Gud vad vackert.....

......det är ute!
Har ni hunnit att ta en sista promenad på detta året och sett hur guddomligt vackert det är ute.
Allt det vita som hänger i träden i kontrast mot den blåa himlen. Och sedan solen som lyser så vackert. Och det är ju dessutom en behaglig temperatur ute. Har ni inte varit ute än??? GE ER UT I NATUREN OCH NJUT....
Tänk på att allt detta är gratis och att frisk luft är hälsosamt.
För jag antar att det är flera av er som inte kommer att vara så hälsosamma ikväll...Skål ta med faan..



Är inte himlen underbart vacker?? Man kan inte sluta att ojja sig över dess skönhet....:):)



Det ser ut att ligga bomull över hela landskapet.....Bilderna är tagna utanför min dörr....



Nu skall jag tillbaka till jobbet. Vi skall ha lite nyårsfirande för våra gamla. Ett nytt år, ett år äldre. Vad är det för bra med det?????      / Kram Suss

Gott Nytt ÅR!!!!!

Hej mina vänner!
Först vill jag tacka ALLA mina trogna läsare som har gått in på min blogg och kollat, TROTTS att jag inte bloggat på över 2 veckor. TACK!!
Som sagt, det är ett tag sedan sist jag var här. Men nu skall det bli ordning på " torpet" igen, haha.
Jag har inte hunnit att vara vid datan så mycket. Har haft en hel del att göra. Och trotts allt, så är jag inte mer än människa. Jag behöver mina 2 timmar utav sömn jag oxå, hihi.
Jul förberedelserna tar sin tid. Och sedan under julen har man fullt upp. Hade 3 dagar ledigt under julen ( ifrån jobbet), det kändes ej.. Folket av löste varandra, och sedan var man ute på lite " sköjj" oxå. Det blev Gamblers och nykomlingarna WILLEZ i Boråsparken. Dom grabbarna var ännu bättre i verkligheten än på TV:n. Det kommer bilder sedan.

Idag är det då nyårsafton. Sista dagen på året.  Detta är min jobbar helg. Skall bränna av  ca 36 timmar innan det blir tisdagas morgon och jag blir ledig. Det kommer att gå bra. Julen är den storhelg jag tycker är jobbigast att jobba. Dom andra helgerna är ingenting, haha.

Har ni tänk på vad vackert det är just nu.
Tänkte på detta nu i morse när jag var ute och rökade. Det kanske är ett ämne till nyårs löftet, HAHA.
Himmlen är alldeles mörkblå, träden hänger vita, snön som bäddat in allt på marken och så dessa ljuvliga små ljus i alla fönstren. Det är så att man kan känna sig lycklig som lever just nu. Nu blev jag visst sentimental :).

Nu är kaffet uppdrucket och smörgåsen borta. Dax att besöka durschen en sväng.... Hoppas bara att inte pannan jävlas igen. Den jäklen har kostat oss " skjortan" denna månaden....
På återseende mina vänner. Kommer igen.
Nu är man tillbakas... Fundera nu ut ett bra nyårslöfte till midnatt. Men ta bara ett ni kan hålla. Hitta inte på ett ohållbart. Då får man dåligt sammvete att man inte kunde hålla löftet mer än några timmar eller en dag, haha.


Denna " gynnaren" kom på besök. Till glädje för alla barn. Stora som små. Besökte han ER oxå??h HOHO
/ Kram Suss

Godis i stora lass....

Nu leker man konditor!
Det är godis tillverkning som gäller.
Har gjort ca 120 st ischoklad nu ikväll. Har förberett till " tandläkarens bästa vänn", KNÄCKEN!! Den sätter sig som kitt i tänderna. Plomberna flyger all världens väg. Men en dröm för tandläkaren.......Ja, den enes död, den andres bröd, hehe.
Knäck är ett måste. Man får väl ta och suga lite försiktigt om man nu skulle vara lite känslig för att ta en ordentlig tugga i den sega härligheten.
Skulle inte klocka dra iväg alldeles så är det ett kok fudge som gäller oxå, mums

Senare......
Nu är jag klar för i natt...
Fudgen får vänta tills imorgon. Klockan är alldeles för mycket. haha. Hon är snart 02.00 på natten. Känner att John Blund sliter och drar i mina ögon. Jädrans lille gubbe med " Bocka skägget". Han kunde väl väntat en stund till. Det är faktiskt ganska bra gjort! VAD!!! Jag har inte bränt mig en enda gång. Annars så brukar jag bränna mig på knäcken och svära en hel del. Den är ju så jädrans VARM....Det brukar bli en fin blåsa som minne. Jag gör micro knäck. Smakar lika bra som om du skulle stå och koka halva natten/dagen. Det har blivit va 450 st. Det tar en stund att  fylla så många små formar, haha. Rena terapin så här mitt i nassen.
Imorgon så är det gran köp på programmet. Det är en jädrans historia. Men den tar vi då!
Så fram tills dess! Sov gott!      / Suss

Rör inte våra negresser!!!!....

Här i våran lille kommun har vi en tidning. Den kommer endast ut 3 gånger i veckan ( tis, tors o lördag). Den är inte så tjock, endast runt 30 sidor. Inte för att det står några sensations nyheter i den som man inte redan kunde se o höra på TV:n dagen innan. MEN, ändå ett måste på morgonen den dagen den kommer ut. Ligger den inte prydligt i brev lådan klockan 5 på morgonen så blir det till att ringa " exprä" och fråga var min tidning tagit vägen...Så bort skämda är vi här!...haha Och så kommer dom ut med en ny tidning! Tack för det UT.se

Nu var det då i lördags när jag kom till sista sidan. Då står det så här:
Marsipanfigurer kan få bikinitopp!
Vad är nu detta?
Jo!, Det är en förbipasserand person som har gått förbi våran lokala konditor. Gunther ni vet? Han som fick äran att tillverka våran Prinsessas tårta till bröllopet. Han bor ju här. Och tagit anstöt av att det finns marsipannegresser med bara bröst i skylt fönstret. Tar kontakt med tidningen, som i sin tur känner sig nödgade till att göra ett repotage.

Reportern frågar Gunther om han kan tänka sig att ta bort dom ifrån tillverkningen. Men detta är en av figurerna som säljs bäst. Det är kvinnor som köper dessa till sina männ..( undrar om detta skall ha någon betydelse av någon hemlig dröm männ kan ha tro???).Men gunther säger:
Att ta bort figurerna är inte aktuellt, men vi kanske kan sätta på en bikiniöverdel för dem som finner figurerna stötande......

Jag säger bara HERREGUD människa! Har du inget annat för dig att oroa dig för än bara bröst på en choklad MARSIPANfigur???? Då måtte din värld vara liten och inskränkt. Självförtroende tycks du ju inte heller ha ( ifall personen är en kvinna) . Eller annars är hon/han sexuellt hämad på något vis.
Se på det för vad det är! DET ÄR GODIS!!!
Är det inte rasist, så är det sexuellt anstötande....hm
Undrar om jag vågar äta en banan i allmänhetens åsyn tro.....någon kan ju ta anstöt på hur man äter den....haha

/ Suss

Lucia!....

Vilken underbar morgon!
Kollade Lucian på TV:n idag på morgonen! Vad vackert det var. Darin sjöng och då fick jag allt en tår i ögat. Vilken röst. Sonja sjöng oxå en vacker låt tillsammans med luciakören som inte gick av för hackor. Då knottrade sig huden,haha.
Annars tycker jag det är helmysigt att sitta i mörkret med ett levande ljus och se och lyssna på Lucian och hennes följe. Det är frid det!!
Har varit Lucia själv när man gick i sjätte klass. Men det var en tillställning som man snabbt vill glömma ( men den har etsatt sig fast ändå)... Det var sed att det alltid var 6:an som skulle stå för lucian i skolan. Vi övade med kören i skolan. Vi hade då fått en ny musiklärare. Han tyckte vi skulle ändra lite i sång repotoaren inför vårat framträdande. Det gnisslade lite bland oss som skulle sjunga. Vi skulle sjunga på latin???. Sagt och gjort. Som läraren bestämde blev det. Lucia dagen kom och alla var vi nervösa. Detta var ju något stor. Alla skulle ju titta på OSS. Allt ifrån 1 - 6:an, så det var ju många elever. Till saken hörde oxå att vi skulle inta använda aulan som vi gjort i ALLA andra år. Nejdå! Detta året skulle vi tryckas in i matsalen. Ni hör ju redan nu att det skulle gå åt skogen, haha. Vi kommer då fram skridande upp för trappan in i matsalen. Redan när jag kommer till dörren så känner man hettan slå emot en. Matsalen är proppfull. Där har då elever redan suttit en bra stund och transpererat svett och värme. Till detta kommer levande ljus och ett stort VARMT element. Här kommer då vi och ställer upp oss framför elementet. Vi drar igång vårat inlärda programm...Då ser man våran lille " vaktis" stänga till den enda tillgången till frisk luft ( dörrarna vi skred in i genom..) Undrar om han frös????
Effekten av detta tilltag lär inte vänta på sig. Man börjar att känna sig svimfärdig. Duns!!! Lena ramlar som en fura in i elementet. Duns! en till som svimmar... Vid detta laget så är det en ganska rejäl turboläns runt omkring.. Fönster som skall öppnas, vatten som skall hämtas, någon mår illa, någon gråter och mitti detta så springer Lucian sin väg, haha! Och det är jag... Vilket fiasko... Sedan den gången så håller jag mig ifrån att gå i Luciatåg. Det ger mig en olustig känsla i magtrackten.... Konstigt, förstår inte varför??????????

Idag är jag ledig på fm. Jobbar kväll.
Ny vecka och det betyder att det är dax för godis tillverkning. Godis är gott!!
Får nog se till att inskaffa granen denna veckan oxå. Jag jobbar helgen som kommer och sedan jul veckan. Då får jag ha sett till att granen inte står här naken. Utan att den fått lite kulor i grenen......

/ Kram på Er, Suss

3:dje advent....

Ja, jädrans i en lite ask, vad tiden bara rusar iväg.
Det är redan dax för det tredje ljuset att tändas....
Imorgon är det lucia...
Mycket kvar att göra, men man får hålla sig lugn. Inte släppa greppet...
Det är bara till att beta av varje hinder för sig....se framåt...
Idag är det jobbar kväll att se fram emot. Sedan hem och fortsätta...
Hoppas eran söndag är lugn och fin! Eller finns det flera som börjar att känna av " julefriden", haha ( ironi)..
/ Kram Suss

Hej tomtegubbar.....

Det var faan vad små tomtar det ligger överst i alla lådorna. Har dom förökat sig dom små röda nissarna?
Här ligger dom och smider planer några veckor under året. Ingen som stör dom när lådorna ligger längst in under trappen. Det är ett helt företag att få fram dom. Först får man plocka bort ALLT framför och sedan får man plocka tillbaka allt igen,  vilket företag för att bringa fram lite julmys i stugan.....
"Hej tomtegubbar slå i glasen och låt oss lustiga vara.........

Det blev Nobelmiddagen igår som jag tittade på. MEN! Vad hade våran drottning gjort med ögonen???
Lösfransar???? Kan nog inte säga att det var någon " hit" . Det såg inte riktigt klokt ut. Hade Viktoria haft det eller Madde ( var ju ej med) så skulle det vart OK. Men inte nu. Hoppas det var ett tilltag vi inte får se igen.... Men klänningarna var helt rätt. Det skulle vara lite skoj att få klä upp sig så för en kväll. Men det är klart! Det skulle vara lite jävligt att bugga i.......:)
Kram på Er! / Suss


En titt på min hall. Små kissarna ligger ofte på sin lilla kattfilt som ligger på golvet......


Fredags kväll......

En sådann feeling man får! Det känns skönt att arbetsveckan är över stökad. Nu väntar ro och stillhet detta vecko slut. Man kan behöva sådanna oxå. Arbets veckan kan faktiskt göra den ljushårige ännu ljusare. Det har varit mycket att stå i. Både på jobbet och hemma. Gör väl att nerverna sitter utan på skinnet och att man är  lite "lätt antändlig" vad det gäller dumma kommentarer och att man vill få saker gjorda......... Det skall väl bli bra med det oxå.
Idag skall jag göra en djup dykning i mina tomte lådor. Det är dax att damma av dom små röda nissarna.
Nu med åren så har ju tomtarna fått en större storlek. Dom små rackarna får ligga kvar i lådorna. Det blir väl arvegods en gång i tiden......dö humor!
Skulle kanske titta på finalen av IDOL eller kanske vara mer patriot och kolla på Nobelbanketten... Det är lite skoj att titta på kvinnfolkets gala klänningar. Det ger lite glamor feeling på fredags kvällen. Eller skall man kanske ge sig i kast med kommissarie MORSE. Det är en riktig gentelmann....
Nu får man nog börja att röra på sig.......
/ Kramiz på Er, Suss



TV rummet. Stakarna har varit nere i golvet några gånger. Dom små krypen ålar runt på fönsterbänken.... Det blir nog till att köpa nya nästa år!!


Mys kommer....

Morgon gott folk!
Hoppas att natten varit bra.
Själv skulle jag lätt ha kunnat sova några timmar till. Men det är bara att slänga benen över säng kante och bita ihop. UPP SKALL MAN!! Vet en karl som går upp mitt i natten ( vid tre, halv fyra) . Tar sina fyrbenta vänner för en lång promenad INNAN han beger sig till jobbet. Det kallar jag att gå upp tidigt....så jag skall inte gnälla. Skall åter komma till denna person senare ikväll..

Det kommer mera julemys ifrån skyn idag. Det snöar. Härligt!
Skall ni luta lutfisk så är det dax att lägga den i lut idag. Det är anna dagen idag. Och enligt gammal sed så skall den i baljan idag för att den skall hinna att bli klar till jul. ÄLSKAR lutfisk! Hur är det med ER! Gillar ni lutfisk????
Nu är det dax att bege sig till jobbet. / Kram Suss



Detta är en av mina fyrfotade vänner. Rasmus ( racermus) har blivit stor eller hur??



Och detta är Svante. Dom älskar att sitta i fönstret och titta på " den färska maten" som flyger utanför..hahaha



Förfryser.....

Herregud vad det är kallt ute! Ialla fall om man inte har vantar på sig på händerna.
Har varit ute och pyntat på alltan. Har satt upp lite grangirlanger runt den. Det blev riktigt mysigt. Har gått och väntat på att den skall hoppa upp ur lådan själv och sätta sig på plats, men sorry! Inget har hänt. Då får man ta och göra det själv. Det är ingen " pli" på sakerna. Allt skall man göra själv. Undrar om jag måste vara tomte oxå??? Det skulle inte förundra mig det minsta, haha. Inte ens i jule tid kan man få slippa att tjata på vuxet folk:(. Jag förutsätter kanske för mycket. Att var och en tar ett ansvar för att det skall bli trevligt och mysigt för alla...Kanske är det för mycket begärt???

Skall iväg och jobba nu ikväll. Är jag inte allt för trött så hör jag av mig.
/ Kram Suss


Så här ser det ut i mitt kök, där jag sitter och bloggar runt......

Redan 8 December.....

Hur fort går inte tiden????
Tänk! Det är redan den 8 dec??? Och det är bara 16 dagar kvar!!! 16 DAGAR!!!! Hur i allsin dar skall dessa dagar räcka till??.
Paket skall köpas ( bara några till), sedan skall de slåss in, lucia firanden på jobb, skola o dagis, det skall julpyntas, jul mat skal inköpas, sedan förberedas, julgodis skall fixas, granen skall inhandlas och kläs i sin grannlåt, det skall städas. och sedan skall man jobba där emellan......Listan kan göras lång. Det är så att svetten nästan tränger fram i pannan, haha!....Med andra ord JULJÄCKT........
Trivs som fisken i vattnet med allt julmys omkring mig.....MEN, man får göra lite om prioriteringar.....
Man skall inte klaga... det är skönt att veta att man lever....
Har ni spanat av naturen utanför erat fönster??? Det är ju rena Waultdisney julen utanför  fönstret! Detta är jule mys......mys....mys.....mys.

I söndags så lassade vi bilen full och styrde den mot Borås..Det var julklapps inköp som stod på listan! Det ger mig kalla kårar längst rygg raden att ge mig ut i julrushen! Men vad gör man? Bättre nu än senare nämre jul!! Och det var precis som jag befarade... Mycket folk, trångt, svettigt och jävligt!!!
En liten fråga bara! VARFÖR MÅSTE DOM SMÅ BARNEN FÖLJA MED???? Låt dessa får stanna hemma! Där sitter dom i sina vagnar som små michelingubbar fullt på klädda ( rubbet allså). Tror faan att dom gråter och kinkar då. Dom vuxna öppnar ju upp sina kläder, för det är ju varmt som i en masugn i affärerna....Nu pratar jag om familjer där det finns 2 vuxna i. Den ena kan väl stanna hemma med de små. Medans den andra vuxna gör inköpen??? Så har vi alltid gjort, och det har fungerat bra. Det är så synd åt barnen. Och inte blir föräldrarna glada heller när dom själva är varma och svettiga. Att höra på en gråtande " brand syren" som inte har någon av stängnings knapp...... Hujeda mig för affärer i juletid.
Men jag kom helskinnad hem. Och med mig i bagaget har jag tomtens klappar...Klart man måste hjälpa den gamle mannen med inköpen?. Hur skall han annars veta vad folk vill ha? OCH VAD JAG VILL HA??? HAHAHA!

Kram på Er där ute! / Suss

3:dje dagen....

Morsning korsning!!
Idag är det allså redan den 3 :dje dagen i December månad. Nedräkningen har börjat...
Bloggen är inte prioritering "number one"....Därför är det lite luckor i bloggandet. Mycket som skall hinnas med, hihi....
Har gjort en " present kalender" till lill killen. Vet ni hur långtid det tar att hitta 24 små saker att hänga upp????. Det tar evigheter....och sedan skall då dessa små grejer slås in i små paket. Rena terapi görat, haha.. men nu hänger den på väggen...
Funderar på om tomte lådan skall få sig en omgång???? Varför inte? Kan ju börja så smått!...
Det har kommit rejält med snö sedan sist! Det har även varit RIKTIGT kallt ute.  - 24  grader letade sig kvicksilvret ner sig till..( ett uttryck!) nu i veckan. Då åkte mössan framm!



Stora som små paket trängs på kalendern.......

En fråga!!!!
Är det okey för vuxna att ha en CKOKLAD KALENDER???????
/ Kram Suss


RSS 2.0