Blivande bagare?....

Det blev lite jäktigt imorse när vi skulle fira Em på morgonen kl 6. Vi sjöng och hon fick pengar ( stor valör ) och parfym. Vet inte om våran sång uppskattades i arla morgon stund. Efter en stund så rörde sig täcket igen. Fram krypande sticker Eriks nuna fram. Han trodde väl att det brann någon stanns och att brand larmet gått ( syftar på oss andras sångstämmor. Sedan när detta var klart var det dax att alla begavsig till sina aktiviter, skynda,skynda.
Väl hemma på eftermiddagen igen så var tårtan klar att hugga tänderna i. Den var fin och smakade bra. Det fanns även negerbollar på bordet. Dom fixade Emelie och Alex igår kväll. När Alex kom hem igår sa han att han ville baka negebollar. Alex hade huvudansvaret för att pärlsockret kom på plats. Det kanske finns en bagare i denna killen,haha

Nu ikväll så städade jag på alltan. Torkade av och skurade. Tog fram lite grejer och planterade mina blomlådor. Det blev murgröna, citrongula och lila-blå pensér. Snyggt som attan. Bilder kommer sedan. Vill att det skall vara fint nu till Valborgsmässoafton.
Vad skall ni hitta på???


Så här fin blev tårtan. Orkideén fick Em avErik.


Dessa små godingar har Alex bakat. Är dom inte fiiinnaa. I skrivande stund finns det inte många kvar,haha

Puss och kram på ER! / Suss



Hurra, hurra, hurra!....

Idag är det ingen vanlig dag, för idag är det stora tjejen Emelie födelsedag. HURRA;HURRA;HURRAAAA
Nu blir hon stora tjejen, hon fyller 18 år.



GRATTIS EMELIE, HA EN BRA DAG!
Hoppas tårtan är färdig till vi kommer hem.



GATTIS ÄVEN TILL MARIA, (gladsax) som fyller år idag!

Puss och kram på ER!/ Suss

Helt OK att undra....

Förunderliga äro våra vägar.....
Det kan man nästan säga att en del möten är. Har fått frågan av Maria hur jag snubblade över Anna´s blogg.
Snubbla är nog rätta ordet. Körde runt lite över olika bloggar. Hittar då en blogg vars person ( tror jag ) skulle göra en resa. Hon hade diverse afrikanska djur att visa upp. Läste den då o då. Men så en dag hade jag inte tid för datan ( detta är väl nämre ett år sedan) Så det tog säkert 14 dagar innan jag satte mig ner för att kolla vad som hänt på denna långa tid. Ve och fasa. Jag kom inte ihåg bloggnamnet. Hur jag än försökte så kom jag inte rätt. Shit, Shit och åter shit.
För att jag skall fastna för en blogg så måste den innehålla vissa saker! Den måste vara skriven på ett roligt sätt. Jag tycker om att skratta. Ibland när jag läser Era bloggar så är det tur ingen ser o hör mig. Jag skulle nog lätt bli förd till "resta". Sitter här och små ler och ibland skrattar hög( Älgen, Josefsson lösdrift, nya mode bloggen av lantmännens kläder m.m )( När nickaren går genom väggen, men gladsaxfrun använder " dörren", Granen som till en början var fin och ståtlig, men slutade som en topp m.m). Lite ironi skadar aldrig, och att man bjuder på sig själv. Att läsa om någon annans vardagsliv och tankar. Bloggar som bara innehåller dagens out fit och diverse sminktips tilltalar mig inte. Bloggen måste ha " DET". Och det har jag hittat i Era bloggar. Kan gå en hel dag  på jobbet och fundera på vad ni har haft för Er, trotts att jag inte känner ER personligen. Slänga mig på datorn när jag kommer hem för att se vad som hänt I Eran vardag. Maria, din blogg hittade jag på Weronicat.blogg.se.
Så en dag när jag läste din blogg, Maria så fanns bara Annas blogg där. Vad glad jag blev. Och på den vägen är det. Ulrika! din blogg försvann i samma veva som Anna´s gjorde. men nu hittade jag dig igen, kul. Du har så fina foton.

Puss och kram mina bloggare! / Suss

Ingen pardon nu....

Ni skall inte tro att jag hann fixa räkningarna igår kväll. MEN NU skall det göras. Nu finns det ingen pardon. Tycker inte om när det blir så sent i månaden. Det blir alltid lite sent när jag jobbar sista helgen. Håller Herr L vaken för att vi skall  hjälpasåt. Det brukar alltid ta en så där 2,5 timme. Skriver och sedan så sätter jag alltid in räkningarna i pärmar. Allt för att man skall kunna hitta lätt ifall man skulle behöva ett papper någon gång i framtiden. Är nog lite pedant av mig ( Herr L säger mycket, förstår inte vad han pratar om, HAHA.) 

Nu är det bokat! Det blir Sätila 1:a maj. Där spelar Scotts och L-K. Var där förra året. Vilket ööss det var. Hur kul som helst. Detta blir första utedansen för säsongen. Alltid lika svårt att veta vad man skall ta på sig. Där kommer att vara en MASSA goa tjejer man har lärt känna genom året. Allt pågrund av dessa båda band. Anna som håller koll på L-Ks  fanclub. Och Carro tjejen som håller i Scotts fanzone. ni kan ju gå in och titta på deras sidor. jag har deras länkar längst ner på min blogg sida. gud vad skoj det skall bli.

Puss och kram på Er! / Suss

Glutenfri sockerkaka...

Hej Maria!
Här kommer två recept på en bra socker kaka som är glutenfri. Jag använder alltid finax MJÖLMIX. Kakor och bullar smakar precis som  vanligt. Det är skillnad på mjöl och mjöl.

Ingredienser:

2 ägg
2 dl strösocker
1 - 2. tsk vaniljsocker
1,5 dl glutenfritt mjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
1 dl HETT vatten 
( eller annan smaktillsatts)

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en avlång kakform som rymmer ca 1 1/2 liter. Strö den med kokos eller glutenfritt strö bröd.

Vispa ägg, strösocker, och vanilj socker poröst. Blanda samman de båda mjölsorterna och bakpulver. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten. Tillsätt det varma vattnet och rör försiktigt till en jämn smet.

Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 40 min eller tills den känns torr.

Låt svalna något i formen innan den stjälps upp

Har ett annat recept oxå:

2 1/4 dl srtösocker
1 1/2 dl flytande margarin
2 1/4 dl mjölk
ALLT detta skall RÖRAS samman.
Häll i 4 1/2 dl glutenfritt mjöl, 2 tsk bakpulver o 1 1/2 tsk fiber husk. Smaksätt med  2 tsk vaniljsocker eller 1/2 tsk citronskal. Gräddas i 200 grader i ca 30 min
Denna smeten går även bra att använda till äppelkaka. Tryck bara ner äpplena i en liten långpanna


Emelie bakade denna idag. Det skall bli en fin tårta, gulle henne.


Detta är det glutenfria mjölets delux . Prova detta om ni anväder något annat. Pris ca 30:- för ca 1kg. Det ni! Vad kostar vanligt mjöl???

Till Er som inte vet, är det jag som är glutenintolerant / celiaki. Tål inte något av de 4:a sädes slagen. Har haft det i hela mitt liv, men det kunde ha varit värre, hihi.

Puss och kram på Er! / Suss

Info om veckan och framtiden...

God kväll go vänner i bloggens värld!
Igår så grillade vi ute, men åt inne för första gången för säsongen. Glömde att ta någon go matbild, och vem vill se på matrester, haha. Efter den dunder kvällsmaten blev jag som en" klubbad säl" ( ursäkta uttrycket alla djurvänner). Somnade gott och sov tills klockan ringde 04,50 i morse. Har jobbat 4 dagar nu, så jag känner mig lite trött. Men har bara ledigt imorgon.Skall försöka att fixa med räkningarna nu ikväll. Finns det något som är mera tråkigt att göra??? Men det är ju ett slags nödvändigt ont. Bara det blir några tusen lappar över till "rajtantajtans" så är det en bra månad( klädköp , nöjen och åter nöjen,haha). Skulle behöva deklarera oxå. Men det går ganska fort. Skickar man iväg det per sms eller telefon, så brukar man få tillbaka vid middsommar ( prisa skatteåterbäringen! som dom säger i Robin Hood ). JAG FÅR TILLBAKA, jippi. Det blir några sköna tusenlappar.
 
 Jag börjar min semester v25, 26, 27, 28 0ch 29. det blir tidigt i år. Det är inget jag tycker om, för jag tycker det mest regnar då. Men det är så det är, för vi allterner på jobbet. Så det är bara att gilla läget.
Det är en ganska arbetsamm vecka som ligger framför mig. Vi var på dagismöte ikväll. Ett annat möte imorgon. Jobbar delad tur mitt i veckan. Och sedan är det födelsedag i slutet av veckan oxå. så det finns lite att göra. Sedan kommer helgen och då skall det bli lite nöjen,hhmm. Har inte bestämt än vart det blir. Återkommer till detta senare.


Dagis personalen sa på mötet idag att Alex ofta pratar om sina stora systrar. Han är stolt över dom. Han älskar " Fis" och Emla, haha. Hans namn för Sofie o Emelie.
Mammas och Pappas söta "uggle" ungar.

Puss och kram på Er! / Suss

Vita elefanter,in my as.....

Hej!
Måste bara få tala om att vi har haft en världskändis i våran lilla stad , Ulricehamn. Den store Joe Labero.  Han kom direkt ifrån världsmetropolen, Paris. Vi har ju inte ens några stopp ljus i stan,haha.   Det måste vara stora kontraster . Kan ni tänka Er detta. Men jag blev lite besviken. Trodde nog jag skulle få se  något vilddjur elle en vit elefent fast kedjad utanför det resta tältet. Men tjii fick jag. Där emot fanns det en vit " LIMO" med ett X antal brudar i . Ja, detta tilltalade väl den manliga publiken..

Jobbet flöt på bra igår. Det blev bara lite jäktigt över middagen. Det finns liksom inte biståndsbedömt att ett "vanligt" toa besök får ta 40 min, haha. Då blir det lite besvärligt att få ut mat till dom andra som väntar.  Vi har två arbetslag på min arbetsplats. Ett inne och ett ute. Jag jobbade ute igår och skall så göra idag oxå. Men det är bara skönt så länge det är fint väder. MEN, när vädrets makter inte är på mänsklighetens sida, då är det inte så trevligt.

Ha en trevlig dag till alla Er som är lediga! Och till oss som jobbar: Ledighet kommer, då jobbar dom andra som är lediga idag

Puss och kram på ER! / Suss

Nöff, nöff.....

Godmorgon!
Har sovit som en liten gris hela natten, nöff,nöff.
Då var det åter en ny dag. Borta är gamla bekymmer. Men förhoppningsvis kommer det att bli en bra dag. Men skall man gå på magkänslan så är detta bara ett önske tänkande, haha. Kollade arbets schemat igår, och detta säger mig att vi som jobbar kommer att få det "hett" om öron. Vi har MYCKET att göra och en person kort. Vi får hoppas det inte ringer någon mera nu på morgonen och sjukanmäler sig.
Tande - den känns, men det är ok. Jag har ju  min kompis "Burana" värktablett.
" Det skall va gött att leva, annars kan det kvetta........"

Puss och kram på Er! / Suss

Tandtroll.....

Var då hos tandis idag, och det blev som jag trodde!! INGEN ROLIG HISTORIA.
Har haft värk i en kindtand i nedre käken ett tag. Vet av erfarenhet vad det leder till. Han tog några bilder på tanden. Skakade på huvudet och sa att det inte fanns så mycket hopp för den. Detta kände jag på mig innan. Tänder som är mycket lagade blir hemskt porösa.  Han gav mig en bedövningsspruta , vi väntade. Han borrade. Jag sa att det gjorde ont. Fick en 2:dra spruta. Vi väntade. Han försökte åter borra och lokalisera någon kanal ( tanken var att vi skulle döda nerverna). AJ, igen. Men vad nu då, säger han? Det gör fortfarande JÄTTE ont, säger jag (isade ända ner i skallen). Vi kan inte göra mera än att ta EN till. Får nu min 3:DJE spruta. Och vi väntar. Vid detta laget är jag så blöt på ryggen så man kan tro jag badat. Hans panna innehåller oxå svettpärlor. Nytt försök att leta efter kanaler. Han kollar hela tide på röntgen skärmen. Mumlar något jag ej uppfattar. AAJJJ... Herre jävlar, det gör fortfarande ont. Nu börjar han nog känna sig maktlös. - Syster! kan jag få en "BLÅ" spruta denna gången! ja ni läser rätt! Jag får spruta nr 4:a. Men ni skall inte tro att jag blev bedövad av den ( ialla fall inte just då, haha). Där slutar han,  och säger: Susanne! jag kan inte fortsätta. jag får skicka remiss till op, i Borås. Dom får dra tanden, rötterna har vuxit runt, i varandra, så man kan inte finna några.
Så efter 4:a sprutor så sitter faanskapet kvar i munnen( 3 röda o 1 blå, sprutorna visar olika styrka och bedövningsinnehåll). Det är ju inte första gången jag drar ut en tand genom operation. Visdomständerna har gått denna vägen oxå.
Bedövningen kom sedan när jag kom hem. Då smällde det till på en gång. Såg ut som jag fått en stroke. Kunde inte svälja ordentligt. Paniken låg på lut. Men jag fixade det. Bedövningen släppte som först vid 19 tiden nu ikväll. Jag hade ju lovat att jobba extra nu ikväll oxå. Det var många som inte hörde vad jag sluddrade fram, men det fick gå.
Så nu får jag gå här och vänta på remiss till op i Borås. Vilket jävla skit. Kan väl lätt hålla mig för skratt nu ikväll. Kostnad  för att dra en tand runt 4000:-. Bit i den ni.
Jobbar nu i helgen men lovar jag skall skriva en rad eller två till er.
Nu skall jag stoppa i mig lite mera gift för " skalla värke ", anntagligen spänningshuvudvärk.

Puss och kram på Er! / Suss

ZZZ..z..z.....

Tösen fick en ny tid, redan idag. Halsprovet hade kommit. Det visade halsfluss. Så det blev ny ordination med pencillinet. Nu skall dosen vara 3*3 per dag.  Och så skall hon ta lite värktabletter emot värken. Nu vore det ju sjutton om inte medecine, skulle bita på alla äckliga bakterier.
Eftermiddagen har gått i SPT´s tecken. Gjorde inte så mycket av detta igår) Men idag har jag gjort desstomera.

Då är det tandis imorgon. Detta är inget jag vill. Men jag går dit efter stor vånda. Det  är skönt när man kommer där ifrån.
Blev tillfrågad idag om jag kunde jobba på fredag kväll. OK svarade jag då. Trotts att jag egentligen är ledig.
Nu skall det sovas här, känner mig rejält trött.....ZZZ..z..z..z..z

Puss och kram på ER! / Suss

Olyckor.......

Man säger ju " Att en olycka aldrig kommer ensam" och det stämmer ta med faan.
Min syster talade om att våran far har gått och ramlat ( detta sa hon igår) och att hon skulle följa med honom till akuten i Borås. Han kunde inte röra sig. Han är 71 år.Han hade missat föremålet han skulle sätta sig på, och slog o backen med en duns ( väger ca 100 kilo). så det blev en rejäl markkänning. Pappa har alltid varit en reslig karl på höga höjder( ca 1,93 lång). Men med åren har han krymt ihop. Men han upptar än idag en stor plats i ett rumm. Efter röntgen som inte visade att något var brutet, så sa dom att han troligen fått en blödning i hjärnan. Han var lite slapp på vänster sida. Detta är inget nytt. Han har haft stroke förr och dessutom är by-pas opererad.  Och lite annat smått o gott som kommer med åren. Så dom ville ha honom kvar. Min syster fick ta i ordentligt med att säga till honom att han måste vara kvar. Han ville inte (han är envis som en åsna, haha). När hon då trodde att allt var klart, så ringer min broder till henne och säger: -Jag är på väg in med morsan till akuten!!! Ja, då har hon svimmat och brutit armen i fallet( hon är 72 år). Så hur stor är sannolikheten att man har båda sina föräldrar på akuten samtidigt med en skada??? Man kan ju nästan tro att detta är skrivit av Stefan o Krister, haha. Men det är sant varenda ord.
Så just nu är morsan hemkommen med gipsad arm och farsan befinner sig på lassarett. Syster yster skall fixa så att hemtjänsten kommer och hjälper mamma en tid framöver. Ialla fall tills hon blir av med gipsett (6 v) och far i huset kommer hem.

Här hemma försöker jag få tag i vårdcentralen. Medicinen som Em fick för halsflussen hjälper inte. Hon har ondare idag, än i tisdags. Dessutom feber. Stackars tös.

Puss och kram på Er! / Suss

Scotts hingstarna.....

JAAAAAA! Då har den äntligen kommit!
När jag kom hem så låg Scotts nya CD och väntade på mig. Har beställt den ifrån Bengans.se. På med CD´n och upp med ljudet. Ur högtalarna strömmar en skön röst och takt fast musik ( Lillen sköter trummandet med fasta slag). Henrik  sjunger med silkes len röst. Naturligtvis är det alla grabbarna i bandet som gör gruppen SCOTTS. Skulle ni vara intresserade av Scotts kan ni gå in på länken till deras sida. Titta även in på Carro´s sida. Det är hon som håller i Scotts fanzone. En super skön tjej som gör ett makalöst bra jobb.. HEJA CARRO!!
Idag är hon på böljan den blå tillsammans med Scottarna.
CD´n är hur bra som helst, köp,köp,köp. Jag har några skivor av dom ,haha. Var 11 gånger förra året och dansade till dom. Kan man säga att man är " biten" av dom????

Alex var på dagis idag efter en vecka hemma. Han tyckte det var kul, men han var rejällt trött nu ikväll. Det blev sängen redan vid sju tiden. Det är skönt när barn somnar tidigt. Då blir det mera tid över till annat för oss vuxna, eller hur??

Det har fatiskt snöat här nu ikväll, BUUURRR...Jag vill ha vår och inte vinter igen. Någon mera som känner som jag???
Nu skall jag leta fram den bärbare CD spelaren och sätta den på mig och sedan lägga mig för att somna med Scotts i öronen.  Bigamist? - Nehej, inte jag då....hahaha.


Alla CD skivorna med " gullgossarna " Dessa har gått några varv i bil stereon.


Den nya, heta CD´n med "Hingstarna" ifrån Lidköping!!! GNÄGG!!


Sofie fick  stå modell med min dyrgrip. Det finns ett linne och cigg tändare oxå (här hemma)

Puss och kram på Er! / Suss





2,5 timmes vila.....

Godmorgon!
Ja , då var det dax att vakna igen!
Igår blev det aldelles för sent ( något som är ganska vanligt för min del). Sov tid: 2,5 timme, haha. Det är nu man får koppla in "duracell" batterierna. Lite sendrag i ögonen, men man får inte klaga! Det blir väl kanske lite segt i eftermiddag då vi har arbetsplatsmöte på jobbet. Det brukar inte vara direkt upp piggande om ni förstår!. Men.. hopp in i duschen och sedan går det av bara farten.
Man skall inte klaga, det finns dom som inget jobb har....
Hoppas ni får en bra dag. Hörs ikväll


Puss och kram på Er! / Suss

Burana min trogne vän.....

Godkväll gott folk!
Tänk vad en dag går fort.
Dagen innehöll lite mera tråkigheter oxå!
Jag var tvungen att ringa till min tandläkare . Har fått ont i en tand IGEN. Jag skulle behöva klipp kort hos honom, haha. Nu var det bara 2 månader sedan sist, Det är inget jag ser fram emot, men ett nödvändigt ont kan man säga. Fick tid på fredag kl 12 (mer info om detta längre fram). Nu blir det till att våndas i några dagar. Tack för att det finns burana värktabletter. Dessa "stora" godingar tar effektivt bort tandvärk (price the lord,halleluja).

Ikväll var jag på sista fox-kursen för säsongen. Vad skall man förgylla vardagskvällen med nu? Nu är det bara dans ute som gäller. Nästa gång blir troligtvis Valborgsmässoafton. Då finns det några ställen att välja på. Scotts i Skirö, Eksjö - Arvingarna,Herrljunga - L-K, Björnholmen, Nässjö - Blenders, sigges loge. Pic and chosse! Har inte bestämt än, utan jag skall fundera.

Lill killen är feber fri nu! Så imorgon blir det jobb och dagis för honom. Det tycker han är kul. Men han är inte så förtjust i när vi väcker honom kl ca 05, 20 på morgonen. Då vill han sova lite till, haha. Det är tidigt barn får gå
 upp, och tänk! Detta gör man hela sitt liv sedan. Inte undra på att man känner sig tröttare ju äldre man bliirr...

Måste passa på att TACKA alla som varit inne på min blogg. Efter bara denna lilla tiden är ni enormt många. KUL och TACK så mycket.

Puss och kram på Er! / Suss


Tiger hona....

Sjukvård...hm
Stora tjejen kom hem ifrån killen igår och sa att hon hade ont i halsen. Hon lät som om hon svalt en falukorv på tvären, haha. Gjorde en snabb koll för att se hur halsen såg ut. Behövde inte vara doktor för att säga HALSFLUSS. Så imorse ringde jag då till vårdcentralen, och sa att tösen hade hemskt ont i halsen. Det är nu det roliga börjar. Sköterskan frågar: -Har hon feber? -NNej ( jag), Är hon förkyld?- NNej (jag), Har hon ont någon annan stanns?- NNej. Jag känner nu vid detta laget bara irritation över personen ifråga. Hade hon inte hört att jag sa tagg tråd i halsen? Sköterskan började nu att svamla om att man  kan han ha ont ihalsen ändå. Men det är nu fru Lundin morskar till sig, och säger: JAG VILL ATT NI TITTAR PÅ HENNES HALS..( bestämdheten i rösten går inte att ta miste på, hihi). Kan nästan känna vad hon i ändan av luren tänker! (Det var en jä.. besvärlig kärring). Det är tyst en bra stund. Sedan säger slemproppen i luren: Hon kan  komma 10,40( kort o koncist).Tack säger jag.
Man skall inte tro att man kan köra över mig hur som helst. Jag slåss som en tiger hona när det gäller mina barn.
Men svensk sjukvård är fantasktisk, men det gäller att ta sig förbi alla slemmproppar på vägen dit,haha.
Tösen befann sig där vid utsatt tid. DOKTORN kollade i halsen och sa HALSFLUSS ( hon tog även ett halsprov för att vara riktigt säker, gulle hon.) . Funderade om jag skulle ta svängen förbi "slemmproppen" och trycka upp receptet i ansiktet på henne? Men jag besinnade mig. Tösen behövde sin medicin och även jag vet vad som är rätt och fel...

Puss och kram på Er! / Suss

Dela lika....

Är hemma idag. Lill killen har fortfarande feber , inte så mycket längre ( 37,8). Så det är på väg neråt. Mr L har varit hemma 3 dagar, så nu får han jobba och jag hemma. Ja, ialla fall på dagen. Jag skulle ha gjort en Delad tur (7 - 13.....16 - 21,15 ) idag, så jag VABár bara halva. Skall jobba min kväll som vanligt. Tycker att man skall dela på att vara hemma när  barnen är sjuka. Har ingen förståelse för familjer där " bara" mamman skall vara frånvarande ifrån sitt jobb. Man är väl 2 när man dansar tango???? (nu får jag väl någon ilsken förälder på mig ). Men inte skaffar man sig barn om man inte har " råd " med dom, eller??? Hela familjens ekonomi kan väl inte bara hänga på en person??
Idag har jag hängivit mig åt SPT ( städa, plocka, torka). Detta är mig en ständig följeslagare. Hänger över mig , ihärdigare än en fästing,haha. Fick ett raseri utbrott när jag kom ner till pannrummet. S hade rengjort hos sina marsvin igår. Men tydligen glömt att plocka bort efter sig... Allt var fram draget, MITT på golvet ( spån, hö, det gamla spånet , fullt med hö på golvet ).  Dessa barn, dom ger en gråa hår.....fniss. Men dom är goa att ha.


Puss och kram på Er! / Suss

Dum eller bara naiv.....

Efter att varit ute och "harvat" runt i några häckar och blomland, så tyckte jag det var dax att gå in. Lilleman saknade sin mamma och han ville säga: -  God natt! Syns imon. Sedan när han somnat infaller lugnet i det Lundinska hemmet, hihi.
Sofie o jag fick för oss att vi skulle göra oss vackrare, haha. Vi skulle lägga lite "masker" tänkte vi oss. Hon valde en varm mask. Medan jag fick hugga in på det tunga artelleriet direkt. Här kan man inte mjuk fjöla om man vill hindra rynkorna från att göra sitt intåg. Tog en rejäl lermask, som lovade att den gick på djupet( djupet av skinnet eller plånboken kan man undra??). Ni  får se hur fina vi var, men bli inte rädda, haha
Är vi kvinnor bara dumma eller enormt naiva?Jag inkluderad. Kan med handen på hjärtat säga att mitt badrumsskåp innehåller diverse grejer. Allt från masker, anti rynkkräm dag o natt, instant lift serum, expert lift tonic,derma genesis, special kräm till under ögonen, lift activ nuit, happyderm lift m.m Det enda som fattas är väl Botox HAHA o åter haha ( men jag tror nog jag skulle fylla i en eller två rynkor ändå). Är inte en rynka ett bevis på att man har levt ett år till?? Så varför är det så jädrans svårt att acceptera dom då. Tror ni att alla dessa prepparat gör någon verkan? Reklamen kan ju lova både "guld och gröna skogar". Man kanske skall börja med vad man stoppar i sig! Kolla alla ryssar. Där heter långt liv JOUGHURT.
Så bort med allt som är gott: Kaffe, te, sprit ( här klarar jag mig), ciggaretter o den största faran; solarium. Skulle man inte kunna använda detta så skulle livet bli torftigt. Så, jag lever som jag hittills har gjort och tror att lite dyr kräm kan hjälpa mig, haha
Tänkte avsluta med en historia där man kan ställa sig frågan . Om inte männen är dom som är mest naiva.
3 män diskuterar sina fruar, min fru är så dum att hon köper TV bilagan fast vi inte har någon Tv. Dom andra skrattar. Å den adra säger. Att min fru är så dum att hon vattnar blommorna fast vi har plastväxter. Den tredje skrattar rått och säger: Ja, men min fru måste vara dummast av dom alla!  Hon åkte på konferans med jobbet  och tog med sig kondomer, hon har ju ingen k..( här vart det inget fint ord, ursäkta). 


Vem har sagt att det är vackert att göra sig VACKER, haha


Ett välfyllt skönhets skåp. Har någon sett min Botox flaska????

Puss och kram på Er! / Suss

Seg i benen....

Fick då sov morgon idag. Det kändes skönt, men igengälld så var jag uppe i 24 timmar. Känner mig lite seg i benen. Efter mycket dans igår kväll. Det var mycket folk som dansade och höll igång. Efter några buggturer så är man ganska varm i kläderna. Timmarna försvann i ett "naffs". Det är dööö kul att dansa. Men ibland får man ta en tur med en person med två vänster eller höger fötter. Det är vid dessa tillfällen 7 min är jä...gt lååånga.
Blev upp bjuden av en sådann person igår.
För det första så kände jag inte till turerna han använde. Fråga då lite försiktigt om han var Borås dansare ( lärarna lär ut olika emellan Borås o Ulricehamn).  - Nehe, sa han!. Jag hittar på själv. Jag tycker om att leka. ( Han var runt 55.) Kände i  det ögonblicker. HERRE JÄVLAR, detta kommer inte att bli kul. Tycker inte om att slängas runt som en vante. Ni tänker säkert!  VARFÖR lämnar hon inte honom?. Men jag är snäll haha, och skulle bara i ytersta nödfall lämna någon på dans golvet. Och det är om någon är så full att han inte kan dansa.
Ni kan tänka ER någon som var glad när denna " så kallade " dans var över. Aktade mig mycket noga för att vara för nära honom resten av kvällen. Och ni skall inte tro att jag bjöd till baka, haha.

Whalströms gossarna spelade go och dansant musik. Man hörde även vad dom sjöng. Endel band kan ha lite svårt med detta. Dom skall vi dansa till igen. Här nedan kommer lite bilder ifrån kvällen på bandet.
Får ta mig i kragen och gör lite vetiga saker. Klart slut......


Kaffe på morgonen är ETT måste.


Ett "gäng" käcka gossar som höll lådan hela kvällen.


Han gillade att bli fotad,haha. Röda byxor? Är detta nya trenden?


En bild av en zoombi, haha Efter att varit vaken i 24 timmar ( It´s me)

Puss och kram på Er. / Suss


Vart är sooolen.....

Hade tänkt mig en dag ute iträdgården, men tjii fick jag! Ingen sol och det blåser rena istids vindar. Kallt som attan. Det lockar inte direkt till att vara ute nu. Men jag får väl se det från den positiva sidan. Jag lär ju inte ha träningsvärk imorgon.  Annars är det lätt hänt att man får det i muskler man inte har brukat på ett halv år,haha.

Får se till att så man börjar itid för att bli klar till kvällens begivenheter. Vi ser ju alltid till att killen är klar och sover innan vi åker på dans. Så när någon av tjejerna är " barnvakt " är det inte sååå betungande. Det är i stort sett bara att dom är hemma. På alla år vi har haft Alex, så har han bara sovit i våran säng EN gång. Inte ens som bäbis. Och han sover hela nätterna. Vi säger att vi skall åka och att X är hemma ( någon av stora syskonen). Då säger han! -OK, mamma. Aldrig några problem. Tycker synd om föräldrar som knappast kan gå på toa själva, utan att barnen gråter..

Det blir Boråsparken ikväll.
Det är dans upp på vägen på lördagnatten..................

Puss o kram på Er. / Suss

Soff odjuret...

Då har en ny vecka gått och det är äntligen helg. Och man är dessutom ledig. Det känns bra. Enda "smolket" är att killen fortfarande har nästan 40 graders feber. Där är en av osakerna att jag är uppe vid denna okristliga tidiga timma fast jag är ledig. Vattnet var slut, och han behövde mera.
Den andra andledningen är att jag är hungrig!!
Igår kväll när jag lagt Alex, så skulle jag bara slå mig ner framför TV:n en "liten" stund! NI vet! Man vill bara kolla av vad som finns på " dumburken". Det var tyst och skönt hemma. Stora tjejerna var inte hemma. och "Mr L" var någon stanns i huset. Allt andades lugn o ro.
Man sätter sig lite försiktigt längst ut på kanten,  sappar runt på kanalerna, hittar något man vill se på. Sätter sig lite bättre i soffan. Ni vet, sjunker ner lite skööönt. Känner redan efter 10 min att man bara skall blunda en liten stund medan reklamen pågår. Det är då soffodjuret slukar en med hull o hår. Och efter det vet man ingenting.......
Så därför är jag hungrig. Åt inget igår kväll
Och förresten! Ser att grannen oxå är uppe och är inne i kylskåpet. Undrar vad hans orsak kan vara. Kanske har han oxå ett soffodjur hemma............. HAHA.

Puss o kram på Er. / Suss

Full rulle...

Ja , då var man ifarten igen! HAha
Har endel att ordna med idag enligt agendan.
- städa lite
-fixa mat
- göra sig iordning till jobbet
- Möte kl 14
- Börja jobba kl 16

Gick och la mig vid halv tre tiden inatt/morgon, lill killen var varm " som en spis " han har ju feber. Han vaknade för han var så täppt i näsan. Så det blev näsdroppar och alvedon. Sedan tog det lite tid innan han somnade igen. Sedan var jag uppe vid sju igen. Så nu håller jag på för fullt. Förstår inte varför mitt dygn inte har fler timmar ( jag skulle behöva det, haha ).
Hoppas att ni oxå har något meningsfullt att fylla ut ER dag med. Livet är härligt ändå...

Puss och kram på ER! / Suss

Kl 05,30.....

Ja, inte hoppar man upp ur sängen med ett " skutt" inte. Hade gärna legat kvar en stund till. Men jobbet kallar. Idag blir det en lång dag. Åker nu vid halv sju, och kommer inte hem innan vid tio tiden ikväll. Har delad tur idag. Men tänker inte åka hem på " timmarna. Tänkte jag skulle skaffa mig lite trevlig vår bränna. Tar en vilo paus i solariet.
Vi hörs vid ett senare tillfälle.
Ha nu en bra dag på ER. Och tänk på : Skjut inte upp det du kan göra idag. Imorgon kan det vara för sent, hehe.

Puss och kram på ER. / Suss

Fox!!

Kvällning!
Nu är jag åter  hemma efter en kväll som gått i dansens tecken. Jodå! ni läste rätt. Jag går på FOX kurs på tisdagskvällarna. Gunnar som jag nämnde om i söndagens inlägg är kursledare tillsammans med sin fru. Men tyvärr är det bara en tisdag kvar. Sedan börjar alla dans kurser till hösten igen. Det känns långt till hösten. Men det kommer en fin sommar med en massa ute danser nu. Här skall det dansas. Det finns inget roligare ( just nu ) än att dansa. Vad blir det till hösten då??? Forts. på buggen, forts på foxen. Skulle även vilja prova någon annan dans, förslag? Jag har gått kurser förr, men det skadar aldrig att fin slipa dans stegen med jämna mellanrum. Och framför allt.. Det är så roligt att träffa andra. Den sociala biten är stor. På lördag så blir det WHALSTRÖMS i Boråsparken. Kom dit vetja...


Mellersta tjejen gick omkring här och filmade med den nya "mojängen på kväll.Hon spelade in en liten snutt. En kort (haha) film på hur man kan säga HEJ på olika sätt. Gå gärna in på hennes blogg och ta ER en titt på  Fjantfilmen.

Klicka här:
http://sofielundin.blogg.se/

Puss och kram på ER. / Suss

VAB

Godmorgon!
Idag blev det VAB ( vård utav barn ). Lill killen på 4,5 år är förkyld med hosta o feber. Det är inte kul att ringa på morgonen till jobbet och säga att man inte kommer. Man vet ju att det blir problem. Vi har inte så många vikarier att ta till, för endel går redan på schema. Men " äkta" hälften har sagt att han tar resten av veckan, gulle han.

Försäkringskassan!!! Vad är detta för sengångare! 
Att ringa dit tar ju evigheter och är en snårskog av knapptryckningar. Man får inte ha bråttom precis. Allt skulle ju bli bättre med det nya systemet. Kan undra för vem??? Troligtvis ingen.....


Puss och kram. / Suss

Tekniska "mojänger"...

Nu har den kommit!!
Våran nya nya "mojäng". En ny vidiokamera ,Legria FS36. Haha! Jag är nog den mest otekniska person som finns. Men enligt dottern så skulle detta vara ett OK köp, om man inte vill punga ut med 20000:-.
Hon har redan varit i farten och spelat in. JAG har bara tittat på paketen och tänkt: Gud vilken djungel av knappar och blinkande lampor. Barn är mera orädda, dom bara trycker runt och ser vad som händer. Som vuxen tänker man mera. Man är ju mera försiktig, vill ju inte göra sönder något. Man får ju själv betala. Barn säger: - KÖP NYTT, - Det är sönder! 

 

Till något annat. Hur har ni det med vårkänslorna?? Det vet i fa.... vad mina sitter någon stanns just nu. Tänker jag tillbaka ,så med "handen på hjärtat" så kände man nog dom mera förr. Man kunde ju bli helt euforisk av att se solen och känna värmen och att tänka på sin ny funne vänn. NU - jädrans, dax att byta till sommar däck, dax att ta fram kultevatorn och börja vår städa i trädgården, nu börjar perioden med att klippa gräset stup i kvarten ( man vill ju inte vara sämre än sin granne ). Listan kan göras lång av alla måsten. Och den ny funne vännen.. Ja, den har man haft i över tjugo år. Känns väll inte så nytt precis, men man slipper alla krångligheter med att lära känna någon ny person. Man vet vad man har och den känslan kan vara guld värd den oxå. Vårkänslor - ett över drivet stadium. Årskänslor året om är ju bättre enligt mig



Puss och kram / Suss

Jerusalems förstörelse.....

Är detta bara mitt problem eller finns det någon mera.......?
Har man jobbat en helg så finns det HUR mycket som helst att plocka undan på måndags morgon. Smutstvätt under sängarna ( hur det nu har hamnat där?), halva sandlådan i hallen, en limpa på golvet iform av smulor, dammråtter som smyger omkring så fort man går förbi dom (antagligen katterna som fäller) och grejer som bara ligger framme.
Ja, det är så man kan få ett psykbryt för mindre. Skulle man vara dum och fråga vad allt detta kommer ifrån så skulle man tro att det finns en massa fågelholkar inneboende här. HAHA, ja livet är bara för roligt. Bäst att fortsätta ta itu med göromålen så att man blir klar så att man kan komma ut i det finna vädret. Sooolen skiiiner.

Puss och Kram Suss

Veckans höjdpunkt!

Hej igen!
Jobbet har förflutit bra idag. Har gjort det jag skall och lite till. Har satt in mitt arbets schema fram till vecka 25. Det har varit ett pusslande att få ut sin arbetstid och även få ut sin lediga tid till dans kvällarna.
När jag kom hem idag var jag så trött att " ögonen gick i kors". Tog en liten "mini nap" på 25 min. Vaknade som en annan människa. Behövde detta för att orka med kvällen!

Vad har jag gjort då?? Jo, det var avslutning på Buggkursen nu ikväll. Att dansa är bara för roligt och hälsosamt.
Här skall det buggas i 3 härliga, svettiga timmar. När det är avslutning så blandas det nybörjare, forts 1, forts 2 och motionsbuggarna i en salig blandning. Gud vad skoj vi har det. Svetten den har runnit ner för ryggen. Nu får jag ta dusch nr 3 idag. Kan nästan tro att det snart växer ut simhud emellan tårna haha. Hoppas Ni oxå har haft en trevlig/ skön söndag...



Här dansar min stora tjej Emelie o hennes kille Erik.



Gammal som ung. Alla kan dansa och ha kul. ( här har vi Fox ledaren Gunnar,
åter kommer senare i veckan om honom).



Hur detta har gått till vet jag ej? Men det är faktisk jag i den turkosa tröjan.
Tjo flöjt vad det går med Erik. Ser ni vad mycket folk det är??

Puss och kram på Er / Suss



Inlägg trotts sen timme.

Dagen kunde börjat bättre. Jag kom upp lite för sent och duschen tog lite fööör lååång tid. Men jag stämplade in06,51 på jobbet. Hade ju flera minuter till godo haha. Börjar kl 07,00. Har insett att det inte går fortare att skynda sig, när man är försenad. Snarare att det går långsammare om man" pinnar" på . Jobbar ca 2,5 helg per månad. Sedan förflöt dagen utan några större överraskningar.
När jag sedan kom hem vid tio tiden nu ikväll så blev det " hopp in i duschen" ,fixade naglarna och lite annat smått och gott. Kände att jag var ganska hungrig oxå. Så mellersta tjejen (15 år) och jag ordnade till lite ätbart. Det blev tacos, gott.
Hon har varit med en kompis HELA dagen. Dom har väl gullat med hästarna. Att tonnåringar skall ha så svårt med begreppet:  tidsrymd. Säger dom en liten stund. Så menar dom: Jag är borta hela dagen. Vänta inte på mig med maten. Och vill det sig riktigt väl får man dessutom ringa efter dom, haha. Även jag har varit sådann, fast det är " lite" längesedan och man kan ha glömt det ibland.
 Nu kallar sängen! Sov gott.



Tacos tallriken är välfylld av diverse gosaker. Och allt detta sköljer man sedan ner med ett glas cola ( eller 2 ).  Bara nyttigheter som ni ser, hahaha. Tro nu inte att jag väger 100:a kilo. Min våg stannar på ca hälften. Men jag äter mycket onyttigt, för det är godast.

Puss och kram/ Suss

Ett kliv ut i det okända!!!!!

Ja, då har jag bestämt mig! JAG SKALL BLOGGA. Ja, det känns lite "skakigt", men roligt oxå. Har alltid tyckt om att skriva och att tycka till om stort och smått.
 Vem är jag?? En helt ordinär person av den kvinliga sorten. Född -66, en kall vinterdag. Har familj  med 3 barn, hus , katter och jobbar för fullt. 
Blogg namnet kommer av att folk omkring mig tycker att jag är som ett " duracell" batteri. Jag bara går och går och är aldrig still.  Tycker om att leva. Och ser till att livet har ett roligt innehåll (naturligtvis finns det "gråzoner" även hos mig).  Att dansa är ett favorit intresse. Har tänkt jag skall ta med Er ut på mina (och "Gubbens") dans svängar i text och bild. Vem vet? Kanske kan jag göra någon glad med mitt skrivande ( ett skratt förlänger livet, vet väl Ni!). 

Blogg sidan är inte riktigt klar än, den skall förbättras lite. Men det får ta sin lilla tid. Skulle Du vara inne och läsa! Lämna gärna en liten rad efter dig. Du behöver inte skriva mer än HEJ.

Detta är lite om mig. Kollade just klockan! Den är ganska mycket! Bäst att " knyta" sig. Jag skall upp och jobba imorgon/idag. Klockan plingar 04,45 i ottan. Dom små blå kan vara lite sega just i det ögonblicket. Men vem har tid att sova? Tids nog får man tid till sådanna kroppsliga behov. Det är väl bara att ta ett nytt "duracell" batteri att stoppa in...HAha

Puss och kram på Er.
Susanne / Suss

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0