Morsdag.....

MORSDAG IDAG!
Undrar vem som kom på det uttrycket?
Har haft lika mycket att göra idag ( om inte mer) än vad jag brukar. Har inte haft tid att få in detta inlägget innan NU!
Till middag serverades det rotmos med fläsklägg. Det gillar vi starkt, men det är ju inte någon snabb mat precis. Det tar ganska många timmar vid spisen, haha. Är det inte där en mor skall vara??? Sedan så lade jag den sista handen vid tårtan som skulle serveras. Em sa igår! Mamma! Bakar du tårtan så fixar jag resten! Undrar om hon menade att hon kunde hjälpa till med att äta den :)........

Jag fick ett fint kort idag oxå, där det stod: Till världens bästa Mamma! Njut av din egen dag!
 Jag njöt en hel halv timme när jag lade mig i solen och slumrade till. Sedan fick jag en fin uteväxt oxå. Jag brukar önska mig det. Då kan jag njuta av den i flera månader.

Har varit ute i trädgården idag  igen. Tycker om att gå omkring och påta där. Det finns alltid något land att fixa. Har satt ner några solroser i landen. Dom brukar bli stora och fina. Sedan så hittade jag en stor snigel oxå. Vad jag vet så har vi bara sådanna här runt omkring. Eller finns det fler som sett dessa??? Alex tog genast " mamma sniglen" som sin kompis. Så nu står den ute på alltan i en rymningsäker inhägnad.

Ja Carro o Anna! det blev inget Alingsås heller! När jag missar Scottarna 2 gånger på en helg. Ja, då mår jag inte så bra, haha. Känner mig faktisk ganska "folkilsken" av denna förgrymade värken i munnen. Så det var nog säkrast att hålla sig hemma. Men när Scotts kommer till Herrljunga den 12 juni, då skall jag vara där. För så LÄNGE kan det inte hålla i sig, eller??? Allt blir inte alltid som man plannerar och det får bli bra ändå. Jag har ju i alla fall firat morsdag.........Den egen händiga glutenfria tårtan. Det är inte stor bit kvar inte...


Detta är blomman jag fick. Skall köpa en högre, svart kruka att plntera den i....


Blommorna är lite roliga för dom skiftar i olika färger. den är på stamm. Så den kommer att växa sig ännu större innan hösten kommer. Och den åker på komposten. Men fram till dess, skall den glädja mig många gånger...


Detta är Alex kompis. Men jag tror inte den tycker om när han petar den på ögonen, haha. Skulle ni tycka om när någon kör in sitt lilla skitiga finger i ögat på Er?? Alex håller sniglen i ett säkert grepp!


Tack till hela min familj, ingen nämd och ingen glömd. Tack för fint kort, tårta och en VACKER blomma.  MAMMA / SVÄRMOR


Puss och kram på Er! / Suss


Själv är bäste dräng.....

Natt!
Nu var måttet rågat! Nu klippte jag själv bort stygnen som var kvar.......
Och det känns faktiskt lite bättre, får se hur det känns när jag vaknar om några timmar. Kan det vara så att man inte tål sutur tråden tror ni? Dom andra gångerna har jag oxå tagit dom själv innan veckan gått. Bara så ni vet, så har jag brännt och tagit sprit på pincett och saxen. Allt för att jag inte skall få någon slags infektion som" grädde på moset". Här får man inte slarva inte. Jobbar väl inte innom vården för inte, hahaha

Tittade inte på den stora melodifestivalen, var faktiskt ute i trädgården och påtade. Säger som Sofie: DEN ÄR INTE ROLIG ATT TITTA PÅ! Det är alldeles för många länder som är med och det tar för lång tid. Men såg faktiskt låten som vann. Tyskland, med Satellict. Herre gud!! Var detta verkligen den bästa låten? Ja,  jag får ju fråga ER som såg. Då hade jag det bättre ute bland daggmaskar, kirskål och annat ogräs :)
Nu skall jag ta några "painkiller" och lägga mig........

Puss o kram på Er!/ Suss
 

Åsa Boden, vi saknar dig.......

Dom ut lovade Zekes bilderna kommer att utgå! Varför? Jo, fotografen han lider av en lätt form av "parkinson"! Fotona som han tog är hur suddiga som helst, haha. Visste jag inte bättre skulle jag tro han vart full. Men jag vet att han körde, hehe.
 Vart är sommaren? Idag är det ömsom regn och i nästa stund strålande solsken. Men värme.... pyttsan...kallt så in i norden. Tur man inte fått av sig raggsockarna ännu. Behåller dom på ett tag till, trotts vad folk säger, haha. Det fanns förr en väder hallå som hette Åsa Boden , henne kunde man lita på. Även Jan Pohlman var en herre som kunde "läsa" ett väder på rätt sätt....( någon mer som minns dessa väder gudar)???
 
Puss och kram på Er! / Suss


Fredagsmys....

Ja inte blev det någon dans för mig nu ikväll. Hela munnen gör ont. Nu ikväll fick jag nog av stygnet under  tungan. Det klippte jag bort själv, så nu känns det bättre. Men där tanden suttit gör det fortfarnde obeskrivligt ont. Tar nog dom stygnen imorgon. Jag behöver lite hjälp med ficklampan, you see. Men förhoppningsvis skall jag få upp lite bilder på Zekes grabbarna ändå. Stor tjejen Em med kille och "GÄNGET" är där och fröjdar sig. Förra gången "Grabbarna Grus" var här omkring ( Boråsparken) så hade jag magsjuka.  Men , men det blir nog en gång det oxå, haha.
Som lite plåster på såren, så sitter vi nu här och äter Kina mat. VI har den bästa Kina maten skall ni veta. Ingen gör så god mat som dom( Kanske Borås???). Det sitter som en "smäck i magtrakten" he,he.

Puss och kram på Er! / Suss

Sjung om studentens lyckliga dar........

Vilket underbart väder det är idag!
Strålande solsken och ganska behaglig temperatur. Här i Ulricehamn så tar alla gymnasie elever studenten idag. "Fy fan vad vi är bra" kommer dom att skrika när dom kommer ut på trappen ner från skolan. Ja, det känns inte för långt borta när man själv stod där. Man hade hela livet framför sig och allt kändes UNDERBART. Och livet var underbart just då. Man hade inte stött på så värst många svårigheter. Men man skall inte bli rädd för att tänka på framtiden. Allt kommer att lösa sig på ett eller annat sätt. Var tvungen att leta fram min fina mössa. I insidan på mössan så skrev vi våra namn. Våran klass började med en "Champagne frukost" tidigt i det gröna. Ifall det skulle vara någon ifrån 2-årig social linje -84 som läser: Kommer DU ihåg??

Till alla studenter: FY FAAN VAD NI ÄR BRAAAA.....


Mössan är 26 år, men fortfarande lika snygg som när det begav sig..


Puss och kram på Er! / Suss

Städ, film och trädgård......

Kvällning!
Har faktiskt fått ganska bra saker gjorda idag trotts allt. Har gjort sådant som " glöms" bort!  Typ: rengjort diskmaskinen och filtret.Kan säga att det såg ut att det var ett tag sedan det var gjort. Körde även en rengörings tablett när jag ändå var i farten. Tog ett tag med kaffe bryggaren. Där körde vi lite avkalkning pulver. Fick köra minst 7 kannor med vanligt vatten efter. Nu säger den inte ett knyst när jag brygger mitt kaffe, haha.  Torkade av ovan på skåpen i köket ( har skåp som inte går ända upp). Där blir det liggande en massa fett och damm. Gott att få det bort taget. Torkade även ur poslinshyllan med glashyllorna och med glasfönster. Skulle behövt rengjort ugnen oxå, men den får stå sig några dagar till. Torkade ur filtret på tvätt maskinen, förstår inte vart alla hårnålar och plast tandpetare kommer ifrån. VEM RENSAR INTE UR SINA FICKOR PÅ SINA KLÄDER?????

Var inne på  youtub och kollade lite olika klipp! Såg då denna sköna rulle. Hippo and the dog! Hunden är bara för skön. Dessa steg kan bli några sköna dans move´s till Zekes kanske haha. Gå in och titta:Var och gjorde en runda i trädgården nu ikväll. Stannade då till vid " Löjtnantshjärtanen ( vilket jävla krångligt ord). Om man studerar dom ordentligt så kan man bara bli slagen av häpnad! Hur kan varje liten blomma bli perfekt som ett hjärtan. Dessa blommor är bland dom vackraste. Jag har vit, röd och rosa. Förresten! Är det någon som har sett om liljekonvaljen blommar än????

Se vilken skönhet. Någon som kan historien bakom blommans namn??


Se den vackra hjärtformade formen..


Säger nu godnatt efter denna botaniska stunden i min trädgård. Kommer säkert tillbaka
flera gånger till blommor.

Puss och kram på Er! / Suss

Info inlägg....

I´m back on track!
Kanske lite ljug, men livet känns bättre idag än igår.
Dansen på fredag ligger i riskzon för att det inte blir något. Det finns mycket bra här i trackten. ZEKES tillsammans med JANNES finns i Sandhem. Sedan har vi SCOTTS pojkarna i Falköping ( Henke fyllde dessutom 33 år igår, och det missade jag totalt.)
 Är fortfarande svullen i kinden och det gör ont, så jag känner mig väl inte direkt danssugen. Men, men, det är ju inte fredag än......

Nu skall jag hugga in i räkningarna. Detta ständiga åter kommande livs problem. Skulle gärna slippa, men då kommer väl "storebror staten" och knackar dörr, haha. Bäst att vara skötsamm.


Puss och kram på Er! / Suss


Adjö marodör.....

Nu har det då äntligen hänt!!!
Har nu  varit och dragit ut den lilla " marodören". Hade tid kl 8,00 nu imorse på Käkkirurgen på Borås lassarett. Bragade som ett aspelöv när jag skulle dit. Tycker inte om detta. Känner nästan att jag får klasfobie under operations duken som läggs över en. Det är endast ett håll för näsa och munn.
Ja, i måndags så fick ju tanduslingen spelet kan vi säga. Nu var goda råd dyra. Vi fick bedöva ner tanden, för att jag skulle slippa värken. Ringde akut till Borås om en snabb tid. Men tyvärr så fanns det ingen förrän idag. Kan lugnt säga att jag inte har slagit klackarna i taket utav glädje. Därför har jag inte skrivit något ( ni förstår säkert).
Personal på käkkirurgen är "HELT out standing". Hur gulliga och trevliga som helst. Även herr tandis har glimten i ögat och nära till skratt. Efter 1,5 timme var jag klar. Då var jag ihop syd och kunde bege mig hem. Men bara en sak förts sa tandis. - Du har ett styng under tungan! Den hade varit aktiv sa han. Jag tror nog han slant med trissan när han skulle dela tanden. Och skulle du börja svullna i tungan och få svårt att svälja och andas kom till akuten direkt. Hm, undrar om detta är vanligt? Det händer ibland, sa han med ett snett leende.
 Så nu sitter jag har med en värkande kind -del och en stel tunga. Det skall ju gå över. Vet ni hur mycket man använder tungan till i munnen?? Den rör sig hela tiden, när man svälger, pratar och äter. Den gör "hiskligt"(lokalt ord) ont. Det enda som är fördel med detta är: ATT JAG INTE PRATAR SÅ MYCKET, HAHA. Det måste kännas skönt för resten av familjen.

Nu med detta åtgärdat borde det gå åt rätt håll. Men man kan inte så noga veta med mina jädrans tänder.
Har ledigt idag. Är hemma imorgon oxå och sedan är jag ledig  fre, lör och söndag. Det kunde varit bättre.


Puss och kram på Er! / Suss


Nu Äker den snart UTTT......

Ja, vad skall man säga!

Tanden har ond gjort sig igen. Idag har varit en lång pina. Har haft ont runt "plåtanden" som tandis satte på som skydd tillsammans med not jox runt. Var uppe vid tio tiden idag för att få den bort tagen. Visst gjorde han det, MEN som skydd satte han nu på något vitt skit. O store gud vad jag sedan fick ont i och runt tand jäveln. Fick springa tillbaka till tandläkern för att åter be han plocka bort det. Men sedan stillade inte det onda av sig. Utan det bara växte i styrka. Efter 1 timma gav jag upp. Upp igen till "barbaren" TA BORT SKITEN!!!!!!!! Nu gjorde det så ont så att tårarna  kom.
Så nu sitter jag här väl trött, hoppas jag får sova. Jag behöver det.
 ZZZZZZZ zzzz

Hör av mig mer imorgon

Puss och kram på ER? Suss

Många frågor.....

Det kommer att bli ännu en vacker dag idag!
Tror ni att det är sommaren som kommit nu?
Kommer juni o juli att regna bort?
Skall det vara så här varmt i maj månad?
Är det miljö förstörningen som är orsaken?
Eller ask molnen?

Herre gud vad många frågor man kan ha! Men vem kan ge en svar?
Den som lever får se.....

Då är det snart dax för jobb igen.  Skall pyssla om mina gamla efter bästa förmåga ( ialla fall, vad dom är biståndsbedömda till ).

God forts. på pingstdagen. Och ni som har flagg stång! GLÖM INTE ATT DET ÄR FLAGGDAG IDAG!


Puss och kram på Er! / Suss

Mellan tid.......

Är nu hemma! Har ätit middag som Herr L lagat. Kan säga att det fortfarande brinner i munnen, haha. Det var kyckling gryta, men en AAANING stark. Inte värt att säga något. Ni vet! Männ är så känsliga, haha.

Har tagit mig en liten " nÄp" i baden-baden. Det är så stärkande för kropp och själ.

Skall till baka nu och göra några timmar till. Hoppas ni fortfarande är " HÄNFÖRDA" eller har ni redan vant ER med grannlåten i naturen. Opps, jag glömde alla pollen allergiker. Ni behöver INTE bli hänförda. Utan ladda ni med diverse nässpräyer , tabletter och näsdukar, atjo prosit.

Puss och kram på Er ! / Suss


Pingstafton......

Idag är det då PINGSTAFTON!
En underbar tid, eller hur? Allt spirar så nytt i buskar och träd. Fåglarna sjunger så vackert. Det luktar himmelskt ute.( om inte bonnen vart ute en sväng, haha). Tulpanerna blommar så fint i rabatterna tillsammans med påskliljor och pingstliljor. Även löjtnanshjärtan står så spröda i blomm.  Ja, allt detta " insöp" jag nu på morgonen när jag gick och hämtade min morgon tidning . Det är i dessa stunder man kan vara tacksam för att man finns till ( urk, så sentimental på morgonkulan).
Som sagt! Skall bege mig till jobbet en sådann dag som denna. Men det är inget som betynger mig alls. Snarare att dom som är hemma tycker det är jobbigt att jag inte är hemma ( men jag jobbar inte alla storhelger, haha).
Har ni tänkt att gifta Er idag? Stort GRATTIS. Till Er andra säger jag bara:  Ha en bra dag i härnryckningens tid...

Puss och kram på Er! / Suss


Trädgårdsmästaren in action.....

Det måste vara fler personer än jag som det " kliar" i fingrarna hos, för att få sätta i gång att plantera ut växter i trädgården, haha. Vi åkte ju till handelsträdgården här i Timmele nu idag. Och ni kan tro att det var många personer där. Visst luktar det gott när man kommer in i ett växthus! Tänkte faktiskt ha utbildat mig till florist en gång i tiden. Men det kom lite annat emellan så det blev en annan yrkes bana ( men än är det inte försent). Har alltid tyckt om att pyssla med blommor, och lite skit under naglarna gör mig ingenting. Det är så ro givande att hålla på med växter. Det känns även kreativt att jobba med färg, form och så blir man glad.  Tycker även om att rensa ogräs. Man ser ju att man gör något bättre. Det blir så fint sedan.Detta är vad det blev i inköp idag. Violerna skall jag kompletera med i ett redan befintligt viol land. Några har inte klarat vintern. Sedan skall jag ha betuniorna på fram sidan i ute landet. Resten skall jag ha till lite urnor på alltan och en kruka på trappen. Man får börja i liten skala. Det kan fortfarande komma frost här omkring, haha.


Trädgårdsmästaren i egen hög person "in action". Skit under naglarna! pyttsan: Jag använder ju handskar, haha


Så här blev det när jag blev klar. Sommar blommor brukar gå " lös" på några tusenlappar varje år.


En när bilds tagning. Tycker faktiskt den blev riktigt bra för att vara tagen av en amatör, haha. Eller vad säger Ni?

Nu jobbar jag delad tur både pingstafton och pingstdagen. Helt själv för vållat. Hoppas det blir bra väder.
 
Nu har jag tänkt att krypa ner och sova i sängen för ovanlighetens skull, HAHA.

Puss och kram på Er! / Suss


Trött....

Hur trött kan man få bli????
Känner mig mer död än levande. Trött så iin i norden... Antagligen är det av all penicillin. Tänkte jag skulle svara Er alla och göra ett inlägg, men inte då! Efter att vi ätit igår kväll så skulle jag bara gå ut och röka en sväng ( har den fula ovanan, haha) satte mig sedan i baden-baden stolen... och där slog blixten ner..somnade på stört. Och DÄR har jag nu sovit HELA natten. Kan rekomendera att sova ute, det är hemskt upp piggande och friskt. Det är ju en enorm värme just nu ( här över i alla fall). Har sovit bra ialla fall. Det känns fortfarande som stickningar i käk partiet, men inte i samma utsträckning som innan. Så jag hoppas det är på tillbaka gång. Till Er som skickat en kommentar: TACK SÅ HEMSKT MYCKET, DET  UPPSKATTAS.

Nu skall jag ta med mig Alex och bege mig till blomster affären för ute växter. Känner att jag måste börja så smått, haha. Sedan hem, fixa mat och sedan bege mig till jobbet. Jag har en kvällstur idag, ute. Det känns skönt med tanke på hur skönt väder vi har. slippa att jobba inne i värmen, haha!

Puss och kram på Er! / Suss

Historien upp repar sig.....

Hej igen!
Ja, det blev väl som jag trodde! En infektion i käkbenet efter tandis borrande och rotande. Vid  två snåret på em gick bedövningen över. Men jag hade fortfarande obesrivligt ont. Vid fem så börjar det " sticka" i under läppen.  - Vad nu då??? Kommer bedövningen tillbaka? Inte då! Nu går det fort. På bara en liten stund till tar det onda och jag blir stel i h. ansiktset. Nu är goda råd dyra. Eftersom jag har haft detta innan när han varit och rotat så gällde det nu att skaffa pencillin fort, för att häva det värsta. Fick tag i två stycken! Klämde dom direkt, men det onda går inte bort på en gång inte, haha
Kan säga att den natten blev jävlig! Sov ca 20 min som längst. Många värktabletter ( några för många, inte bra) men vad gör man när det värker i hela ansiktet??? Min tandläkare stänger kl 12 MITT på dagen. Visst, jag kunde ju åkt till akuten. Men kände inte för att sitta där i en 12 timmar. Det är  enorma vänte tider i Borås.
Äntligen morgon! Ska jag gå till jobbet eller inte? Jobbar dessutom delad tur ( vissa dra alltis vinslotten, haha). Pliktrogen som jag är , blir det jobbet.  Men kl halv åtta är det jag som står utanför dörren till HG. - Stackars sussie! säger han. Tar några bilder för att kolla hur det spridit sig. Allt skall ju dokumenteras. Får nu rejällt med Kåvepennin ( 3x1 mg i 10 dager) och värktabletter utskrivna. Har feber oxå pga infetktionen ( jag får alltid värk i kroppen då).

Hur mår jag nu då!
Är ledig idag, tack och lov. Underkäken och läppen sticker som tusen nålar. Och så kliar det enormt i ansiktet. Svullnade har lagt sig. Så visst känns det bättre, men jag blir så trött på mina tänder så livet känns "piss just" nu. Tänk att lycka och under gång ligger så hårsmåns nära varandra......

Vill bara tala om att det är roligt att se att det finns så många som vill läsa om mitt "dravel". Tack för det ALLA ni!

Puss och kram på ER! / Suss

AJ, AJ.....

Helgen är över! Jobbet gick hyfsat, men vi jobbade en kort på lördags morgonen. Personen hade kollat fel på sitt schema. Ja, nu är det historia och redan glömt, haha.

Idag har jag då varit hos tandis igen. Sitter just nu med ett halv sides förlamad käke. Är "dö" hungrig, men kan inte äta innan bedövningen är borta. Det är stor risk jag biter mig i kinden annars. Han hittade faktiskt kanalerna nu när halva tanden var "borta" ( som ni vet gick den av ). Så nu skall vi rotfylla och sätta på en " krona". Dyrt men bättre än att dra ut. Men gud vad ont det gör i munnen just nu. AJ;AJ.
Får hoppas att ni har en bätttre dag än jag, Grattis!

Ville bara göra en lite snabbis och visa att jag lever. Det har inte blivit så mycket skrivit i helgen. Det blir så ont om tid och orken infinner sig inte. Är ledig idag, men jobbar imorn igen, lång dag.


Puss och kram på Er! / Suss

She is back........

Hej igen!
Idag känns det MYCKET bättre. Idag är energin till baka, jiippi
 Hatar när man känner sig så seg, så att man inte får något vetigt uträttat på en dag. Det känns som slöseri med tiden.
Nu är jag i full fart, skönt Suss i farten är tillbaka. Och kan ni tänka Er , solen tittar oxå fram.

Em är uppe på vårdcentralen igen!!! Hon har fortfarande ont i halsen. Nu behöver vi snart klippkort till henne. UVI har oxå spökat. Det har blivit en massa pencilliner. Hoppas hon får något som biter på allt denna gången! ( ifall det inte är borta)

Nu skall jag fortsätta tvätta fönster och byta gardiner. Tar även och städar. Det tar sin lilla tid, men GUD vad skönt när det är klart ikväll.

Tjoho, nu fortsätter jag.........

Puss och kram på Er! / Suss


En tröttsam dag.....

Kristihimmelsfärdsdag! ( det var ett ord som var långt). Vad gör ni??
Får bara säga att denna dag har varit enormt låång och tråkig. Vädret har ju inte varit det bästa. Bara grå mulet hela tiden. Regnet har hängt i luften all day. Men det har inte varit så kallt. Har försökt att städa och göra snyggt i gaderoberna. Men inte ens det har fått mig på humör. Har bara känt mig seg och trött. Så efter middagen så tog jag mig en tupp lur i baden-baden stolen på alltan. Är precis som små barn som sover ut, haha. Svepte en skön filt över mig, sedan tog det inte många minuter innan jag befann mig i drömmarnas land.....

Host, host, försök till att kräkas. ( Vad är detta). Hjärnan registrerar dessa ljud. Varför finns det ingen som kan släppa ut katten? Det lät som när en katt vill bli av med en "Hårboll" Host, host, krä... Jag måste vakna, vil inte torka av mattan innanför dörren. Var sjUtton är ALLA. Sätter mig mödosamt upp. Tittar mig runt för att lokalisera katt kräket som har den fula ovannan att väcka mig just nu! Ser INGET!! Faller tillbaka i solstolen. Det går ca 5 min sedan så är ljudet där igen... Har vaknat till bättre nu. Förstår vad som händer och sker. Det är våran sommar inneboende som vaknat! Vi har ALLTID en igelkott boende under alltan i ett av hörnen. Det brukar vara ett kliande och krafsande utan dess like. Den måste vara ner lusad utav löss! Men iår tycks den dessutom drabbats utav influensan, haha. Stackars den! Han skulle behöva besöka djur doktorn...

Sofie var ute och tog en bild på honom. Men han tyckte hon var lite framfusig så han försökte gömma sig bakom grannens häck :) Det är söta små djur. Men jag gillar inte deras skitar som dom lämnar efter sig i gräsmattan  efter en hel natts sökande efter tjocka feta daggmaskar.

Tänkte jag skulle lägga upp en historia till er. Ta den bara för att det är en HISTORIA och inget annat!

En svart unge får ett par vingar av Gud och frågar?  -Gud! ÄR jag en ängel nu? Gud skrattar och svarar: -Nej din dumma neger, du är en fladdermus.


Våran sticksiga kompis, tyckte inte om" papparatsi fotografen"
 som smög omkring i busken.HAHA

Puss och kram på Er! / Suss


Ullared i ord o bild....

Gör ett nytt försök med att få in bilderna nu!
Här kommer bilderna på våran shopping resa!Denna älgen står i rondellen i Svenljunga. Tog med den för att det finns en älg fantast ibland oss, haha. Tyvärr har den fält ett av sina horn. Någon som har sett det???


"Alla vägar bär till Rom". Det är hit vår resa skall gå. Vi är: jag, min syster Ann-Louise och Sofie ( har tagit sig en ledig studiedag)


Här kommer vi, i full karriär. Vi var ju redan nere lite efter åtta. Det var bara att spattsera rakt in i " Shopping Mecka". Ann-Louise har precis vissat att hennes vagn lyder minsta vink. Jag har fullt sjå med att köra rakt fram, haha. Där av hennes glada min. Kärringracet kan börja...


Efter några timmar i denna "Edens lustgård för shopping sugna" börjar vagnarna bli fulla. Här finns det mycket smått och gott, haha


Dax att dra sig till kassan för det sista ultimata påfrestningen. Att betala. Där sätts nerverna på test, om man inte har koll på hur mycket man stoppar i och priset på varan. Flis laddar på. Jag hjälper henne att packa. Det är ett jädrans slit: plocka ner, plocka upp, plocka ner och åter plocka upp när man kommer hem. Flis nota ca 4000.-


Efter många timmar innomhus, kan vi äntligen andas luft. SKÖNT. Jag slapp undan med 7 500.-. Nu känns det i benen att man gått och stått i 8 timmar. Rena arbetspasset, haha.


Vi har inte ens varit inne i dom andra affärena som finns runt omkring. Man skulle nog behöva göra som dom gjorde i TV programmet " Ullared", CAMPA. Detta får vi ta nästa gång, haha


Nu har vi packat Ann-Louise´s vento full. Det finns även påsar i bilen. Kan gått säga att vi är" over loaded". Det finns inte ett enda litet hål kvar till en enda liten påse.


Här kommer två hungriga tjejer. Nu bär det iväg till Älvsered, för där skall man äta. Det är tradition. Dom har så goda pommfrite i sin resturang. Det blåser ganska rejällt oxå. Dom har varit och lämnat tillbaka kundvagnarna.


Detta är mina inköp, nice. Ser ni gamle katten " Sven" han ligger på stolen och sover så gott. Allt passar utan att jag provade, haha.


Kan nästan tro att jag skall starta herr klädes affär, haha. Men detta är Herr L´s kläder. Nu skall vi sätta lite färg på honom. Köpte även en ROSA skjorta. Hörde honom mumla något om "gay" färg? Men tror han sa grey, haha. Han är lite färgblind. Sa till tjejerna att den skulle förpassas längst in i gadderoben ( det skall vi bli två om), :).


Lägger ni märke till pling-plinget. Detta kommer att bli nice. Sofie pratade om att han skulle bli någon tjej magnet...
Jag får väl vakta mitt revir i så fall, HAHA


Tror ni att vi klarar oss i några månader vad det gäller hår schampo och balsam???Ja detta var vår lilla tripp. Vi hade skoj som attan. Vi var trötta men nöjda och glada , när vi kom hem. Sedan så återstår det tråkiga: Att plocka upp och hänga in allt. Endel saker skall ner till tvätten. Men i skrivande stund, så finns det inte ett spår kvar av Ullareds resan.

Får tacka Sofie som hjälp mig med bilderna. Det tar en stund och göra alla moment. Tack, tack, Sofie!

Puss och ktam på Er! / Suss


JÄVLAR.....

Har suttit här i över en timme och skrivit och lagt upp bilderna ifrån Ullared.  Har bara en bild kvar: Vad händer då? JO, Webbsidan kan inte visas. Och allt jag gjort försvinner. Jag tror jag får " tupp juck" av detta!!!

Nu går jag och lägger mig. Gör ett nytt försök imorgon. Herre jävlar vad arg jag är. Tar  och slänger datan i väggen.....

/ Suss

Tanden den lilla marodören....

Först måste jag be om ursäkt för min stavning på slutet av Ullareds inlägget. Jag var så trött så att ögonen gick i kors. Om ni visste vad många inlägg jag har fått kasta på morgonen för att jag skrivit dom när jag varit URTRÖTT på kvällen / natten. Det går inte att läsa. Det står bara en massa "galematias", hahaha. Så URSÄKTA, URSÄKTA. Men i och för sig. Jag tror nog ni är så smarta så att ni kan lista ut och läsa det ialla fall. Eller hur???


FORTS ANGÅENDE TANDUSLINGEN......
Här tror man då att tanden skall hålla sig lugn fram till måndag, HAHAHAHA.( Har ju tandläkar tid då. ) Tror ni ja!! I måndags natt så lossnade det en flis ifrån tanden. No big deal, tänkte jag. Den går fortfarande att fixa. Igår eftermiddag får jag resterande av tanden i munnen tillsammans med grönsakerna till middagen. Svår tuggade morötter.... Min tandläkare stänger sin praktik kl 12 på dagen. Så det har blivit till att vänta tills idag. Det har gjort ont i tandresten hela natten. Och att ta något kallt att dricka har inte varit att tänka på. Då har det ISSAT ända ifrån skallen ner till tån, haha. Egentligen kan jag allt hålla mig för skratt.
Så idag fick jag ringa ifrån jobbet till HG. Fick en akut tid så att han kunde isolera runt den lilla marodören. Frågade vad han nu trodde om möjligheterna till att bygga upp en ny tand. Han rynkar sin panna, men säger att jag skall komma på måndag så får han se vad han kan göra.

Förbannade tänder att dom aldrig kan hålla sig lugna!
Det är tur man har sin trogne kompis Burana värktablett. Den lämnar en aldrig. Oavsett hur grinig och otrevlig man än är. Nu är livet pest igen, bugger!!!!!............

Puss och kram på Er! / Suss

Ullared, stor stads feeling.....

I´m back!
När jag inte har skrivit något så beror det på att jag inte har fått min tid till att räcka till!
Jag var ju ute på shopping tur igår. Färden gick till Ullared. Vilket ställe! Hur i sjutton kan denna lilla håla dra så mycket folk??? Det är ju makalöst!....Som sagt vi kom iväg tidigt, redan kl sju på morgon kvisten. Vi = jag, min syster Ann-Louise och Sofie( han tog en fri dag ifrån skolarbetet. Ann-Louise körde. Redan lite efter åtta var vi nere. Då var det inte så mycket folk ännu. Det var bara att promenera rakt in i lågprisvaruhusens "MECKA", haha. Sedan förstår jag inte varför jag alltid väljer en kundvagn som drar åt något håll. Min vagn bar nr2572 ( akta er för den). Affären börjar ju med alla dessa små saker, typ schampo, balsam, pads, tvättmedel, plastpåsar. Det är ju dessa varor man har glömt bort att man hadlat när det blir dax för att betala, ett X antal timmar senare, haha

Sedan blir det dax för att plocka fram det "STORA MÅTTBANDET". Vi är inne på HERR avdelningen, och eftersom inte herr L är med ( och lika bra det, gnäller som en 4-åring om ont i benen efter 10 minuter i en vanlig affär), så måste det mätas på alla de olika håll och kanter. Här drog Sofie o jag runt lääänge. Efter som hans gaderob behöver förnyas ordentligt tog det en bra stund. Vi kan lätt säga att det blev mycket färg( bild på hans kläder kommer lite senare). Är era männ, sambos o pojvänner lika dan som gubben min?? HAN säger alltid att han har kläder, när det blir tal om att köpa nytt??? Gud vad tråkigt. Man kan väl inte få för mycket kläder, eller?? HAHA... 
Sedan bar det över till barn avdelningen. Samma procedur har fast på ,mindre  kläder. Men det fanns inte så mycket snyggt till lill killen. Men lite blev det allt.
Nu är det dax att kolla av hur långt syster yster har kommit. Det är vid dessa tillfällen även jag tycker om mobil telefoner. En snabb signal och man har henne i luren. - Vart är du? ( jag ).- Jag skall lämna dam avdelningen!, får jag till svar. Jag ligger efter henne. Men dom är bara 3 i familjen. Skall vi synas om några timmar till ( jag)? - Japp!
Dam avdelningen: Här får man lägga in en högre växel om man skall komma runt idag, haha. Här hittar man lite smått och gott. Våra kundvagnar börjar att få en hög vid detta laget. Ni skall inte tro att jag provar mina kläder?  Prova är det tråkigaste som finns. Mäter av lite på armar och längd, sedan får det vara bra. Men jag köpte inte några byxor. Något jag ångrade när jag åkte hem. Ann-Louise köpte några jädrans snygga.
Sedan när Sofie och jag kände oss nöjda så drog vi iväg till elektroniken. Här skulle det köpas små hör lurar till datan ipoden,mobilen. Leksaksavdelningen: Några saker till Alex när man kommer hem. Då blir han så glad.Vi har träffat Flis innan, så nu är vi sammlade. Vi börjar att dra oss emot kassorna.Det ser ok ut. Vi lär inte behöva stå i kö någon längre tid där heller.
Nu återstår den sista prövningen! Betalningen. har sagt till Sofie att försöka hålla lite koll på priserna hon stoppar ner. Detta gick bra ibörjan. MEN borte på herr avd så tappade vi tråden när vi spannlås bland skjortor ,t-shitar och alla andra grejer. Det är nu man glömt vad man stoppade ner i ibörjan. Jag plockar och plocker. Tar det aldrig slut??? 7 500 :- säger hon plötsligt! Va!!!! Undrar om jag hörde rätt!!!
Åtta timmar senare och 7500:- fattigare så kommer vi ÄNTLIGEN  ut...
Idag hade vi inte gått i alla andra affärer, utan bara vatir på GeKås. Dom omsätter mer än fasionabla Harolds i England. En fråga: såg ni när detta varpå tv?? Programmet var roligt
Vi var hemma vid 18,45 igår. Det blev en  lång dag igår. Men en enormt roligt dag med mycketskratt.

Nu sätter jag punkt för idag. Det kommer upp  mer bilder i rmorgon. Känner mig enortm tröttt.Skall vila  en
 stund, innan klockorna  ringer och säger att det är dax att kliva ur den sköna sängen för att åka till jobbet.

Puss o Kram på Er!/ Suss

Kortis....

Är redan upp sedan en bra stund. Vi är snart på " G".  Som sagt, så skall jag iväg. Ni skall få reda på vart när jag kommer hem ikväll. Ha en bra dag! Det skall jag ha ialla fall. Tjena mors!!!

Puss och kram på ER ! / Suss


Gömsk redan...

Egentligen är klockan alldeles för mycket för att jag skall sitta här och knappa! Jag borde sova för längesedan.  Jag skall upp tidigt imorn/ idag. Jag skall ut på lite köp äventyr, skoj, skoj. Men jag var bara tvungen ( om man nu kan vara det) att städa lite nu ikväll. Efter det att jag lagt Alex. Klockan är 01,20 haha. Jag är en riktig natt uggla.  Trivs så bra att sitta här i köket och skriva. Vi har som sagt 2 datorer. Men denna står på köksbordet för  det är i köket jag håller till mest, haha. 
Dagen har förflutit bra. Inga större problem.
Kvällen kunde ha varit bättre. Har gått hela helgen och sagt för mig själv: Glöm inte Bingolotto på söndag kväll kl 19. Vad tror ni jag gjorde??? Kl 21 kom jag ihåg vad jag INTE fick gömma. Men då var det försent. SCOTTS SPELADE. Shit, shit. Okey! Vet att jag såg dom förra helgen! Men det skulle inte skadat att kollat lite på dom i dag heller, haha
Då innehåller denna veckan en helgdag mitt i veckan( Kristihimmelsfärsdag ). Är ledig tors och fre. Får se om det blir något hålligång då! Jag lovar jag skall hålla er uppdaterade i denna viktiga fråga!
Nej! Nu SKALL jag gå i säng och sova en liten stund. Hör av mig imorgon med bilder och text. Det kan bli sent innan jag hör av mig. Men ett löfte är ett löfte och det skall hållas.

Puss och kram på ER! / Suss


Mat o vårregn.....

Middag folket!
Vill bara ge er ett tecken på att jag lever, haha!
Är just nu hemma på snabb middag och det får man allt kalla " Kina mat "!!!  Har en delad tur, vilket innebär i mitt fall jobb mellan kl 06,45 - 13,30 ,är ledig någon timme, börjar igen kl 16 - 21,15 ikväll. Herr L har varit och handlat idag på fm. Därför äter vi" små vita myr ägg "till middag, haha. Vi äter inte så här jämt inte. Herr L är idag en riktig "Hejare "l på att laga mat. Annat var det förr.  Men alla har vi varit små så att säga. Då kunde även potatisen brännas vid och falukorven en förkolnad pinne, haha. Det var en smak sensantion för smaklökarna som man sent glömde, HAHAHA.

Idag är det ju inte direkt något höjdar väder att jobba ute i! Det regnar sådannt regn som tränger sig in över allt. Och man bli blöt och kall i hela kroppen. Dessutom så är det VÅRMARKNAD i stan. Och i denna lilla stad betyder det " det finns inga parkeringsplatser" Så det blir till att använda "apostlarna" lite längre stäckor än normalt.  Men, men det är inget ÄN som dött av lite regn och att röra på sig.
Vilan slut. Dax att ta kaffet o kakan, för sedan måste jag kila igen. Eller rättare sagt: TUTA och KÖRA!!!

Puss och kram på Er! / Suss

Själv ego....

GODMORGOOON BLOGGERS!!
Ja, då var det sista arbetsdagen för flertalet av ER!
Men här så är det 1:a dagen för helgen. Har en lång och fin arbets helg framför mig( Vet en till, eller hur Maria!).  Det är väl för skönt att ha ett jobb att gå till, och tycker men dessutom om sitt arbete måste det ju vara ett plus. Jag gillar mitt jobb. Det som kunde vara bättre är väl lönen i vården! Skulle inte skada med en rejäl höjning. Men så länge detta är ett kvinnodominerat arbete får väl vi se i stjärnorna efter detta.
Det är ju inte prioritering på att ta hand om någon annans förälder på ålderns höst. Att sitta och trösta när någon är ledsen för att barnen sitter i USA, franrike, Tyskland Spanien m.m. och inte kommer hem så otfa. Eller man ser så dåligt att man inte kan ringa själv. Eller när mörka tankar om döden kommer krypande. Eller när man måste torka efter " grejer" som kommer både fram och bak. Nehe, Detta jobbet är inte så viktigt. Kontors jobb, chefsjobb , m.m där man inte handskars med LEVANDE ting är bättre. Vem har sagt att en gammal människa är levande? Hon är ju snarare en belastning för samhället, endel barn o anhöriga. En förvirrad far eller mor har man inte så stor nytta av, ELLER???
Vilken tur att det finns sådanna som jag ( och flera med mig ) som har själv valt vården i alla dess former,HEJA OSS

Vilken tur att det finns ALLA slags olika jobb. ALLA är vi lika viktiga för att vi skall hålla Sverige och världen flytande.
Fundera nu över detta en stund, och gå till jobbet med ett leende på läpparna.

Puss och kram på Er! / Suss

Kvinnans liv.....

Vart tar tiden vägen???
Började i god tid att städa, är inte klar än. Varför???? Jag får aldrig vara ifred när jag skall göra något. Finns det någon mer som har samma problem??. -Mamma kom och titta?, Maamma pottan, mjauuuum mjaaaaum( släpp ut mig, annars skiter jag på golvet - översatt), mamma mat!, köra hit och dit, sortera tvätt, ladda tvättmaskinen, hänga upp den rena tvätten, ladda på ny, telefon ringer, måste själv göra toabesök, ja herregud vad listan kan göras lång. Så när jag går här hemma och städar typ kl 24 - 02 på natten så är det ett himmelrike. Man kan göra något ostört.
MEN: Det finns ett litet "krux": Varför gäller inte detta mannen i huset? Han får alltid vara ifred när han skall göra något. ÄNDÅ kan han säga: Varför kan jag inte få jobba ostört? Jag förstår inte, haha

Med tanke på att kvinnan då dubbeljobbar, hemma och bort. Och oftast inte har en ledig minut( klart hon har ibland). Mannen jobbar ju mästandels borta. Och gör inte lika mycket i hemmet( enlig SIFO ). Han har mycket ledig egentid. Så med tanke på detta tycker jag det är konstigt att det är männen som dör före kvinnorna. En ekvation jag inte får ihop. En bidragande orsak måste ju vara "leda"! För inte kan det vara så att dom är utslitna efter ett långt liv av semester, haha.

Herr L har sin egen version: Han säger att kvinnan har TJATAT ihjäl sin gubbe! Undrar om han menar något speciellt med just den meningen, HAHAHA

Puss och kram på Er! / Suss

Då och Nu....

Hej Alla glad, där ute!
Lill killen och jag har precis avslutat våran frukost tillsammans. Han är ett barn av sin tid. Han kollar "dinosarius king" på datorn. Musen den sköter han själv. Han är duktig, han.
Vad gjorde en annan som barn?? Jo, det var ju julafton när vi fick en Kalle Anka tidning, haha. Den läste vi sedan på "härrsan och tvärrsan" och vi var såååå försiktiga. Det dröjde ju en hel månad till nästa. Det fanns EN tv med 1:an och 2:an på. Sedan så inskaffades det en bandspelare som vi små inte fick röra. Min bror som är 7 år äldre än jag ansågs ju sitta inne med ansvarskänsla på att få handskas med på och av stängningen,HAHA( Vi är 5 syskon). Ja, detta var tider det ,hahahahaha.
Nu har vi 2 laptopar (ändå räcker det inte till, skulle behöva en till). 2 teve apparater med boxar och diverse olika kanaler så att man kan se på tv dygnet runt, om man vill. Barnen har var sin mobil.( naturligtvis har vi vuxna oxå varsin) Och den tycks dom inte kunna leva utan. För ibland är det ett evinerligt pipande och blipande över allt. Måste man verkligen vara anträffbar 24 timmar om dygnet???? Det finns en bra kamera och en nyköpt vidiokamer. Leksaker i över flöd till lill killen. Cyklar och moped. Sofie rider på ridskola (inte helt gratis precis). Micro för snabb maten, haha.
Ja, listan skulle kunna göras längre, men nöjer mig med detta. Men frågan är? Är mina barn nöjdare för detta än vad jag var när jag var i samma ålder. NEEEJ! Dom förstår inte riktigt hur förspännt dom egentligen har det. Och jämnför man med dom, säger dom bara: -Vi lever inte på stenåldern!!. Jag trodde faktiskt att stenåldern låg längre bort än si så där 30 år sedan, haha. Men jag lärde mig väl fel i skolan. Min lärare var väl inte upp daterad på datorn( fanns ingen då), haha.
Vi får väl kalla detta ett ilandsproblem. Att barn inte får som dom vill.  Men i slut ändan. Vems fel är det??? Jo, vi föräldrar som köper allt barn pekar på. HAHA, så varför sitter jag här och gnäller? DET ÄR VÄL JAG SOM ÄR FÖRÄLDER...............

Nu skall jag ta fram lite mera elektroniska grejer. Min kära dammsugare skall få komma ur gadderoben och ta sig en svängom. Hur lång tid kommer det att ta innan man kan ha en robbot som städar. Kanske 30 år framåt,haha.

Puss och kram på Er! / Suss

Vitrockar....

Nu har jag ringt alla samtal som skulle göras!
Ett var bland annat till min tandläkare. Som ni vet ( ni som följer bloggen vet)så var jag ju hos tandis för ca 2 veckor sedan, och det besöket resulterade ju i att jag skulle DRA ut en tand! Så han stoppade bara i nåt jox så att det skall klara  sig fram till dagen " D". Men under hela denna tiden har tanden INTE gjort det minsta ont ( inte ens ett litet pirr.). Så det kanske inte var så illa som han trodde. Har funderat på detta och ville konsultera mina funderingar med honom. Jag tror: Att det antagligen hade blivit en glipa emellan tanden och lagningen. Och så kommer det ner " skit" till pulpan, och gör gräsligt ont.
Så jag ringde upp! -OH, Sussie har du ont? Han är av den ny svenska sorten, haha. men gräsligt trevlig. Talar om vad jag funderat på! Han funderar en stund och håller med mig. Så nu har jag en ny lagnings tid bokad. Tanden har fått ett längre liv och "hålet" i plånboken är temporärt stoppat ( utdrag kostar 4000 kr).
MEN varför kan man inte lita  på vad "vitrockar" av alla de slag säger???? Varför skall man behöva vara sin egen doktor och tandläkare???? Eller är det bara jag som är så j....l bevärlig och skeptisk???

Skall ta och fundera vidare på detta nu när jag tar mig en kopp kaffe igen och proppar magen full med kaffe bröd. GOTTE LI GOTT, GOTT.

Puss och kram på Er! / Suss

Att lyssna på andra....

God morgon!
Idag är jag ledig ifrån jobbet, även imorgon. Jag jobbar helgen som kommer ( Det går inte bara att förlusta sig, med roligheter.)
Men det är ett ganska "smäckat" schema, med olika tider att passa, telefon samtal som skall göras, saker som skall hämtas. det är ett hårt liv att bara vara " mamma". Får se  hur mycket jag hunnit uträtta innan kvällen.
Eftersom det är ett fint väder idag, så tänkte jag hinna med lite trädgårds göromål oxå. Det " kliar" i fingrarna att sätta ut blommor. Men det är för tidigt, det vet jag av erfarenhet.
Det var så att när vi flyttade hit till Timmele ( kom ifrån Eksjö) så började jag att plantera ut sommar blommorna tidigt ( slutet av  maj, början av Juni). Då säger grannen till mig ( en äldre dam). - Det där kommer aldrig att gå bra! - JO, det tror jag nog, säger jag. Frosten är över nu! - Nej! Vi kommer att få flera frost nätter här i Timmele, innan man kan plantera. Vad tänker en tjej på sådär 28 år i det läget?? Jo, bry dig inte om det "tanten", jag gör som jag vill! Så jag fortsatte att plantera mina taggetes, betunior, tobaks blommor m.m. Kände mig nöjd när jag var klar. Så går det som det går när man inte lyssnar på folk med erfarenhet. Frost nätterna kom naturligtvis. Blommorna dog och jag fick köpa nya. Jag skulle ha lyssnat på henne, det hade blivit billigare. För nu fick jag göra om ALLT igen. Och jag kan ge mig den på att tanten stod bakom gardinerna och skrattade åt mig.

Visst skall man lyssna på andra, men jag tror ju oxå på att man skall lära sig av egen erfarenhet. En kombination av dessa är nog bra, men oftast svårt att få till.

Nu skall jag hoppa in i duschen, och sedan sätta fart. Syns igen under dagen, my friends!

Puss och kram på Er! / Suss

Krigszone....

KRIGSZONE!!!

Jag är arg!! Hatar att komma hem och alla skall tjata på en. Hämtade Alex på dagis idag. Var hemma vid fem. Det första vi måste göra är att laga mat. Han äter inte på dagis (tro inte att han bara äter min mat). Han äter lika dåligt hemma oxå. Kan väl inte säga att jag speciellt spirituell i detta läget. Herr L var inte hemma, hade annat för sig.. Medan jag skall fixa ihop något lätt ( idag blev det makaroner och, håll i ER, grillad kyckling). Hans önskemål. Så sitter Emelie och "tjattrar" ( har inte sett henne sedan i lördags, vart hos han med stort " H "). Alex hoppar upp och ner, han berättar om sin dagis dag. Sedan har jag två katter som snärjer en runt benen. Dom vill oxå ha mat. Katterna är alltid inne när vi jobbar. Släpper ut dom en sväng på morgonen. Så nu är skålen tom.
Själv är jag i stort behov utav KAFFE. På jobbet har vi  två automater, men båda är ODRICKBARA. Förstår inte att man kan köpa in sådann skit!!! Så kaffe tarmen skriker kaffe, kaffe, kaffe! Så när det börjar lugna ner sig, DÅ kommer Herr L hem. Med sig har han en hungrig tonåring ( hon har varit vid stallet). Hon går igång på att hon inte hittar något rostbröd, haha. Nu börjar det närma sig klimax. Nu blir fru Lundin "grämsen". Hotar med att slänga ut hela bunten om dom inte är tysta NU!!  TYST!!!! Och min familj som är en mycket förstående familj är tyst. Maten
 intages under tystnad ett tag, haha.
Tänk att det kan vara sååå skönt med tysnad.
Efter ett tag känner jag hormon nivån gå ner till sitt rätta läge. Suss är tillbaka,  the little devil thing is gone...

Någon mera som haft det lite kämpigt när man kom hem???


Det sägs att det är bra att klappa en katt, om man är arg! Tror jag skall ta och dra några drag på Frans, HAHA.
Att försöka kan ju inte skada.

Puss och kram på Er! / Suss

Morgon rusning....

NI HAR VÄL INTE GLÖMT ATT DEKLARERA?????

Det var nästan att jag gjorde det själv! Kom på det sent om side. Inte för att det är någon stor grej, men det är ju alltid bra att kolla att siffrorna stämmer.

Upp kom jag idag, fastänn det gick fort, haha. Herr L´s klocka hade han snozat av och min, ja det vet i sjutton om den ens hade ringt. Klockan 6 blev det fart i det Lundinska hemmet. Smörgåsar som skulle fixas, duschas, väcka lill killen, katter som skulle ut, smink som skulle på så att man kunde dölja de värsta ringarna under ögonen, fram med dagens kläder. Tycker inte att myskläder för hemma bruk gör sig så bra till jobbet. Plocka iordning Alex saker till dagis. Herr L och Alex åkte 06,25, han börjar jobbet halv sju. Själv kom jag till jobbet med 10 min till godo. Hann ta en kopp kaffe och cigg innan jag stämplade in. Kanske skall ta och försöka komma i säng lite tidigare ikväll än tre på natten, HAHA ( antagligen in my dreams).

Måste göra ett förtydligande till nattens skrivande. Åkgräsklipparen har uppsamlare. Tycker om att "tracka" Herr L för detta inköp. Eftersom jag tyckte det var ett helt onödiga köp att  lägga ut pengar på.  Vi kunde köpt en " handjagare" istället enligt min mening. Det hade passat både honom och tomt bättre, haha.. Men Alex tycker om att åka med honom.

Jag kanske skall ta och köpa mig en åkdamsugare till huset för att kontra! Någon som känner någon försäljare?????...

Puss och kram på Er! / Suss


Avundsjuk på grannen....

Ja, jag vet att klockan är mycket! Men jag kom på en sak som hände idag och vill dela den med ER här i etern.

Det har ju som sagt varit ett strålande väder idag.  Så imorse så klippte grannen rakt över vägen sin gräsmatta för första gången. Tänkte liksom bara att det var hemskt vad tdigt han var ute. Gjorde ett överslag genom att titta på våran gräsmatta: -Det  blir bra att ta den i slutet av veckan tänkte jag stilla för mig själv.
tillsaken hör att jag bad Herr L att kratta färdigt resten av mattan, för jag har inte hunnit göra det! Vid middagstid hade han fortfarande inte börjat kratta, han har gjort andra saker isället sa han!. Ja, ja, får väl försöka hinna det själv lite senare i veckan tänkte jag.

Sedan så ringde min syster, hon ville prata lite " skit". Kände att jag ville röka medans jag pratade med henne. J
Jag  brukar ofta gör det.(allså röka på alltan)

När jag stod där ut´´e på altan så hör jag på långt  håll en NY gräsklippare. Säger då till Ann- louise: - Det är faan vad grannarna är snabba med att klippa sina gräsmattor i år?? hon skrattar och håller med. Vi fäller någon kommentar om dumt folk, HAHA.
Kan ni tänka er vad det är som kommer fram runt garaget????
Jo det är Herr L sittande på sin åkgräsklippare på våran stora tomt ( runt 962).
Ja, karlar är som dom är!. Tar den lättaste vägen till allt. Antagligen hade2 hade han tänkt så här! Tar jag fram gräsklipparen så slipper jag att kratta upp löven. Allt blir ju betydligt enklare...
 Är männ dumma eller bara ENORTM smarta??????.................................................................Puss och kram på ER !/ Suss

Bättre sent än aldrig.....

NU ÄNTLIGEN KOMMER INLÄGGET SOM JAG LOVADE!
Och visst kommer dom flesta av er att läsa detta imorgon ( Och det är ju det naturliga, man skall sova kl 24 om man skall jobba imorgon, haha) Men det kan ju finnas likasinnade som jag. Tycker att jag skriver bäst på natten när det är tyst runt omkring mig.

Lördagen då! Jo det blev ett jädrans hålligång. Scottarna o L-K gav allt. Var som sagt där förra året med samma konstillation, och det var bra då oxå. Det var väl  mera folk den gången, men det var inte lite nu heller. Det var en massa tjejer som kommit för Lidköpings hingstarna. Men det var även många som kommit för Älvdalingarna. L-K  är ett gäng goa "killar" som spexar för fullt på scenen och med sin publik. Det är väl inte snyggheten som dra där om man skall jämnföra de båda banden med varandra. Utan det glada humoristiska sättet dom har. Band medlemarna brukar faktisk gå ut på  golvet och dansa med publiken. Säg vilket band som gör det??? I och för sig om Scotts Henrik skulle göra det samma så skulle den stackarn bli ihjäl kramad och hängd på. Endel tjejer tycks ju varken ha vett eller sanns. ( Dom är väl oxå lite över för friskade utav något flytande, haha). Så det var väl därför Peter sa det han sa igår kväll. Scotts hade precis spelat sin halv timme och det var dax för L-k att dra igång. Då säger han : - Tjejer! Ni kan komma hit åt nu ( allså framför scenen). Det blev ett allmänt skratt från publiken.

Träffade några mysiga vänner oxå. Vi brukar träffas några gånger under året. Vi har Scott´s Carro. En urmysig tjej som sköter deras: Scotts fanzone. Hon ger allt för dom. Anna E som gör detsamma för L-K´s . AnnaA som brukar sjunga duet med Peter ( sjunger bra, hörde dom i Boråsparken), Virren - bästis med Carro. Om ni vill gå  in och träffa dessa godingar kan ni använda länkarna jag har på min sida.

Som sagt, några timmar går fort när man har roligt. Herr L och jag vi dansade och hadde det mysigt i dansen virvlar. Vi var många på dans golvet. Ibland vart det så jälva trångt så man kom ingen stanns, haha. Vi var som packade sillar ( hoppas vi inte luktade som dådanna oxå, haha)

Tog lite kort som kommer att visas nedan. Dom är i små förmat. Skulle ni vilja se dom större, så klicka bara på kortet, så blir det stort, klick igen så blir det litet.

"Flan
en" som ni kommer att se i solglasögon är moi. Det är inte för att jag tror att jag är  "COOL" på någotvis,haha. Utan det är för att jag drabbades av en synnervsinflamation för 4:a år sedan i mitt h.öga. Den gör att jag inte ser ordentligt och att pupillen inte dra ihop sig riktigt när ögat träffas utav någon form av ljus. Och som alla dans glada vet. Så ÄLSKAR alla band kulörta och vita ljus framme vid scenen. Och ut emot publiken. Och när mina ögon träffas av detta så blir jag alldeles för blindad för en stund. Och sedan gör det ont i ögonen och jag börjar blinka som en blik fyr. Detta kan ju ställa till problem om någon lätt tändlig herre skulle se mig ( eller någons svartsjuka fru) och sådanna incedenter vill jag slippa HAHA. Skulle någon fråga varför jag har solglasögon på mig inne? Brukar jag fråga om det stör dom, eller vems näsa de sitter på?. Det brukar tysta dom flesta....


Det är här kvällens begivenheter skall hållas....

Alla "goa" tjejer dansar lite line-dane, innan dansgolvet blev över fullt. Det var även bra för att hålla värmen, haha.

Scott´s Carro, ME, L-K´s Anna ( dom har gjort sina fina L-K´s klänningar själva)

Roberto, jag säger bara det...

Henrik, tjejernas gunsling NUMBER ONE

Claes! Inte så lätt att fånga på bild, men betydligt lättare än LILLEN som inte ens kommit med , han sitter bakom ett stor plexiglas ner tryckt. Han hoppar upp som gubben i lådan emellanåt och då får man försöka att vara på passlig med kameran......men inte ikväll.

Åh!!! Henrik...

Roberto sjunger bra oxå..

Skööön sjungande " gossar"...

Endel av de sköna L-K´s

Denna bilden har L-k´s med sig på spelningarna. AnnaE får ligga på Stefans piano.Dom är glad i att ha Anna som sin fan klubb annsvarig. Undrar när Scottarna har en bild med Carro  med sig, liggande på Claes zynt??

Detta är då den " COOLA" flanen??? HAHAHAHA...( Gud! Vad har människan i handen??? Vet hon inte om att det är farligt att röka????...)


Hoppas ni har haft det trevligt, det har jag...

Puss och kram på Er! / Suss

Inlägg med förhinder....

Hej!
Tro inte att jag glömt ER!

Började på ett fint inlägg igår Valborgmässoafronen på kvällen. Skulle tala om vad jag gjort underdagen o kvällen. Att vi hade en fin eld här i samhället med ett sjudundrandes fyrverkeri.
Det somnade jag sedan ifrån mitt i natten när jag satt här och skrev vid datorn i köket. ZZZZZZZZZZZzzzz...

Återupptog  det igen nu på morgonen. När jag satt här i min ensamhet och väntade på att resten av huset skulle vakna. Jag var uppe vid halv nio. Satt fortfarande själv kl 10. Här hade jag skrivit lite olika funderingar kring människans enorma handlande vid speciella helger.  Om att vi antagligen härstammar ifrån ekorrar och hamstrar. Eftersom vi handlar som vi trodde det var sista dagen på året som affärarna var öppna, haha.När jag då skulle sända iväg detta uppstod det ett fel. OCH naturligtvis hade jag inte sparat, så  ALLT försvann. Sedan vaknade huset och det blev dax för annat.

Så nu sitter jag här i sista minuten och vill uppdatera er. IKVÄLL så blir det Lygnevi, Sätila. Där blir det dans till Mina godingar SCOTTS och till L-K´s. Sedan hoppas jag träffa lite goa människor oxå. Men tiden börjar"  tryta" . Jag behöver börja att göra mig iordning för kvällen galej. Vi bör ju åka vid sju tiden, det tar en stund ner. Och det börjar kl 21,00. Har ni inget annat för ER, så kom.

Jag hör av mig imorgon igen gott folk. Nu måste jag russsaaaaa....

Puss och kram på ER! / Suss

RSS 2.0