jätte portion blev jag super trött. SÅ med all rätt går jag och lägger mig.
Har lite nya kort på mina växande råttor. Lägger ut dom innan jag puttrar till jobbet i tidig arla morgonstund.- 
Sov gott på Er ! / Kram Suss 

Pst!!

HAN HADE GLÖMT!
TRODDE ATT NÅGON AV DE STORA TJEJERNA VAR HEMMA....
Vad skall man säga: Bara att ta sig för pannan...Åh, jag blir så trött!
/ Suss

I flygande fart....

Bråttom som alltid!!!
Snälla GUD ( eller någon annan) ge mig 36 timmar MINST på mitt dygn. Har massor att göra men lite tid. Jobbar man heltid så blir det inte så många timmar över till annat. För sedan har vi ju dom här måste grejerna som alltid skall göras i ett hem. Men just nu finns det ännu mera saker jag vill göra....så jag får inte min tid att räcka till. Hur gör ni!!!!!

Idag fick jag göra en visit hos tandis... Det var en tand ursling som hade lossnat ( en krona). Så nu sitter den fast igen. Idag var priset faktiskt överkomligt, endast 77:- . Annars är faktiskt den fronten lugn. Inget som gör ont. Håller bara på att jobba med dom som skall fixas till.

Har varit ledig idag på förmiddagen, jobbar kväll igen. Imorgon jobbar jag till 16. MEN sedan är jag ledig i 3 dagar, skönt.
Glöm inte att det är internationella läsdagen idag! Läste att det är ganska många som är analfabeter i vårat land. Det är helt otroligt med tanke på att vi har lag på att alla skall gå i skolan. Hur kan ett barn slinka förbi i 9 år, utan att någon har sett att personen inte kan läsa. Finns det en vetig förklaring till detta.....
Fundera ni på det......

Nu skall jag ringa och fråga om Herr L har glömt att jag jobbar kväll idag??? Bäst att checka av! Herr L kan vara väl så tankspridd och glömsk.....Vi har inte Alex på dagis den dagen. För det blir bara i 1 1/2 timme i så fall. Och det känns helt onödigt. Allså måste Herrn i huset vara hemma senast 15,40 för att jag skall hinna in med andan i halsen och stämpla in på mitt jobb...
Ingen ro och ingen vill jobbet kallar och man får ila.....

Puss o Kram på Er! / Suss

L-K i Herrljunga 4/9

God kväll gott folk!
I lördags var det dax igen för lite " rajtantajtan"! Då blev det en kväll med goda vänner först och sedan blev det L-k´s i Herrljunga. Trevligt , trevligt.....


Vi träffades hos AnnaE. Där intog vi lite smått och gott. Tack för detta Anna!!  Vi skrattade och hade trevligt, trotts att det snörvlades och nös lite var stanns. det var nog förra helgen som gjorde sig till känna, haha"Jackson" AnnaA hade oxå kommit till AnnaE ( Ni märker att det är inte lätt att hålla ordning på alla Annor??? haha). Glada var flickorna.... men så finns då detta åkerspöket...Me and my " face" haha. Är man fisförnämd eller inte?? ÄR INTE SÅ JÄVLA SUR SOM JAG SER UT!! Är en glad prick! Men så fort en kamera riktas emot mig, blir jag så här. Men , men vi får se det från den bättre sidan -  Jag blundar inte...Herr L ser ju ut att trivas. Men tro inte att han nöjer sig med 3 söta damer i samma rumm...Han måste även ha en på mobilen.... " Jag måste ringa Carro...får inte glömma de........"Sedan när alla gift drycker är färdig blandade beger vi oss iväg till L - K´s. Nu blir det dans...


Då är det Lars-Kristerz som bjuder upp till dans... har nu sett dessa gossar ett antal gånger. Men dom är fortfarande glada att se på.Funderar om det inte snart är dax för boysen att köpa NYA skor, haha.Undrar om Stefan inte vet att det är fult att peka finger...." Grabbar" ni tittar åt fel håll! Det är här åt kameran är......Nalle Björn nummer ETT.....Morgan laddar och njuter....


Ett litet kort på TRUMMISEN. Tänk om inte dessa funnits i ett band, vad tyst det vore. Gillar trummor starkt..Stefan rockar loss på sitt piano. Jädrans vad det svänger. Boysen spelade några nya låtar ifrån sin kommande  CD oxå. Den skivan blir bra. DEN FÅR VI KÖPA! KÖP, KÖP gott folk....Denna killen sjunger oxå ibland, och det gör han bra...Sätter in en " Disco" bild på Morgan till. Han hoppade runt på scenen ( kanske för att han tyckte det var kallt???)..Denna kvällen hade AnnaE " BARA" tagit med sig den lilla kameran. Den stora fick vila efter förra helgen, haha. Herr L tog oxå bilder med pocket modellen....


Glada tjejer!!!! MAN BLIR GLAD UTAV ATT VARA UTE OCH DANSA.... Det är så himla skoj.. Man längtar till dessa dans helger .... Det är bra att röra på sig.....Kvällen var bra... Det enda" smolket i bägaren" var att det blev jävligt kallt på natten... Det är ju fortfarande ute dans... men dörrarna var tillstängda ganska länge. Och så länge var det varmt och skönt i lokalen... men vid halv tolv så var det någon " ärthjärna" som öppnade ALLA dörrarna på hela bygnaden. PÅ 5 minuter gick det ifrån bastu till frysbox. Och ni som känner mig, vet vad jag tycker om att frysa, burr, burr. Så innan vi åkte hem, blev det till att ta fram mackan och få i sig lite varmt KAFFE..... Sedan puttrade vi iväg..... Nu väntade den varma sängen.
Efter några få timmars sömn var det åter dax att gå upp. Då var det söndag.... Eftersom det var fint väder bestämde vi oss för att ta ner barnens stora studsmatta..... Alex var väll nämnvärt glad....han tyckte fortfarande att det var sommar....
Man kan ju tro att Herr L jobbar för komunen, haha. Stå där och hänga!!!Nu är det dax att börja att hösta i trädgården. Efter alla frost nätter hänger blommorna som "sleter" i trädgårdslanden. Såg fortfarande sädesärlan.....men snart packar hon sin väska och drar. hon kommer bland dom första och åker bland dom sista....


Tisdag morgon!
Hoppas att ni har en bra dag. Här jobbas det en delad tur igen. Precis som igår... Ha det skönt! / kram Suss


Beutiful blogger Awards....Det hände en rolig sak den 26 augusti. Jag fick en Awards. Det kändes roligt att få en liten utmärkelse. Nu är det ett tag sedan, men det har inte funnits tid innan. Jag fick Awardsen utav prinsessanadia.se. Tack så hemskt mycket Nadia. Gillar hennes blogg. Hon har en " vass" tunga och skriver som hon tycker och tänker. Hon tar upp viktiga saker som får en att tänka till och det gillar jag. Gå in och gör ett avtryck på hennes blogg, ni kommer att gilla den.

Så nu ska vi få den här awardsen vidare också och det går till såhär:

Awarden går till på följande vis:
-Kopiera awardbilden till bloggen för att visa att man fått den.
-Tacka och länka till den man fått den av.
-Nominera sju andra bloggare och länka till dem.
-Berätta sju intressanta saker om dig själv.

Skall försöka att få ihop 7 saker om mig själv:
1, Jag gillar att dansa " se dansa" är mitt liv.
2, Kommer aldrig i säng, är uppe halva natten, haha
3, MÅSTE ha kaffe på morgonen
4, Tar gärna hand om andra ( där av mitt yrkes val)
5, Har ganska kort " stubin"
6, Nynnar ofta på någon låt
7, Städar ofta


Nu kommer då mina 7 nomineringar:
aesblogg.bloggagratis.se/: Denna tjejen har hand om L-K ´s blogg sida. Själv skriver hon om allt möjligt. Ingen outfit blogg inte, men sådanna gillar jag inte att läsa.


theshedevil.blogg.se/: hittade denna bloggen på på Mer - trafik. Jess  är gravid. Hon skriver om att det inte bara är en dans på rosor att vara på " smällen". Här finns det halsbränna, att inte få sova, funderingar om vad det blir för kön. Hon skriver även om sin " tvåmeterdumhet".... Titta in så får ni veta mera..


ankan-liveturmittperspektiv.blogspot.com/ : Har ett liv som inte är som allas andra. Hon har SLE. En sjukdom som sätter hinder i hennes väg. Men skriver på ett glatt sätt ändå. Och sedan så har hon ju dessa små söta missar...


carropiiz.blogg.se/: Carro! Denna tjejen är aldrig still. Hon driver "scotts fanszone". Hon flyger och flänger över halva Sverige.. Har sin skola och" tusen järn" i elden. Hon skriver flera gånger per dag på sin blogg. En go tjej med glimten i ögat. Olika dansband passerar i bloggen. Träffade henne genom att Scotts var med i dansbandskampen.Helylle tjej...


mariagladsax.blogg.se/: Bor i nedra delan av vårat land. Hon och jag delar samma yrke. Bloggar om livets framgångar och motgångar. Vad som händer och sker i sin familj. Familjär läsning..


ijennikashuvud.blogspot.com/: En av mina äldre blogg vänner. Just nu har hon många flyttbestyr. Har precis i dagarna blivit " kombo".


mariettesrora.blogg.se/: Här får vi ta del av en husrenovering ( som drar ut på tiden) ,haha. Hon ger tips om lite smått och gott. Här kan man få goda bak tips och tips om " bananflug fångare" som fungerar. Har provat själv.


Som ni ser läser jag inte bloggar om en massa dagens " outfit". Dessa hoppar jag över. Jag vill läsa bloggar som ger mig något att fundera över eller tips. Någon som kan få mig att skratta.

Alla ni som fått en Awards! Gör nu som det står och för den vidare.

/ Tack! Suss


Små missarna....

Tänk vad tiden går fort! Nu är små missarna redan 11 dagar.
Var och tog lite kort på dom idag. Som ni förstår kunde vi inte behålla alla 5 små sötingarna. Så dom tre honorna fick vi ta bort. Visst känns det grymt  (för dom var så söta). Men ibland är det hårt. Alex frågade var dom andra var. Fick då ta till en liten " vit lögn". - Det är en annan katt mamma som fick döda små missar. Och bara för att hon inte skulle bli ledsen, så fick hon våra små mörka kissar! Det går väl bra, sa jag! - Han tittar på mig en stund och säger sedan. - Mamma dom var fina! Ja, visst var dom söta, men vi kunde ju inte låta kattmamman vara ledsen eller hur?......
Vi behöll dom 2 hanarna. Dom är röda och nästan identiska. Men den ena har lite mera vitt i ansiktet. Vi kallar dom för Rasmus o Svenne... Är lite arbetsskadad, haha. Har alltid haft " vanlig" namn på mina djur... Dom har börjat att öppna sina ögon. Ögonen är alldeles mörk blåa, så sött så...

Svea hon mår bra och hon är en riktig liten höns mamma. Putsar och fejjar på dom hela tiden. Men vi har bara ett litet problem; Jag vill ju inte att hon skall få några mera ungar så hon skall ju steriliseras sedan. Men det går inte så länge ugnarna diar. Så under tiden skall hon äta p-piller. MEN p-pillren gör att mjölk produktionen minskar eller försvinner. Och det fungerar ju inte så länge ungarna fortfarande är beroende utav mjölken som huvud föda. Så risken finns att hon hinner bli med en ny kull innan p-pillren kommer i bruk. Vi får hoppas att hon håller sig i skinnet så länge :)..Här har vi dom söta killarna Rasmus och Svenne.....mjau på ER...Bäst att hålla sig till filten, den luktar bättre. Men oj vad trött jag är....Här är jag, Svenne! Mina ögon håller på att öppna sig så att jag kan se den stora världen utanför...Nu kom John Blund igen. Man är inte vaken så hemskt länge emellan stunderna av aktivitet. Jag sover sött...Så söt, så söt......Mys pys. Alla små djur är så söta så.....


Annica! Visst är dom hjärt skärande fina. Och dom luktar så gott så. Den ena är lite mera skrikig än den andra...
Vi skall behålla en kille och en arbetskamrat skall ta en andre killen. Men jag släpper honom inte förrän den är 13 veckor. Det är ju saker den skall lära sig...
Jag kommer att ha dom inne på bloggen, så att ni får se hur dom utvecklas..

/Mjau på ER kattälskare, Suss

FROST!!!!

Hela världen är vit???
Eller är det bara lokalt? Imorse när man blev väckt innan tuppen ens hunnit vakna och tittar ut så är det vitt på marken. Redan frost. Nu är defenitivt sommaren borta och hösten här. Kan inte säga att jag gillar hösten sådär nämnvärt. Jag är en sommar och värme människa....Nu blir det till att ta tag i landen, ta bort "snoriga" växter och hösta till. När det är klart känns det lite bättre.
Nu kommer snart flytt fåglarna att försvinna oxå. Sedan kommer det att bli så tyst i naturen... den går ide.... Kanske skall praktisera samma metod! Att gå i ide.... Nej! det går inte, då missar jag ju alla bra dans kvällar, haha.

Nu skall jag fixa och dona lite på förmiddagen. Sedan dax att börja göra sig iordning inför kvällen. Det blir ju att svänga runt sina " renrakade" ben, haha ikväll till L-K´s i Herrljunga..

Hörs och syns! / Suss

ANNANASPAJ...

Jag var även gotte sugen ikväll. Så jag ställde mig och gjorde en ANNANASPAJ.
Här kommer den:


Botten:
1 dl socker
150 gr smör
3 dl vetemjöl  ( skall du använda glutenfritt tar du samma mängd mjöl)
1 tsk bakpulver

Blanda ihop alla ingredienser till en deg. Tryck ut den i en form ( Jag använder alltid bakplåts papper i botten.)

Fyllning:
400 gr krossad avrunnen annanas
3 dl creme fraiche
2 - 3 tsk vaniljsocker
1/2 dl strösocker
1 st ägg

Blanda ihop allt detta i en bunke. Kanske du vill ha mer vaniljsocker ( då tar du det). Häll denna smeten i paj skalet.
In i ugnen i 200 grader i ca 20 - 25 min

Den smakar lika bra varm som kall.          
                                                                        / SussÄntligen så står helgen framför dörren...

Vad skönt att det äntligen är helg.
Det har varit en lång och arbetssamm vecka. Långa dagar och mycket att göra. Känner mig lite sliten.. Så nu skall jag ha mig lite egen tid. Skall pyssla om mig själv.
Ögonbryn som behöver plockas , naglar som skall klippas, fötter som skall filas och mjukas upp ( man måste ha fötterna i gott skick när man skall dansa :) Ben som är ludna och behöver  en övergång med hyvlen. Kanske  man inte skall raka dom! Ialla fall inte om man är lika frusen som jag, haha. Håren isolerar ju alltid något.....


En bit av mitt rasben" Ser ni hur långa håren år???. urk okvinligt.... Nu skall dom bort...
" NU SKALL JAG GÖRA MIG VACKER" .........:)


Imorgon blir det " sköj" igen. Då skall vi åka till Herrljunga! Där spelar L - K. Då blir det käcka gossar igen.
/ Kram på ER! - Suss
Vad gör jag......????

Inget skrivit på 2 dagar!
Har inte gjort det med vilje , men jag har jobbar mycket denna veckan. Måndag - kväll, tis o ons delad tur, och idag till 16,00. då blir det inte så mycket tid över till bloggandet. Det är lite annat som MÅSTE gå före och måste göras innan jag faller ihop av trött het ( okey, riktigt så farligt är det inte) men nära på, haha. Det har ju varit dax för att skicka iväg räkningarna och så har jag varit tvungen att fixa mitt jobbar schema för vekorna 40 - 46. För av 6 veckor jobbar jag 3 helger. och då måste jag kolla av på vilka band jag vill gå och dansa till. Och det tar sin lilla tid. Jag får ju inte missa något bra band.
 Jag har inte heller hunnit med att fixa zekes bilderna ifrån helgen. Men det kommer var så säkra. Jag  är ledig till helgen som kommer igen. Då skall vi se om jag inte har lite tid över.....
Jobbar även idag till 16 ( puh! Vem har lagt in detta schemat???) Jag själv ( nörd). JA,JA! Denna dagen skall väl oxå gå....
 Syns ikväll folket! Och fram till dess! Ta det lugnt.
En sak till: Hösten är kommen! Idag får vi skrapa frost ifrån bilrutorna. Vart tog sommaren vägen??

Puss och kram på ER ! / SussBlev innehavare av en påse med " Skogens guld" nu i veckan...
Det är ju hur gott som helst att steka och äta direkt, mums....


RSS 2.0